• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Kras voorbumper - spotrepair mogelijk?

mysticwizard

Detailing addict
30 nov 2021
43
50
Deze week heb ik er een serieuze kras bij op mijn voorbumper van op een openbare parking te staan.
Hebben jullie een idee als deze via spotrepair verwijderd zou kunnen worden of de volledige bumper aangepakt zou moeten worden?

Bedankt,
 

Bijlagen

 • Kras1.jpg
  Kras1.jpg
  241,8 KB · Weergaven: 62
 • Kras2.jpg
  Kras2.jpg
  345,3 KB · Weergaven: 62
Ik zou starten om dat deel van de auto te polijsten met een medium combo dan heb je snel genoeg in de gaten of er eer aan te behalen valt of niet . Vaak genoeg kun je een kras minimaliseren en dan alsnog bepalen of je moet spuiten te ja of nee.
 
En eventueel met een lakstiftje heel fijn proberen afwerken mocht het nog lichtjes zichtbaar blijven of komt dat niet goed?
 
Lakstift=no go
Als je die kant op wil dan heeft CC Touch up tips (ook te koop op een Chinese website..)met een veel fijner kopje waarmee je veel preciezer kan werken. Met een lakstift ga je snel veel te dik.
Eerst (licht/medium) polijsten en dan bepalen wat te doen.
 
Zoals Ric zegt kan je best eerst zelf even proberen als je het zelf beter krijgt door te polijsten (of eerst even te schuren).

Mocht het toch niet helemaal weg zijn en je blijft je eraan storen dan is een spotrepair de enige oplossing en dit is zeker mogelijk in jouw geval (zie foto).
Alles binnen het rode gedeelte zal gelakt worden, echter zal er enkel daar waar nodig (locatie van schade) lak/kleur gespoten worden, de rest zal enkel in de blanke lak gespoten worden.
De diagonale rode lijnen geven aan waar de "uitspuiting" zal plaatsvinden, hier wordt de nieuwe laag blanke lak gelijkmatig uitgeneveld over de bestaande, oude blanke laklaag.
De grill aan het mistlicht zal gedemonteerd worden wanneer mogelijk, anders zal deze afgeplakt worden, net zoals de sensoren in de voorbumper.
Kosten zouden rond de 200-250 euro moeten zitten, verschillend van schadebedrijf tot schadebedrijf.

Kras2.jpg
 
 • Leuk
Reactions: Riez