• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Het Zonnetje

Een insectenremover is geen overbodige luxe. Al moet ik zeggen dat touchless misschien nog wel beter werkt, ik zie dan letterlijk het schuim geel kleuren en de insecten eraf vallen.

Overigens is het een topproduct (zelf de nanolex variant) om gewoon in een tasje met een 250ml sprayer in de auto te hebben liggen als je toevallig ergens bent en even snel langs een nabije wasbox gaat.

Eens inderdaad!

Ik merk dat touchless de insecten al goed losweekt ja.
Ik heb ook de nanolex insect remover en die werkt ook goed! Heb ik ook wel gebruikt met daarna wat ph neutrale foam er nog overheen en dan gingen de insecten er ook mooi vanaf met de hogedrukspuit.

Je hebt t met dit warme weer wel weer nodig om de insecten makkelijker te verwijderen.
 
 • Leuk
Reactions: Ester
Gisteren veel uurtjes met Het Zonnetje doorgebracht, maar weinig foto's gemaakt (leerpuntje). Om 7.15 uur arriveerde ik in de wasbox, onder andere met mijn nieuwe IK Foamer gevuld met Touchless:water 1:100. Werkt perfect, nu nog zonder pomp maar dat is ook prima.
Daarna gewassen, ook de velgen, en wat kleine plekjes met klei behandeld en Dodo Juice Born Slippy.

Toen werd ik verrast door de wasbox-man waarmee ik altijd een praatje maak. Hij kwam me een kop koffie brengen! Dit keer een aangenamere verrassing dan de laatste keer, toen ik werd weggestuurd door de bedrijfsleider.

Lekker een bakkie gedaan en praatje gemaakt. De beste man vertelde over alle ongelukken die hij heeft zien gebeuren in de wasstraat. Mensen die aan het einde niet vooruit maar achteruit rijden en zo de hele droger eruit rammen.
Mensen die middenin de straat in paniek raken en de deur open gooien.
Botsingen doordat mensen op de rem trappen tijdens het proces. Ik was al geen voorstander, maar de wasstraat blijkt ook nog eens vol gevaren.

Bijgekomen van deze schok, Het Zonnetje gedroogd en de voorruit met Autoglym Car Glass Polish behandeld. Ik was de Prep vergeten om het residu van de polish af te nemen, dus besloten om dan maar thuis de Clearvue aan te brengen.

Toen een nieuwe laag 845 aangebracht. In maart had ik nog helemaal ontijzerd, gekleid en gecleaned voorafgaand aan de wax. Nu alleen nieuw laagje wax. Had het idee dat de laag van begin maart al aardig aan het verdwijnen was (minder beading).

Toen besloot ik ook nog even met een doekje de dorpels schoon te maken en zag voor het eerst deze vieze rand:
P_20240508_104149_1.jpg

Dus die ook wat schoner gemaakt met Spray & Wipe.
P_20240508_104622_1.jpg

Op weg naar huis begon het te regenen terwijl Buienradar geen neerslag aan het verwachten was. Toen Het Zonnetje maar in de parkeergarage gezet om de voorruit te ontvetten en van Clearvue te voorzien.

Toen ik er toch stond, ook nog naar even wat Gummi gesmeerd op de raamrubbers, het voetje van de antenne en op de ruitenwisserarm achter. Die is toch aardig verkleurd.

Al met al was ik aardig bezig en uiteindelijk was ik om 13.15 uur klaar en hongerig.
Vandaag de enorme schijn aan Nederland getoond op weg naar de vakantiebestemming.
P_20240509_144719.jpg

Fijne (vrije?) dagen allemaal!
 
Die vuile randjes baalde ik ook van toen ik na 30 jaar 2-/3-deurs auto's een 5-deurs kocht, maar in het geel valt het nog veel meer op. Normaal aan het eind van de wasbeurt, trek ik alle portieren en de achterklep nog even open om dergelijke vuile plekken te reinigen. Ik zag eerder deze week ook dat zand/stuifmeel dat vorige week nog op het dak en de motorkap lag, nu door de regen richting parafan en in de hoeken van de sponning van de achterklep was gespoeld. (had de auto nog niet opnieuw gewassen/afgespoeld).

Fijn weekend/vrije dagen @Ester ik mag morgen gewoon weer aan het werk, alleen vandaag vrij.
 
 • Leuk
Reactions: RoyR en Ester
@Cordoba dankjewel! Heerlijk zo een paar dagen weg met mooi weer.
Ja, nu ik deze randen heb 'ontdekt', is mijn plan ook om die voortaan mee te nemen aan einde van een wasbeurt.
De paravan is gelukkig net schoongemaakt want daar komt inderdaad ook van alles in terecht.
 
Vorige week aan de slag geweest en nu komt ook het ver-slag.

Met Het Zonnetje naar de wasbox geweest en de bandjes lekker schoongemaakt met Gyeon Tire Cleaner + borstel.
P_20240515_091218.jpg

Daarna een wasje gedaan. Het bleek Nationale Laat Je Spullen Vallen-Dag, dus ik heb braaf wat spullen laten vallen. Ik begon met de dop van de BTBM, maar dat vond ik wat lafjes. Daarom liet ik vervolgens de schone Gyeon Washmitt op de grond vallen; dat leek er meer op.
P_20240515_091642.jpg

P_20240515_091715.jpg

Gelukkig had ik nog mijn Incredimitt bij me. Als finishing touch nog even een schone Peluche Verde op de grond laten vallen.

Na het wasje zijn we verplaatst naar een plekje verderop, om nog wat Red Mist aan te brengen en Gummi op de banden te smeren.
P_20240515_111443.jpg

P_20240515_111614.jpg

En daar stond hij weer te shinen:
P_20240515_111358_1.jpg

Bij thuiskomst de rubberen matten uit de auto gehaald en de nieuwe matten ingesprayd.
P_20240515_122313.jpg

P_20240515_123046.jpg

Resultaat:
P_20240516_081252.jpg

En zo was Het Zonnetje helemaal klaar voor de Cars&Coffee!
 
Je hebt soms van die dagen.
Half jaar geleden ook eens een fles Acquafobia laten vallen. Pats boem. Bodem weg. Flesje leeg...
De washmitt misschien eerst uitspuiten met de hogedrukspuit en daarna in de wasmachine?
Zijn overigens wel smerige wasboxen als ik die vloer zo zie. :(
 
 • Leuk
Reactions: Ester
Ik zou inderdaad de washmitt ook eerst even met de hand schoonmaken of dergelijke voor ik hem bij de rest in de wasmachine zou gooien.

Soms heb je van die dagen.... Laatst een 5 liter jerrycan met non ferro op de stelling gezet. tapkraantje was blijkbaar niet goed dicht. over de broek heen gelopen en in de garage.. het heeft wel 3 week naar non-ferro geroken...
 
@RoyR en @Nick Bakker "fijn" om te lezen dat ik blijkbaar niet de enige ben die weleens wat laat vallen tijdens het detailen. Fijn ook hè die Non Ferro lucht, die is onverslaanbaar.

De Washmitt heb ik apart gewassen samen met de doek die ook gevallen was.

En ja, deze wasboxen kunnen zelf ook wel een detailingbeurt gebruiken.
Ik heb hier in de omgeving 1 schone box kunnen ontdekken, maar op die locatie is er dus 1. Daar ga ik liever niet staan met mijn emmers etc, want wanneer er dan een andere auto aan komt, hou ik de enige box bezet. Dat vind ik zelf niet prettig en ook niet sociaal.
Dus sta ik altijd in deze vieze box..
 
 • Leuk
Reactions: RoyR en Bumpy
Ik zou inderdaad de washmitt ook eerst even met de hand schoonmaken of dergelijke voor ik hem bij de rest in de wasmachine zou gooien.

Soms heb je van die dagen.... Laatst een 5 liter jerrycan met non ferro op de stelling gezet. tapkraantje was blijkbaar niet goed dicht. over de broek heen gelopen en in de garage.. het heeft wel 3 week naar non-ferro geroken...
Prijs jezelf gelukkig, jouw spel zal in ieder geval niet gaan roesten... :yum
 
Oké, ik schaamde me diep de afgelopen dagen want ik reed rond in een vies Zonnetje.
Zie hieronder het beeldmateriaal:
P_20240604_085202_1.jpg

P_20240604_085224_1.jpg

P_20240605_072923.jpg

En ook de vieze randen bij de voorruit waren nog trouw vies:
P_20240508_071746.jpg

Maar gelukkig kwam ik vanmorgen om 7.30 uur to the rescue met mijn detailing spullen en schoonmaakdrang. De volgende foto spreekt voor zich:
P_20240605_081912.jpg

Na de voldoening van de weer schone velgen, raakte ik helemaal gemotiveerd om de vieze randen bij de voorruit en de koplampen aan te pakken. Ik had Surfex en een heel handig kwastje gekregen van @MTyn en dat kwam super goed van pas!
Ook hiermee nog even de mosranden bij de raamrubbers maar weer wat schoner gemaakt.
P_20240605_075902_1_1.jpg

P_20240605_075955_1.jpg

Daarna een goed wasje gedaan met BTBM en de inmiddels weer schone Gyeon Washmitt die ik dit keer niet op de grond heb laten vallen.
Van de klusmannen aan de overkant van de straat heb ik ook nog een nieuwe taal geleerd, ik weet alleen niet welke. Ze waren druk aan het communiceren terwijl ze bezig waren op het dak. "Dakpannen" was voor mij het enige herkenbare woord in hun verhaal.

