• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Het Zonnetje

@Zoranurai klopt!
Na het behalen van mijn rijbewijs heb ik binnen een week Het Zonnetje gekocht. Had immers 41 jaar kunnen sparen :joy:

En inderdaad ik ben gelijk veel gaan rijden en dan zie je ook veel gebeuren. Maar vaak (althans met mijn beperkte rijervaring tot nu toe) heb ik gemerkt dat je wel redelijk kunt voorspellen wat iemand gaat doen, bijv rechts inhalen ofzo. Blijven rare acties maar als je het verwacht dan schrik je er niet van.

Toen ik 5 weken de auto had, was het glad buiten (december). Ik ging in de ochtend naar werk met Het Zonnetje. Glibberde een beetje de woonwijk door, maar ik deed gewoon voorzichtig. Ging eigenlijk prima. Aangekomen op werk, hoefde ik alleen nog maar achteruit in een vak te parkeren. Maar ik had nog geen ervaring met achteruit inparkeren bij gladheid, dus blijkbaar gaf ik iets teveel gas. Toen heb ik toch mooi een struik geramd. Precies alleen bij Het Zonnetje lagen er allemaal bladeren :joy: En die struik had van die harde takken...

P_20221216_083625_1.jpg


Toen natuurlijk even een foto gemaakt en gecheckt op krasjes. Maarja, er zaten ook al wat krasjes daar, dus ik wist het niet zo goed. Het duurde even maar toen kon ik het weer loslaten. En weer wat geleerd!
 
O joh, ik had de octavia toen net, precies hetzelfde. Uitstekende harde tak in een struik, was ook niet te zien op de achteruitrijcamera… it happens
 
 • Leuk
Reactions: Ester
Woensdagavond tijdens de rust van de wedstrijd Nederland - Engeland, mijn nieuwe DDJ aanwinst Mr Skittles the 3rd (zijn officiële naam) en Het Zonnetje meegenomen voor een fotoshoot.
Waar het normaal druk bevolkt is op zulke avonden, was er nu haast niemand aanwezig!

Insta optie bewerkt via filter.jpg
 
Het Zonnetje weer prachtig na een wasbeurt. Ook nog even met mijn handige kleine kwastje wat vieze randen meegenomen, ook bij de tankklep.

De banden schoongemaakt met Gyeon Tire Cleaner + borstel en daarna in de Gummi gezet. Maakt echt zoveel verschil vind ik.
Raamrubbers ook even met de Gummi gedaan.
P_20240717_114847.jpg

Ontdekte vandaag pas (mijn oog voor detail liet mij dus toch in de steek) dat er 1 dopje ontbreekt op een wielbout. Foto's van aankoop bestudeerd: situatie was toen al zo. Nooit eerder opgemerkt. Het viel mij op toen ik een foto maakte van de 'geschaafde' naafdoppen (3 van de 4, geen idee of dat ook al zo was, 1 is in perfecte staat gek genoeg ) die mij ook vandaag ineens opvielen.
P_20240717_102240.jpg
P_20240717_102157.jpg
(en ja, ik weet dat mijn velgen niet perfect schoon zijn, had geen kwastje bij me en heb ze ook even niet met Non Ferro gedaan, alleen met shampoo en velgenmitt ;)).

Nu ik zo kijk lijkt de onderste dop op de onderste foto ook wat vreemd te zitten. Ik zal eens kijken. Toch weer 3 uurtjes bezig geweest al met al!