• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Autoglym Super Resin Polish

EricLC

Detailing rookie
19 mrt 2010
31
1
10
61
Amsterdam
#1
Al een tijd vraag ik me af wat dit nou voor soort product is: het lijkt me een soort hybride. AG noemt het een amino resin polish, het reinigt, vult kleine krasjes en laat een soort waslaagje achter. Als ik op de verpakking van Poor Boys World White Diamond (een typisch glaze) kijk lees ik daar: contains cleaners and fillers; hides swirl marks and scratches. Zou je dan kunnen zeggen dat SRP van AG een soort van Glaze is, met wat extra resultaat? Beide adviseren het product te toppen met een pure wax (Extra Gloss Protection bij AG en bijv. Natty's Paste wax blue by PBW. Wie kan hier wat meer over zeggen?
 

Chris van S.

Detailing chief
3 jun 2014
135
211
88
37
#2
Eric, wat je zegt is wel waar. Echter AG SRP bevat veel fillers, heel veel fillers.
Het grootste verschil van SRP tov White Diamond is dat SRP ook fijne schuurkorreltjes bevat. Dus daarom kan je eigenlijk beide producten niet vergelijken.
Persoonlijk heb ik eerder het gevoel dat SRP vergelijkbaar is met Dodo Juice Microprime, beide verwerken ook onwijs gemakkelijk. Er zit een beschermlaagje in SRP maar daar moet je niet al te veel van verwachten.

SRP gebruik ik alleen om even snel een auto netjes te maken. Dat gaat altijd erg gemakkelijk, het resultaat is erg goed en eigenlijk vind ik het een erg leuk product om te gebruiken. Krijg alleen wel het gevoel dat SRP word gezien als een soort cheat product omdat het old-skool is en veel fillers bevat e.d. Wellicht is dat ook wel zo, maar SRP is wel een vast product in mijn inmiddels erg ruime collectie mede omdat het resultaat gewoon erg goed is.
Als je twijfelt over het product zou ik een klein flesje bestellen, voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten. Over SRP kan je elk wax of sealant gebruiken wat je wilt. EGP kan je zeker doen, heb ik zelf al meerdere keren gedaan met een mooie glans als resultaat.


Op het andere forum van CC staat er een leuke review over SRP. Leuk om even door te lezen.
http://autodetailing.nl/forum/showth...ht=super+resin
 
Vind-ik-leuks: Soepergrover

EricLC

Detailing rookie
19 mrt 2010
31
1
10
61
Amsterdam
#3
Hoi Chris,

Bedankt voor je uitgebreide reaktie! Ik gebruik SRP al meer dan 10 jaar, maar weet inmiddels dat er betere alternatieve methoden zijn met gespecialiseerde producten, maar ik ben het met je eens het werkt heel makkelijk en geeft altijd onmiddellijk een mooi resultaat. Wel erg oppassen met rubber en plastic, want de witte uitslag die het daarop achterlaat is zeer lastig te verwijderen.
Ook vind ik de standtijd van het wax bestanddeel matig; toppen is eigenlijk altijd aan te bevelen. En ik heb de glans vergeleken met DDJ Purple Haze/Orange Crust en dat is wel iets heel anders: mooiere glans en veel betere standtijd. Maar eigenlijk bevestig je mijn vermoeden t.a.v. SRP: leuk handig allround product, maar met z'n beperkingen.
 
Vind-ik-leuks: Chris van S.

ex-mooseman

Detailing addict
8 jan 2013
310
4
65
#4
SRP is een beetje het toonbeeld van een All in One-product. Ik vind persoonlijk dat het nogal stoft, en moeilijk af te nemen is in vergelijking met modernere producten. Mijn pa (non-detailer, maar houdt wel van een nette wagen) zocht iets dat een mooi resultaat gaf, maar wou niet de 'honderden flacons en busjes' en de 'zeventien stappen' zoals ik die gebruik (let op de aanhalingstekens: zijn woorden, en lichte vorm van overdrijving ;)). Het moest bovendien vlot te verkrijgen zijn in de omgeving. ik heb hem dus een busje SRP gegeven. En hij is er uiterst tevreden mee.
 

subarufreak

Detailing chief
15 jul 2010
268
33
85
35
#5
ik zou dan eerder de af tripple gaan gebruiken.

vond ook van de srp dat deze stoffig was en loperig...
kwa glaze heb ik nu de ultra glaze aangeschaft van af maar nog niet gebruikt.
 

Chris van S.

Detailing chief
3 jun 2014
135
211
88
37
#6
Als je teveel SRP gebruikt kan het gaan stoffen inderdaad. Voor het aanbrengen gebruik ik een dampige applicator waardoor je SRP gelijkmatig verdeelt en dan is er niks aan de hand.

Ultra glaze is een mooi product die ik ook heb staan. Jammer genoeg kan Ultra glaze ook stoffen is mijn ervaring...
 

ex-mooseman

Detailing addict
8 jan 2013
310
4
65
#7
Hoe heb je die Ultra Glaze doen stoffen ? Ik breng die met de DAP aan, op standje 4, met een finishing-pad. Het is net iets anders dan BlackHole, maar ik kan er moeilijk een vinger op leggen welke van de twee ik de beste vind. Blackhole lijkt het me beter te doen als de buitentemperaturen warmer zijn. Het is ook dunner te leggen, had ik het gevoel (na het aanbrengen moet je al bijna niets meer afnemen). De UltraGlaze brengt net iets meer glans, iets meer flakepop. De mannen van Autofinesse gebruiken niks anders om hun VW Caddy shiny te houden (heb ik uit eerste hand).
 

Marcel1973

Detailing guru
Tester of Bling
9 mei 2016
2.104
1.639
168
45
Nuland
#8
Iemand ervaring met deze?

Vragen:
1) Is het bijv. een goede vervanger van Prof Polish?
2) Machinaal met DAP, met een witte pad of??
3) Is een hit voldoende, of ben je langer bezig met product door te werken?
4) Eventueel ander aan te bevelen/gelijkwaardig product??

Zit te kijken naar een paintcleaner. Een cleaner om rondje met de DAP te doen, alvorens nieuwe wax te smeren, vandaar bovenstaande vragen.
 

Chris van S.

Detailing chief
3 jun 2014
135
211
88
37
#9
@Marcel1973
1. Nee, SRP is geen vervanger voor Prof Polish. SRP is ook een paint cleaner. Maar bevat een grote hoeveelheid fillers en tevens een minuscuul korreltje. Die laatste 2 heeft prof polish niet. En maakt het wat mij betreft een top product.
2. SRP kan je machinaal gebruiken. Maar het is een zeer gemakkelijk product dat je een handpadje kan gebruiken. Als je deze vochtig maakt is de verwerking is dan nog gemakkelijker.
3. 1 hit is voldoende, maar je kan het zo vaak herhalen als je wilt.
4. Ik vind Dodo Juice Microprime een gelijkwaardig product. Ook een paintcleaner glaze met een fijn korreltje. Verwerking is net zo makkelijk. Ik krijg bijna het idee dat het product hetzelfde is.
Prof polish is wat mij betreft uniek. Chemische reiniger zonder fillers. Ik gebruik het veelzijdig. Zelfs voor het polijsten bij een hele hele hele vieze lak, om de lak beter te beoordelen. Wellicht kan iemand mij corrigeren. Maar bij carclean kan je geen vervangende product kopen. Naar mijn idee is, buiten CC, Bilt hamber cleaner fluid een gelijkwaardig product.
 
Vind-ik-leuks: 350Z

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.335
5.438
178
29
Leersum (Utrecht)
#10
@Marcel1973 - All-in-One product :)

Ik gebruik paint cleaners vrijwel nooit. Inderdaad zijj er een hoop producten die paint cleaner bevatten, maar dan ook glaze/korrel/wax/pindakaas/etc. Op dit moment kan ik alleen Pro Polish als pure paint cleaner opnoemen. Maar er zijn waarschijnlijk ook wel andere.

Die zullen er vast wel zijn... toch? :p

Misschien die van Mothers? (Step 1)
 

Marcel1973

Detailing guru
Tester of Bling
9 mei 2016
2.104
1.639
168
45
Nuland
#13
Damn, @nicknameless vond wat ik niet gevonden kreeg. Thnx!

Ik houd toch wel m’n twijfels en weet niet zo goed waar het in zit. Misschien doordat er fillers in zitten en het zelf een standtijd heeft van enkele weken.
Ik zoek iets om de lak voor te bereiden op een nieuwe verse wax. Gyeon prime maar eens overwegen dan.
 

Marcel1973

Detailing guru
Tester of Bling
9 mei 2016
2.104
1.639
168
45
Nuland
#14
Even via app overlegt met CC HQ ten aanzien van Prime.

Q² Primer is eigenlijk bedoeld om daarna een coating aan te brengen. Waarschijnlijk is een wax geen probleem maar de vraag is of de Primer dan zijn duurzaamheid gaat halen omdat er geen coating op aangebracht wordt. Het zou direct waxbaar moeten zijn. <....> Ik kan me niet voorstellen dat het nadelig zou zijn om Primer te gebruiken maar Primer is nu eenmaal ontwikkeld als voorbereiding voor een coating.


Product is dus meer bedoeld voor coating ipv wax.

Ik merk dat de fillers en het "laagje" mij tegenhouden.
Ben eigenlijk nog wel benieuwd waarom @Chris van S. zo enthousiast is over SRP. Wel grappig, want in andere topic (die nicknameless doorgaf) is Chris nog wat terughoudender.
Ik denk dat ik dan toch maar voor Scholl S40 ga kiezen, tenzij Chris mij weet te overtuigen:p.
 
Laatst bewerkt:

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.335
5.438
178
29
Leersum (Utrecht)
#15
Marcel, je wilt je lak zo schoon mogelijk hebben wanneer je weer een vers laagje wax gaat smeren, toch? Dan is Pro Polish toch prima? (Pure paint cleaner)

Persoonlijk zou ik dan nét effe wat meer tijd pakken, hoeft niet veel te zijn, om een rondje met een finishing-combi te doen. Pak je net wat hoogglans en eventueel wat defectjes mee. Ideaal dan, toch? :p

In plaats van SRP zou je dan ook nog dingen als Lime Prime Lite o.i.d. kunnen pakken. Die laten op zichzelf geen LSP-achtig iets na, maar cleanen de lak en glazen 'm ook nog. Maar nogmaals, dan zou ik gewoon een rondje finishen.
 
Vind-ik-leuks: Marcel1973

Marcel1973

Detailing guru
Tester of Bling
9 mei 2016
2.104
1.639
168
45
Nuland
#17
Nou, de SRP en S40 beide maar in de winkelwagen gestopt. :innocent:
Immers, we hebben altijd nog een verkoophoek...:p

Klopt @Quantoxx. Ik neem je ff mee in mijn denkpatroon:
- Naast de wax op de XC (sommige stukken twee lagen) zit ook nog acquafobia.
- Valt me op dat de XC-lak goed door de winter is gekomen. Zijkant weinig defecten, motorkap en dak hebben wat liefde nodig.
-Om zijpanelen met S30 te doen, gaat me wat ver, S40 zou moeten volstaan. Dak krijgt nog S30 en ik denk dat de motorkap nog een keer volledig met S3 en S30 moet.
- Omdat ik dat uiteraard niet vol ga houden t/m de winterprep, wil ik tussentijds goed kunnen opschonen. Rondje prof polish wordt dat dus of S40.
- De SRP ga ik eerst eens gebruiken op de Focus. Die krijgt al iets minder liefde en moet (lease) midden dit jaar ingeleverd. Kijken hoe de wax het er dan op doet.
 
Vind-ik-leuks: Jeroen

Chris van S.

Detailing chief
3 jun 2014
135
211
88
37
#20
@Marcel1973 hahaha, ik denk nog steeds hetzelfde over SRP hoor. Ik heb SRP zelf ook en ben er enthousiast over. Het is een super product om een easy quick detail te doen op auto's die een maand later door de wasstraat gaan. Waxje erover en je hebt echt een glanzende kar staan, voor hoe lang het duurt. Maar ja, het is niet HET product als je grondig te werk wilt gaam.

Ik deel de mening verder met Quantoxx. Prof polish is echt meer een product voor ons detailers en super voor het gebruik van een wax. En pak inderdaad de tijd om de lak te finishen met bijv. S40. Daar word je op de langere termijn vrolijker van. :)
 
Vind-ik-leuks: Marcel1973 en Quantoxx