• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Iemand ervaring met of alternatieve voor Obsessed garage waterontharder

FBGTI

Detailing rookie
4 aug 2023
3
2
Ondertussen alles binnen. Hieronder een foto voor wie dit ding graag eens "in het echt" ziet.
Is veel groter dan wat ik had verwacht ahdv de productfoto's. Banana USB receiver for scale:

Bekijk bijlage 163071

Dank voor de tip @RoCo
Hallo! Heb dit waterfilter ook aangeschaft. Vraagje waar heb je die "gardena" adapters gekocht ? Heb twee 3/4 adapters gekocht maar dat schroefdraad draait te ver naar binnen in waterfilter waardoor mijn slangkoppeling er niet meer goed opklikt.
 

Ciamician

Detailing chief
20 nov 2016
99
93
32
@FBGTI lokale doe-het-zelf zaak, helaas geen link.

Is even goed gegaan maar de "out" kant lekt nu lichtjes.. dus moet het nog eens verder bekijken.
 

FBGTI

Detailing rookie
4 aug 2023
3
2
Ok thx. Misschien toch iets van messing kopen en goed met witte tape eromheen. Gebruikte jij hem ook in combinatie met HD reiniger of alleen op tuinslang ?
 

ArjanB

Detailing addict
10 dec 2012
65
65
interessant topic! Voor zij die deze setup gebruiken: is er merkbaar verschil en minder waterspots / kalk vlekken?
Mijn auto heeft een glazen panorama dak (zwart) en zit weer vol met waterspots; dit zou een ideale oplossing kunnen zijn om in ieder geval vlekken door het wassen te voorkomen?
 

FBGTI

Detailing rookie
4 aug 2023
3
2
Miskoop geweest....al bij 2 patronen is het schijfje dat de harskorrels in het patroon moet houden scheef gaan hangen....met als gevolg dat ie de harskorrels ook naar buiten spoelt...
Aangesloten op normale kraan met normale waterdruk. Misschien goed voor in de keuken/koffiemachine maar niet voor flekvrij naspoelen auto.
 
 • Verbluft
Reactions: schaef en RoCo

schaef

Detailing guru
23 sep 2015
2.462
193
56
Ja ik zou ook even contact met ze opnemen, ik heb nu al 3x een nieuwe vulling korrels in het mijn eerste patroon gedaan en werkt nog steeds goed.
 

Epicurean

Detailing chief
6 jun 2019
125
88
33
Vorden
Heb het filter nu èèn keer gebruikt om na het afspoelen met hogedruk nog een keer na te spoelen en vervolgens te sheeten met tuinslang icm filter. Ben er zeer tevreden over. Zag een paar uur drogen aan de lucht enkel nog wat vlekjes op de ruiten wat misschien, denk ik(achteraf) toch wat bathe+ resten waren. Beetje QD en het was weg. Scheelt me veel tijd in ieder geval.
 

ArjanB

Detailing addict
10 dec 2012
65
65
@Epicurean dus je hebt het filter niet aangesloten tijdens het wassen, spuiten met de HD - waarom niet? Omdat het dan niet zinvol is, en/of waterdruk en werking HD beinvloedt? En water in de was-emmers, is dat wel door het filter gegaan of gewoon (kalk-houdend) leidingwater?

Doen de anderen dat net zo?
 

schaef

Detailing guru
23 sep 2015
2.462
193
56
Heb ook het filter op tussen de kraan en Kranzle staan, heb hem nu al paar jaar en werkt naar tevredenheid, wel af en toe de hardheid controleren om te zien of het filter nog goed werkt.
 
 • Leuk
Reactions: ArjanB

Epicurean

Detailing chief
6 jun 2019
125
88
33
Vorden
Gebruik het inderdaad alleen op het laatst, omdat ik wil dat het spotless opdroogt. Was emmers vul ik met leidingwater. Ben immers gewend om de auto altijd nat te houden. Doe vooral waar je jezelf prettig bij voelt.
 
 • Leuk
Reactions: ArjanB