• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Cabriodak waterafstotend maken

Hunter

Detailing rookie
23 mei 2008
157
0
Voor onze cabrio met stoffen dak ben ik op zoek naar een goed produkt om het dak waterafstotend te maken...

Ik heb tot op heden gebruik gemaakt van Shining Monkey Fabric Protector.
Dit produkt werkt fijn, maar houd helaas erg kort (1 maand).
En de spuitbus was dan ook zo leeg 8o
Nu dus op zoek naar een alternatief.

Wie heeft er een suggestie en ervaringen met een produkt...

Wellicht kan iemand mij bijvoorbeeld wat vertellen over Chemical Guys Fabric Guard Protectant - 473ml.
Is dat ook een spuitbus? En is het makkelijk te verwerken?

Of is er nog iets anders interessants $$)
 

Xizer

Detailing chief
22 mei 2008
1.596
82
Je hebt uit de Marine-line van Meg's M71 Canvas Cleaner en M72 Canvas Protectant. Ik heb ze zelf nog niet getest maar het schijnt uitermate goed te werken!
 

Sportline

Detailing addict
1 jun 2008
148
62
autoglym heeft zo'n setje reiningen en beschermen schijnt ook wel goed te zijn ... wat ik zelf doe is 1 keer per jaar schoonmaken met groene zeep en dan inspuiten met tenten spray van Nomad ... dan rollen de druppels er mooi af ....
 

ladybug

Detailing rookie
16 mei 2008
438
0
Tim heeft over 1½ week Ragtop, dit wordt aanbevolen door de grote fabrikanten.
Schijnt ook erg goed te zijn! Ik ga hem zelf ook bestellen.
 

BiGa

Detailing rookie
31 mei 2008
33
0
Goede vraag, ik ben ook op zoek naar zoiets. Ik had Tim al een pm gestuurd, met
de vraag welke producten aan te raden zijn voor cabriodaken. Ik heb alleen nog
geen antwoord van hem gehad, ik ben benieuwd.

Misschien hebben jullie ervaringen?
 

Reinder

Detailing rookie
19 mei 2008
176
0
Ik heb al meerdere keren raggtopp gebruikt.

Daarnaast ben ik bezig met een test van meerdere middelen (autoglym, raggtopp, renove e.a.)

Maar Haarz ('s werelds grootste cabriodaken fabrikant) heeft testen gedaan en beveelt Raggtopp
 

JohnnY

Detailing addict
1 jun 2008
157
62
43
Arnhem
Heel mooi dat carclean ook de producten van Ragg Topp gaat verkopen. Die wil ik zelf ook gaan gebruiken om het dak van cabrio mee te gaan reinigen en weer waterafstotend te maken. Dat is bij de aflevering van de cabrio zo'n 8 maanden geleden niet echt goed gedaan volgens mij.

Hieronder vast een productbeschrijving ervan:

Ragg Topp Cleaner

Beschrijving:
De gevaarlijkste aanslag op een cabriodak wordt gevormd door zure regen, gevolgd door UV-straling, smog, boomsappen, zout, vogelpoep, boomhars, enz. Zonder regelmatig reinigen en onderhoud zal een cabriokap hard worden en verliest z’n kleur en zal poreus worden. Ragg Topp Cleaner is een milieuvriendelijk, biologisch afbreekbare reiniger, veilig voor het reinigen van cabriodaken.
Ook goed te gebruiken voor het reinigen van vinylcovers op oldtimerdaken, truck’s en bootkappen, tuinmeubilair, motorfietszadels enz.

Ragg Topp Fabric Protectant

Beschrijving:
Een bijzonder hoogwaardige bescherming voor moderne, hoogwaardige stofdaken. Beschermt tegen indringen van vocht, vuil, boomhars, vogelpoep, zure regen enz. Verlengt de levensduur en verbetert de conditie van de stof en maakt het dak waterafstotend. Ragg Topp Protectant bevat geen siliconen en tast lak, chroom, glas en plastic ruiten niet aan. Bevat een hoogwaardig UV-filter systeem om verbleking en veroudering tegen te gaan.
 

Hunter

Detailing rookie
23 mei 2008
157
0
Ragg Topp Fabric Protectant klinkt interessant!!! Ben benieuwd of Tim kan aangeven wanneer het komt.
Ik zie inderdaad op internet al leuke kitjes te koop hiervan... De Cleaner en protector samen voor nog geen € 30,--! :party:

Hier de gebruiksaanwijzing van Ragg Topp Fabric Protectant:
Spuitbus goed schudden. Op een schoon- en droog stofdak aanbrengen. 3 keer een dunne laag aanbrengen, tussendoor steeds 10-15 min. wachten en spuitnevel van ramen en lak verwijderen met een wollen- of microvezeldoek. Kan in de zon aangebracht worden, wat de droogtijd verkort. Na enkele maanden opnieuw behandelen. Dan volstaan na reinigen 1-2 dunnen lagen

PT Cruiser zei:
Ik denk dat Mothers ook zoiets heeft. Klopt dat?
Ik gebruik van Mothers wel de Convertible top cleaner ... Werkt prima en is makkelijk te verwerken!
Mothers.jpg
 

ladybug

Detailing rookie
16 mei 2008
438
0
Tim mailde me donderdag dat de ragtop er over 1½ á 2 weken is. Had hem al gevraagd of hij dat ook kon leveren.
Dan ga ik dat natuurlijk niet ergens anders bestellen. Hopelijk kan hij Raggtop in z'n assortiment opnemen.
 

Reinder

Detailing rookie
19 mei 2008
176
0
Raggtopp werkt heel simpel.

Wat echter essentieel is bij de protectant:

Het afplakken van de ruiten en rubbers bij het insprayen van de protectant. Zorg er ook voor dat het redelijk windstil is. Bij de eerste behandeling 1 á 2 lagen aanbrengen. 15 minuten laten drogen en dan met een wonderdoekje de witte waas eraf vegen (anders blijf je kap vettig aanvoelen). Vervolgens nog een laag eroverheen.

Het leuke aan raggtopp is dat als je je dak goed geïmpregneerd hebt en je gooit er een beker water op dat het water er nagenoeg direct weer afloopt :)

Overigens: als je geen hoes over je auto heen trekt kun je ervoor kiezen om een dag te wachten met de witte waas eraf te vegen: krijgt het nog meer de gelegenheid goed in te trekken.

Overigens zie ik dat je op de foto grote vegen hebt gemaakt met het schoonmaken van je dak. Het beste is een zacht borsteltje (een schoon zacht schoenpoetsborsteltjes werkt erg goed) en daarmee kleine rondjes te draaien.
 

Reinder

Detailing rookie
19 mei 2008
176
0
Sportline zei:
inspuiten met tenten spray van Nomad
Hier heb ik ook aan gedacht, maar je moet je beseffen dat de stof van een tent totaal anders is dan de stof die voor cabriodaken wordt gebruikt. Behalve als je en vinyl dak hebt. De stof is een linnen soort en vaak wordt Sonnenland® gebruikt.

Groene zeep is op zich goed, maar veel cabruispecialisten raden dit af. De reiniging is niet goed genoeg. Je wilt een reiniger en een protectant welke het dak voedt en beschermt tegen o.a. UV stralen.

Je kunt je autolak ook met wax gaan waxen die voor jachten gemaakt is. Elke autopoetser zal je vervolgens meedelen dat de lak van een auto anders opgebouwd is en niet met elkaar te vergelijken is :)
 

Hunter

Detailing rookie
23 mei 2008
157
0
Ik zie zojuist de Raggtopp al op de site staan...
Alleen de complete kit is nog niet binnen...

Bestelling onderweg :grinning:
 

ladybug

Detailing rookie
16 mei 2008
438
0
Super Tim! :)^ Begrijp ik goed dat je bij jullie geen verzendkosten betaald? Want dan ben je er wel heel goedkoop mee hoor!

Even wat info (links verwijzen naar het product in de carcleanshop)

raggtopplogo.gif


RAGGTOPP Fabric Care Kit
bestaat uit RAGGTOPP Fabric Cleaner en Fabric Protector voor optimale bescherming van de stoffen kap van uw cabriolet. De producten van Wolfstein zijn speciaal ontworpen voor de professionele auto-behandelaar die de allerbeste cleaner en protector wil voor de stoffen kap van zijn cabriolet.
De RAGGTOPP Fabric Cleaner is exclusief ontwikkeld voor het schoonmaken van stoffen softtops. Hiermee verwijdert u het hardnekkigste vuil en vlekken op een veilige manier zonder de toplaag van metaal, kunststof, rubber of hout te beschadigen. De RAGGTOPP Fabric Cleaner beschermt tegen roest, heeft een lage pH-waarde, bevat geen bleek en laat geen resten achter op de stoffen kap.

De RAGGTOPP Fabric Protector beschermt middels een gepatenteerde formule tegen invloeden van buitenaf zoals zure regen, UV-straling, smog, spint, vogelpoep, zout, teer, vuil, vet en zand. Al deze dingen dragen bij aan het verzwakken en kapot gaan van de kap van de cabriolet.
De Fabric Protector vernieuwt en verlengt de levensduur van het stoffen en door de professionele sterkte formulering zonder silicone zal het de lak, chroom, glas, of plastic ramen van uw cabriolet niet beschadigen.
De Fabric Protector beschermt tegen UV-straling met UV-stabilisatoren. Het maakt de vuil- en waterafstotende werking weer als nieuw. Als u de stoffen kap van uw cabriolet regelmatig behandelt voordat hij vuil awordt, zal dit de levensduur en schoonheid van uw cabriolet vergroten en het succesvol schoonmaken van de kap makkelijker maken. De RAGGTOPP Fabric Cleaner is milieuvriendelijk, bevat geen giftige stoffen en is biologisch afbreekbaar. Dit product is eenvoudig te gebruiken en kan worden toegepast in direct zonlicht.

raggtopp_fabric.jpg