Daarna de Gyeon Wetcoat aangebracht om de waxlaag te onderhouden. Omdat Het Zonnetje (nog!) niet gepolijst is, heb ik het idee dat de waxlaag toch minder goed houdt, ookal heb ik de lak wel voorbereid met kleien, cleanen etc. Al zal zijn woonplaats aan zee wellicht ook niet helpen.
P_20240605_085739.jpg

Daarna Het Zonnetje gedroogd met de kleine Silk Dryer van Gyeon en een grotere Evo. Ik vind het fijne droogdoeken. Ik heb er ook één van Meguiars maar dat is er zo een die heel zwaar wordt en ook 5 dagen nodig heeft om te drogen.

De randen zijn een stuk schoner!
P_20240605_093359.jpg

P_20240605_093418_1.jpg

Nog even wat gesmeerd met de Gummi, al wil ik de raamrubbers ook eens echt goed schoonmaken.
Al met al erg tevreden en tevens weer eraan herinnerd dat 3 weken geen wasbeurt, best lang is.
En zo stond hij te shinen met uitzicht op zee!
(even de detailing spullen uitladen, ik parkeer hem nooit in deze straat want dan staat hij pal op de zee).
P_20240605_100200_1.jpg

P_20240605_094810_1.jpg

En als beloning vond ik nog een gestorvene aan de binnenzijde bij de raamrubbers. Van binnenuit kan ik hem niet zien. Van buitenaf alleen vanuit een bepaalde hoek. Ik ga kijken of ik hem met de stofzuiger te pakken kan krijgen of anders met het kwastje.
P_20240605_101837_1.jpg

Het was weer een leuke ochtend met Het Zonnetje!
 
Non-ferro valt best mee wat de 'geur' betreft, vroeger regelmatig Carpro IronX gebruikt, dat is echt veel heftiger wat geur betreft. Ooit gebeurt dat ik in de achtertuin bezig was om mijn velgen met Iron X schoon te krijgen, ik hoorde over de schutting de buren klagen (maar ze hadden niet in de gaten dat de stank van mijn detailproducten af kwam.

@Ester Handig klein stevig kwastje is dat, hoe kom je daaraan? Doet mij denken aan een kwastje dat bij een naaimachine of zo hoort.
 
 • Grappig
 • Leuk
Reactions: RoyR en Ester
Het Zonnetje is weer schoon en ik ben erg tevreden over de raamrubbers! Na gebruik van het succesvolle kwastje is de mos nagenoeg weg. Eindelijk.

Hier het mos:
P_20231228_110845.jpg


En hier de huidige situatie:
P_20240612_092829.jpg


En daar stond hij te glimmen op zijn fotoshoot locatie.
P_20240612_194120_1.jpg


Omdat ik het verder een saaie avond vond, heb ik na de fotoshoot mijn showplaat even getest op de N206 (oeps o_O). Conclusie: de magneten zijn ijzersterk!
 
Laatst bewerkt:
Recent met Het Zonnetje de Fifties wasbox bezocht in Assen tijdens een korte vakantie! En @Nick Bakker had ik overgehaald om ook te komen maar dat was uiteindelijk toch niet haalbaar.
Natuurlijk de leukste box uitgezocht en daar in fifties stijl inclusief discobol, muziek en discolicht, Het Zonnetje gefoamed en shampoo-gewassen. Afgespoten met koud water en demiwater.
P_20240626_202618_1.jpg

P_20240626_203555_1.jpg

Daarna, zonder contactwas, stond hij toch al best schoon te shinen naast de Fifties-dame.
P_20240626_205616_1_1.jpg

Hierna volgde de avondrit terug naar het vakantieverblijf. Goh wat kun je in 30 minuten op een warme zomeravond veel vliegen om zeep brengen via de bumper.
Gelukkig thuis weer een echt wasje gedaan.
Leuke box om eens te bezoeken als je in de buurt bent.
 
Dat klopt. Ik had zo'n weg nog nooit meegemaakt. Een 80 weg zonder middenstreep. Natuurlijk ook onverlicht. Dus inderdaad: graag nog bij licht naar huis.
Voor mij goed om veel rijervaring op te doen zo! Heb toch pas 1.5 jaar mijn rijbewijs. Daarin zit ook het woord "wijs" overigens, zal wel geen toeval zijn. Ik ben eindelijk wijs geworden en begonnen met autorijden.
 
In anderhalf jaar kom je er soms best snel achter hoe idioot sommige andere weggebruikers rijden ;)

tot nu toe anderhalf jaar zonder een paal te raken of je velg te beschadigen toch? Moet goed komen.