• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Hallo allemaal, wat fijn dat ik er ben.

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
Hallo allemaal!

In september wordt onze nieuwe auto geleverd (Volvo XC40).
Met mijn 42 jaar en heel wat auto's gehad hebbende wordt het mijn eerste zwarte. Persoonlijk vind ik het de mooiste kleur, maar ja zo lastig he? :)
Uteraard wil ik alles uit de kast halen om zo lang mogelijk te genieten van de auto nieuwstaat.
Daarom heb het lekker makkelijke carwash tijdperk achter me gelaten en me verdiept in het detailen.
Nog even gekeken naar ceramic coatings, maar het laten aanbrengen is me toch echt te prijzig. Zelf doen ga ik als totale noob niet aan beginnen.

Als eerste heb ik een Nilfisk HD met Monello Lancia foam gun en Monello snow foam aangeschaft. Dit al geprobeerd op onze huidige auto's en het werkt helemaal prima.

Nu de rest van het boodschappenlijstje… Tja, iets met bomen en bos.
Hopelijk kan ik hier wat advies krijgen over het lijstje dat ik tot zover heb samengesteld, vooral gebaseerd op reviews op carclean en joetoep videos.

Helaas heb ik niet de luxe om de auto binnen te zetten om te polijsten/waxen en staat hij op de oprit/straat de hele dag in de zon. Het zou dus heel handig zijn om spullen te hebben die ik in de zon kan gebruiken.

Alle tips zijn welkom! :)

Ik weet niet of een DAP500 / 900 aan te raden is of dat dit overkill is op dit moment?

Geupdate boodschappenlijst (met dank aan Quantoxx):

* 2x Emmer 19 liter - Semi Transparant (https://www.carclean.com/nl/emmer-19-liter-semi-transparant-geschikt-voor-grit-guard.html)
* 2x Grit Guard (https://www.carclean.com/nl/grit-guard-blauw.html)
* Dodo Juice - Born to be Mild (https://www.carclean.com/nl/born-to-be-mild-shampoo-1000ml.html)
* 2x IncrediMitt (https://www.carclean.com/nl/incredimitt-wash-mitt.html)
* Wheel Woolie (https://www.carclean.com/nl/wheel-woolie-medium.html)
* Monello - Dolce Verde 250g (https://www.carclean.com/nl/dolce-verde-klei-150-gram-100-gram-gratis.html)
* Dodo Juice - Born Slippy Concentrate 250ml (= 2,5L) (https://www.carclean.com/nl/born-slippy-clay-lube-refill-concentrate-1-10-250ml.html)
* Collinite Liquid Insulator Wax No. 845 (https://www.carclean.com/nl/liquid-insulator-wax-no-845-473ml.html)
* Applicator pads - Monello - Disco Rosso (https://www.carclean.com/nl/disco-rosso-foam-applicator.html)
* sets ( = 6) Microvezeldoek Monello Peluche Verde - 45x45cm (https://www.carclean.com/nl/peluche-verde-trio-45x45cm.html)
* Glass Cleaner - Dodo Juice (https://www.carclean.com/nl/clearly-menthol-glass-cleaner-spray-500ml.html)
* Monello - Vetro Bianco glass cleaning towel (https://www.carclean.com/nl/vetro-bianco-cleaning-towel-45x45cm.html)
* AutoGlym Bumper & Trim Gel (https://www.carclean.com/nl/bumper-trim-gel-325ml.html)
* 3 pack Monello sprayfles met maatverdeling (https://www.carclean.com/nl/lege-fles-met-verdeling-en-sprayer-250ml-3-pack.html)
* Gyeon Q²M Bathe+ 400ml (https://www.carclean.com/nl/q-m-bathe-400ml-1.html)
 
Laatst bewerkt:
 • Leuk
Reactions: PA27506

Poolboy

Detailing trainee
15 jun 2019
17
25
Heerhugowaard
Welkom.
Ik heb me recent aangemeld op het forum met precies jouw motivatie.
Ik oefen gewoon met mijn huidige auto en de nieuwe auto ga ik echt goed bijhouden.
Nu al heb ik een goed gevoel bij het smetteloos maken/houden van mijn huidige auto. Hij is nooit zo lang mooi gebleven.
Ik heb nog geen Dual Action aangeschaft. Misschien als de nieuwe auto er is, kan altijd nog.
 
 • Leuk
Reactions: Ronster

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
10.644
178
30
Leersum (Utrecht)
Welkom op het forum, Ronster! :D

Ik zou wat aanpassingen in je lijstje willen adviseren. Want en waarom:

* NXT Shampoo - Deze zou ik vervangen voor een pure shampoo zoals Dodo Juice - Born to be Mild. (€29,- voor makkelijk 52 wasbeurten versus €27,- voor zo'n 20 wasbeurten // Meguiars rekent 38 wasbeurten per fles, maar dat is gebaseerd op maar 10L water, terwijl er in je nieuwe emmers al zo'n 18L gaat ;) )

*
Smoothie Washmitt - Deze zou ik vervangen voor een iets dikkere, zachtere mitt. Ik heb meerdere Smoothies, maar de (IncrediMitt) is toch echt zachter en neemt meer water op.
Een tweede handschoen is ook een optie. Hiermee doe je exclusief de lager gelegen delen en/of viezere delen.

* EZ Detail Brush - Deze zou ik vervangen voor een Wheel Woolie. Geen gespetter, stevige borstel met een zachte kop. (Verkrijgbaar in 3 maten) De grootste maat is zelfs ook nog goedkoper als de EZ.

*
Gold Clay Kit - Deze zou ik vervangen voor een voordeliger alternatief. Nu heb je voor €30,- een MF-doek / 473ml glijmiddel / 200g klei, maar minder geld zou je Monello - Dolce Verde 250g / Dodo Juice - Born Slippy Concentrate 250ml (= 2,5L) kunnen kiezen. Meer (beter) product voor minder geld. ;)

* WAX - De Collinite 845 is velen malen beter dan menig wax en zeker dan de NXT. Prijs-kwaliteit is top!

* Applicator pads - Deze set van 2 pads zou ik vervangen voor een aantal Monello - Disco Rosso / Nero of aanverwante. De Meguiars pads hebben een stiknaad en het foam laat veel product meteen doortrekken in de pad. Ik gebruik de Monello-pads veel, voor vele doeleinden. (Wax/dressings/reinigers/etc)

*
Peluche Verde doeken - Prima All-round doeken :D Een extra triootje (totaal minimaal 6 doeken) is altijd goed om in huis te hebben. Meer is nóg beter, aangezien je meerdere producten gaat aanbrengen, zoals wax/sealant/dressing/etc.

* Glass Cleaner - Dodo Juice heeft, net als zijn clay lube, ook zijn goede glasreiniger in een concentraat. Dit maakt hem weer een stuk voordeliger.

* Velvet Smooth Glas Towel - Deze zou ik vervangen voor een Monello - Vetro Bianco. Net als de reviews in de webshop vond ik de Velvet Towel erg pluizen en het gaf een wat goedkoop gevoel.

* AutoGlym dressing - Deze zou ik vervangen voor zijn variant in gel-vorm. Deze variant is bedoeld voor het exterieur wat uiteraard nat kan worden. (Vlekken/druipers als gevolg)

* Wheel Sealant - Deze zou ik weglaten. In mijn ervaring is het vest wat werk om aan te brengen en het resultaat is niet zo langdurig. Zo kom ik ook meteen op het onderwerp ''onderhoud'' nadat je al deze stappen gedaan hebt:

Een booster-product, zoals shampoos met wax erin, spraywaxen-en-sealants, detailersprays met toevoegingen, wetcoats, etc. Hiermee kan je de beschermlagen onderhouden door ze een zetje te geven met een extra laagje.

Ikzelf gebruik graag Bathe+ welke ik niet gebruik als sopje, maar deze doe ik (1:10'ish) in de foamlans. (Je hebt al een HD + Foamlans) Hiermee kan je ALLES infoamen en meteen afspuiten zodat je op alles een extra beschermlaag hebt. Ramen, velgen, wielkasten, etc.

... * Enkele sprayflesjes zijn altijd handig. Met name als je concentraten hebt. ;)Ooh, vergat ik je vraag omtrent het aanschaffen van een DAP:

Als je voor een DAP kiest, dan raad ik je de 900 aan. (Meer vermogen, betere ergonomie)

Als de auto in goede staat is, dan hoef je uiteraard niet te polijsten. Wel kan je machinaal waxen, maar dan zou je hem voor nu alleen daarvoor aanschaffen. Maar, mocht je de nieuwe auto ontvangen zoals de meeste mensen hem ontvangen, dan kan je de nodige swirls/krasjes verwachten welke je dan meteen aan kunt pakken. (Of toekomstige krassen/schades)

Je zou dus voor nu kunnen beginnen met een goed was-arsenaal en producten om de boel te doen opleven en beschermen. Als dit lekker in je systeem zit en je zou willen gaan polijsten, dan kan je die stap altijd nog zetten. ;)


Waxen/polijsten/Dressen/etc in de volle zon is nooit handig, ook niet met producten die het wel zouden kunnen. In de avonduurtjes, in de zomer, kan je een hoop wél doen.
 
Laatst bewerkt:

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
Welkom op het forum, Ronster! :D

Ik zou wat aanpassingen in je lijstje willen adviseren. Want en waarom:
...
Wow, wat een verhaal :scream:

Thanks @Quantoxx!! Dit is echt heel bruikbare info.
Ik ga meteen mijn boodschappenlijst aanpassen met alle suggesties die je doet, daar durf ik wel blind op te vertrouwen :)

De DAP laat ik voor nu even achterwege. Het is meer een nice to have. Als er bij oplevering de nodige swirls op blijken te zitten die met waxen nog zichtbaar blijven kan ik altijd nog besluiten om er een aan te schaffen.

Nogmaals, hartstikke bedankt voor je uitgebreide reactie, wordt heel erg gewaardeerd!

@Quantoxx: de Bathe+ gebruik je neem ik aan als Shampoo? Dus deze zou ik ipv de Monello snow foam moeten gebruiken. Of voeg je dit extra toe aan de shampoo oplossing in de foam lans?
 
Laatst bewerkt:
 • Leuk
Reactions: Quantoxx

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
10.644
178
30
Leersum (Utrecht)
@Quantoxx: de Bathe+ gebruik je neem ik aan als Shampoo? Dus deze zou ik ipv de Monello snow foam moeten gebruiken. Of voeg je dit extra toe aan de shampoo oplossing in de foam lans?
...niet gebruik als sopje, maar deze doe ik (1:10'ish) in de foamlans. (Je hebt al een HD + Foamlans) Hiermee kan je ALLES infoamen en dan meteen afspuiten
;)

Wanneer je de auto helemaal klaar hebt en alleen nog maar hoeft te drogen, dan foam je eerst de Bathe+. Dit spoel je na het foamen meteen weer goed af (dus niet alleen het foam wegspuiten, maar alles goed raken met je waterstraal) en hierna ga je drogen.

Voor het drogen gebruik ik heel graag een droogdoek + drooghulp. Deze drooghulp is een detailerspray welke je een paar spraytjes geeft op je paneel of op de droogdoek en je trekt alles streeploos droog. (Poorboys World - Spray&Wipe. Deze is 1:1 te verdunnen met water, dus 2x zoveel product)
 
 • Leuk
Reactions: Ronster

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
;)

Wanneer je de auto helemaal klaar hebt en alleen nog maar hoeft te drogen, dan foam je eerst de Bathe+. Dit spoel je na het foamen meteen weer goed af (dus niet alleen het foam wegspuiten, maar alles goed raken met je waterstraal) en hierna ga je drogen.

Voor het drogen gebruik ik heel graag een droogdoek + drooghulp. Deze drooghulp is een detailerspray welke je een paar spraytjes geeft op je paneel of op de droogdoek en je trekt alles streeploos droog. (Poorboys World - Spray&Wipe. Deze is 1:1 te verdunnen met water, dus 2x zoveel product)
Super, helemaal duidelijk!
Zie ernaar uit dat mijn boodschappenlijst compleet is :)
Ik las ook dat mensen een streepje op washmitt doen na het wassen en zo de hele auto nagaan. Gewoon ff proberen wat het mooiste resultaat geeft.

Nu houd ik wel van een mooie wetlook, zeker op een zwarte auto. Bereik ik dat met deze producten?

En over 2 weken ga ik naar de USA. Is er iets wat daar aanzienlijk goedkoper is dan hier? Misschien een DAP? (of is deze vraag not done op een forum van een webshop :D )
 

TimW

Detailing addict
27 mrt 2018
95
55
37
Groot-Ammers
Ik verwacht niet dat een DAP daar zo veel goedkoper gaat zijn, buiten dat moet je deze volgens mij officieel wel aangeven bij de douane en vervolgens BTW betalen. Gewoon eventueel de te koop sectie in de gaten houden voor een 2e handsje of even afwachten tot een mooie aanbieding bij CC? :)
 
 • Leuk
Reactions: Ronster

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
2ehands is natuurlijk ook een optie :)
Je mag overigens voor een totaalbedrag van 430 euro belastingvrij invoeren vanuit de US ;)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Leuk
Reactions: TimW

TimW

Detailing addict
27 mrt 2018
95
55
37
Groot-Ammers
Ah weer wat geleerd. :D

Je kunt er natuurlijk altijd eens naar kijken daar, maar ik zou persoonlijk niet zo veel moeite nemen om er daar 1 te zoeken en vervolgens mee te sleuren voor wat, een paar tientjes max? :p
 
 • Leuk
Reactions: Ronster

BZwart

Detailing chief
9 feb 2019
273
78
Zaltbommel
Nee een machine voor de VS markt gaat hier niet zomaar werken.

VS is 110V,60Hz wij hebben hier 220V,50Hz
Dat gecombineerd met een fisiek andere stekker, garantie problemen en mogelijke invoer kosten zou ik er nooit aan beginnen.
 
 • Leuk
Reactions: PA27506 en Ronster

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
Goeie tip, dan laat ik dat idee inderdaad varen.
Verdere onderhoudsproducten zal misschien een paar euri schelen. Daar ga ik de moeite niet voor doen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
Nou, volgende week wordt de auto geleverd, dus zojuist mijn starters bestelling geplaatst.
409 euri lichter, maar wel een een flink aantal producten waar ik hopelijk even mee vooruit kan.
Wel heel benieuwd naar 'het cadeautje' waar ik hier vaak over lees aangezien het een nogal compleet pakket aan producten is :D
 
 • Leuk
Reactions: RoyR

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
Alleen de 3 250ml Monello sprayflesjes was een actie en tevens bundel geloof ik :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ronster

Detailing rookie
29 mei 2019
14
15
Vorige week donderdag mijn nieuwe trots mogen ophalen.
Gisteren na 4 uurtjes werk staat hij er erg netjes bij al zeg ik het zelf :)
Kleien was niet nodig, dus die stap heb ik overgeslagen.

Wat heb ik gedaan:
- Gefoamed met Monello snow foam
- Poorboys Spray and Rinse Wheel Cleaner
- Wash: Poorboys Super Slick & Suds
- Gefoamed met Gyeon bathe+
- Wax: Collinite 915
- Ramen: Poorboys Glass Cleaner
- AutoGlym Bumper & Trim GelOp- en aanmerkingen? Tips & tricks? Laat maar komen, want ik ben echt nog een beginner :)