Hologrammen verwijderen, hoe?

Discussie in 'Polish, Cleaners, Compounds en Glaze' gestart door wesje, 15 jun 2008.

 1. wesje

  wesje Detailing addict

  Lid sinds:
  15 jun 2008
  Berichten:
  156
  Leuk bevonden:
  0
  Ik heb afgelopen zaterdag mijn "nieuwe" auto opgehaald een Polo 6n van 1997 bij een autobedrijf. Nu hebben ze de auto "professioneel" (ahum) laten poetsen bij een poetsbedrijf. De auto is blauw/paars van kleur en op zich netjes gepoetst. Tot de auto in de zon staat dan stikt het van de hologrammen. Nu heb ik zelf een roterende poetsmachine met diverse schijven erbij en wat eenzet producten. Echter durf ik zonder research er niet aan te beginnen maar verdwijnen moeten ze de hologrammen.

  Wat zouden jullie aanraden en hoe te werk gaan?

  Alvast bedankt,

  Arjan Westerlaken
   
 2. stimpy68

  stimpy68 Detailing guru

  Lid sinds:
  5 mei 2008
  Berichten:
  4.495
  Leuk bevonden:
  11
  Welkom.
  Als je nog helemaal geen ervaring hebt met machinaal poetsen met een roterende machine: niet zo maar aan beginnen!
  Je kunt onherstelbare schade aanrichten als je niet weet wat je aan het doen bent en je niet weet wat welk product doet met welke pad.

  Ik heb geen ervaring met eenzet producten en wat ze precies doen, en welke merk pads (schijven) zitten er bij de machine (wat voor machine is het)?
  Heb je uberhaupt ervaring met machinaal poetsen?
   
 3. wesje

  wesje Detailing addict

  Lid sinds:
  15 jun 2008
  Berichten:
  156
  Leuk bevonden:
  0
  Hallo Stimpy,

  Ik heb nu reeds 2 jaar de roterende machine en al vele auto's en trucks mee gepolijst. Ik gebruik de machine enkel voor polijsten, waxen doe ik nog steeds het liefste met de hand.

  Echter heb ik het zelf nog nooit voor elkaar gekregen om hologrammen te krijgen. Ik ben ook niet gebonden aan de eenzet producten dus als er (betere) alternatieven zijn graag. Ik heb nu van eenzet:

  Slijppasta (hele grove polijstpasta)
  Polijstmiddel
  en Nanoverzegelingswax

  De machine is van het merk Blaucraft welke ik destijds via Ebay in Duitsland gekocht heb de Eenzet producten zaten er bij net als de schijven (voor elk bovenstaand product een passende schijf) en zo heb ik ze ook steeds gebruikt en bij besteld.

  Dus ja ervaring is aanwezig. Alleen heb ik nog geen ervaring om hologrammen weg te krijgen en vandaar mijn vraag hier, temeer omdat de bijbehorende webshop zeer interessant is voor een poetsgestoord iemand en ik hem helaas nog niet eerder ontdekt had. Nu staat deze dus met stip op nr1 bij mijn favorieten op de pc. ,^^
   
 4. Xizer

  Xizer Banned
  Disaster of Bling

  Lid sinds:
  22 mei 2008
  Berichten:
  1.595
  Leuk bevonden:
  0
  Normaal gesproken poets je de hologrammen die veroorzaakt zijn door de roterende machine weg met een excentrische machine!
   
 5. iggy

  iggy Detailing rookie

  Lid sinds:
  21 mei 2008
  Berichten:
  89
  Leuk bevonden:
  0
  als het hele lichte hologrammen zijn kan je proberen met de hand te doen.

  maar met excenter is effectiever
   
 6. Tim

  Tim Master of Bling
  Medewerker

  Lid sinds:
  2 mrt 2008
  Berichten:
  9.932
  Leuk bevonden:
  1.359
  Hologrammen krijg je meestal weg door een pad te gebruiken zonder cuttingfactor. Denk aan de Lake pads blauw of liever zwart.

  Ik weet in ieder geval dat je met Pinnacle Advanced Finishing Polish een heel eind komt, maar ook met de Menzerna Nano Finishing Polish zal het lukken om de hologrammen eruit te krijgen. Dit kan met de rotary.

  Met een excenter wordt het een stuk eenvoudiger. Met Meguiar's M80 (Speed Glaze), M82 (Swirl Free Polish), Poorboy's SSR1 of de lichtste Pinnacle XMT #1 krijg je de hologrammen er makkelijk uit.

  Succes!
   
 7. wesje

  wesje Detailing addict

  Lid sinds:
  15 jun 2008
  Berichten:
  156
  Leuk bevonden:
  0
  Bedankt voor jullie antwoorden heren. Als ik iets ruimer in de tijd zit zal ik eens een bestelling bij Tim gaan doen en eens een poging gaan wagen.
   
 8. Sven S8

  Sven S8 Detailing rookie

  Lid sinds:
  15 mei 2008
  Berichten:
  1.372
  Leuk bevonden:
  0
  Met de SSR serie van Poorboy's krijg je heel veel weg, en het laat een mooie glans na. Daarna wat Black Hole, EX-p en evt. een mooie carnauba erop van Dodo Juice, en moet je dan eens kijken... :cool: