• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Hooi in de kofferbakbekleding, hardnekkig.. Hoe verwijderen?

straight-sixes

Detailing trainee
28 aug 2017
15
35
28
Het zonnige zuiden!
Hallo iedereen!

Sinds augustus hebben wij een mooie 118i naast onze 330d. Een erg leuke auto en ik heb al een hoop detailing gedaan om 'm weer in een nette staat te krijgen. Het volledige exterieur is gedaan met een iron cleaner, een tar cleaner, een power cleaner, daarna een polijstbeurt en een gloss coating erop. Het interieur is gereinigd met een stoomreiniger, volledig in de trim gezet en nieuwe matten geplaatst. Al met al is de wagen erg opgeknapt en staat het erg netjes naast mijn 330d welke helemaal 100% is.

Het enige wat mij stoort is dat de vorige eigenaren veel hooi vervoerde in de kofferbak. Ik heb dus letterlijk sprieten hooi in de kofferbak bekleding zitten. Ik krijg deze er niet goed uit met een stofzuiger, althans, niet met de stofzuigers die ik tot mijn beschikking heb. Hebben jullie hier nog tips voor toevallig?

56-EAB9-CC-A22-D-4202-8981-CF8-C5-F0-AB37-F.jpg
 

straight-sixes

Detailing trainee
28 aug 2017
15
35
28
Het zonnige zuiden!
Ik heb een ordinaire huis-, tuin- en keukenstofzuiger en een stoomreiniger, uiteraard ook de simpele stofzuiger bij de pomp. Echter lijkt het hooi echt tussen de “haren” van de bekleding te zitten. Handmatig alles eruit kan natuurlijk maar pfffff... als het even handiger kan. :D
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
2.682
193
58
Ik ga er even van uit dat je huis- tuin- en keukenstofzuiger een behoorlijk vermogen heeft (die moderne milieuvriendelijke stofzuigers hebben niet alleen minder vermogen, maar ook minder zuigkracht), experimenteren met verschillende zuigmonden kan wat helpen. Ik ga er vanuit dat je een viltbekleding hebt, anders was het niet zo'n probleem geweest.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
10.510
178
30
Leersum (Utrecht)
Met de stofzuiger en eventueel die borstel met haren; Bij de kop beetpakken en dan "raggen". (Korte bewegingen, heen-en-weer)

Borstelen kan inderdaad de vezels wat doen pluizen, maar hooi kan flink vastgenesteld zitten. (Weerhaakjes)

Rollers zouden misschien ook nog kunnen helpen. Ik heb ooit verschillende types bij de Action o.i.d. gekocht, zoals grote brede rollers / smalle rollers / uitwasbare rollers / vellen-rollers / etc.

Ik heb o.a. bovenstaande dingen soms ook gecombineerd met perslucht erbij. (Compressor met naaldspuit)

Blijft even zoeken en soms is het drama. ;)
 

straight-sixes

Detailing trainee
28 aug 2017
15
35
28
Het zonnige zuiden!
Haha, ja het is een flinke stofzuigert inderdaad! Maar niet genoeg voor dat hardnekkige hooi. :joy:


Zo'n roller is inderdaad een goed idee! Dat ga ik morgen gelijk proberen. Bedankt voor jullie input!
 

Kuip

Detailing rookie
7 okt 2019
22
15
53
Uithoorn
Schilderstape o.i.d. erop plakken.
Met een beetje geluk trek je het hooi eruit als je de tape weer los trekt.

Is maar een idee, geen idee of het ook werkt....
 

Musicfreak

Detailing addict
10 dec 2017
70
50
41
Ik heb een Miele Complete C3 PowerLine gekocht. Wat een beest van een stofzuiger is dat. Ik trek de zware mat bij de voordeur ermee uit. Ik gebruik de borstel om de matten weer schoon te krijgen. Er is ook een speciale set voor de auto bij te bestellen. Staat nog op mijn verlanglijstje.