• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Exterior Detail Landrover Range Rover Sport 5.0 V8 SC SVR 405KW

Passaatje

Detailing trainee
14 mrt 2020
28
25
Limburg, Roermond - Herten
Beste medeforummers,

Zoals beloofd in mijn voorstel topic hierbij een eerste ''show off'' van een van de verzorgde auto's.

Onlangs een beest, zowel in omvang als ook onder motorkap met 551pk, van een wagen mogen detailen. Met een nieuwprijs boven de twee ton zou je verwachten dat mensen de bolide vertroetelen, maar niets is minder waar. (Uiteraard uitzonderingen daargelaten :) ) De vertroeteling vond waarschijnlijk plaats in de carwash, voor een tientje gratis schittering in de :sun:. Ik heb een beknopte show off geschreven, mocht er behoefte zijn aan meer tekst en uitleg dan wil ik deze uiteraard toevoegen, al denk ik dat het welbekende (was-)stappenplan al meerdere malen de revue is gepasseerd. Om de auto naar mijn smaak in orde te krijgen had ik 5 dagen eenzame isoleer-garage opsluiting nodig, toen was ik tevreden :cool:

740d41e2-1366-47b0-9fe0-4f128c29fbf2.jpg

De auto uiteraard eerst klaargestoomd met het bekende was en klei-ritueel inclusief een ronde non-ferro over de gehele auto. Een goede voorbereiding is echt van cruciaal belang en draagt wel degelijk bij aan het uiteindelijke resultaat, thats my opinion.
IMG_0917.jpg
IMG_0918.jpg


De lak van de auto geïnspecteerd met de lakdiktemeter, deze volstaat prima voor de hobbyist. Opvallend genoeg waren er over de gehele auto grote verschillen in waardes te ontdekken, dit kan meerdere oorzaken hebben. Persoonlijk vond ik sommige waardes nogal aan de lage kant, op deze punten was het extra voorzichtig te werk gaan.

Zoals te zien is viel er eer te behalen op deze lak. De gehele auto was voorzien van swirls en langere diepere krassen. Bij deze auto was1 testspot onvoldoende om direct de polijststappen voor de gehele auto te bepalen. Om tot het beste resultaat te komen heb ik dit per paneel bekeken, in de meeste gevallen hebben ik drie tot vijf polijststappen toegepast. De gebruikte machines:

- Rupes LH19E rotary, verschillende packingplates
- Rupes Ibrid Longneck
- Dap, zowel grote als kleine backing plate

Gebruikte materialen:
- Pads: Rupes + Monello + Servfaces
- Polijstpasta: Scholl + Monello + Rupes

Voor: Tijdens:
6691ae01-31bf-4b00-9847-fb9444cd898a.jpg
cef70988-ef9f-40db-9288-6be2a518a116.jpgNa de polijstwerkzaamheden is de auto naar buiten gereden voor een check. Binnen zie je niet altijd alles (of je bezit een rijk uitgeruste werkplaats, dan wellicht wel ), buiten kun je er nog eens goed omheen lopen en alles rustig bekijken. Daarna de gehele auto ontvet d.m.v. Gyeon Prep en voorzien van Gyeon Pure + een laagje cancoat. Bandjes voorzien van een dressing (Gyeon Tyre), uitlaatjes behandeld enz.

Hierbij een aantal plaatjes van het eindresultaat, ik heb ook een paar korte filmpjes maar het lukt me nog niet om deze te plaatsen.

IMG_7876.jpeg
IMG_7886.jpeg


IMG_7872.jpeg


IMG_7884.jpeg
IMG_7894.jpeg


IMG_7881.jpeg


IMG_7898.jpeg


Er zitten hier nogal een aantal mensen op dit forum welke op details letten :p Idd de auto bezit naast een geel tevens een groen kenteken. Deze auto stond op bedrijfsvoorraad bij een autobedrijf. Jammer voor de foto's, maar helaas moest ik op de laatste minuten een aantal foto's maken, afspraak is afspraak en de auto moest linea recta afgeleverd worden.

Dank voor het lezen :)
 

Bijlagen

FreddyW

Detailing trainee
3 apr 2019
45
40
Wat een dikke wagen om aan te mogen werken. Zo'n SVR is echt een monster. Mooie resultaten zeg!
 
 • Leuk
Reactions: Passaatje

Jansen

Detailing guru
Tester of Bling
13 apr 2015
3.170
178
Utrecht
Prachtig! Hoe reageerde de lak? Ik heb ooit een range rover gepolijst maar ik had enorm veel last van sticky paint.
 
 • Leuk
Reactions: Passaatje

Passaatje

Detailing trainee
14 mrt 2020
28
25
Limburg, Roermond - Herten
@FreddyW Dankjewel :), dat is zeker een monster. Zo zwaar maar zoooooo snel, alsof je in een tank rijdt, maar dan sportief. En dan heb je nog dat geluid, heerlijk.
@Jansen, tnx! :) Ik vond deze lak nog vrij goed bewerkbaar, heb er meer last van bij zwarte (non-mettalic) lakken van Porsche en Ferrari. Wat bij mij helpt is het achtergebleven polijstresidu verwijderen met water ipv bijv. een middel als prep. Of een spray-tje water op je pad voordat je start met polijsten. Tevens de pads meer dan geregeld schoonmaken. Maar ook daarin zullen, zoals bij veel zaken, de meningen over verdeeld zijn.
 
Laatst bewerkt: