• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Mijn eerste poging aan DAP en (veel) v ragen...

Gundun

Detailing rookie
11 apr 2017
2
2
Dag allemaal (en alvast mijn excuses voor het slecht Nederlands)

na kopen van een DAP500v3 en verschillende spullen (pads & middelen) ik heb mijn eerste poging gehad aan mijn Z3 te polijsten: hij heft nog zijn originele lak (behalve de voorbumper) en beetje overall krasjes van wassen/gebruik.

Na wassen heb ik met de clay schoongemaakt, en na S3+gele pad, gevolgd door S30 + witte pad. Voor de eerste poging ben ik bilj mee (sommige krasjes bliven nog maar dat is volgende job)

Na alles, heb ik de hele auto goed gesmeerdt met Dodo Green forest (ruijkt heerlijk...)

Gisteren heb ik mijn bolide gereden en had een paar buien gehad op de snelweg...hier zijn mijn vragen:

1. Moet ik het gewoon wassen of moet ik opnieuw de wax smeren na de wasbeurt?
2. De krasjes die geblevend zijn zieten eruit zoals "achter de glans"...is het een kwestie van kracht van de polijstbeurt of wat?
3. Als ik binnenkort opnieuw polijsten wil, moet ik de wax af te nemen? Hoe?
4. How veel keer per jaar is het beter om we lak te polijsten en waxeren?

Alvast bedankt,
mvg

Simo
IMG-20171021-WA0004.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Micha D.

Detailing guru
Tester of Bling
13 apr 2017
659
128
24
Bennebroek of Delft
Kijk, goede shine alvast!

1. Moet ik het gewoon wassen of moet ik opnieuw de was smeren na de wasbeurt?
Een goede wax blijft wel eventjes zitten, afhankelijk van de omstandigheden natuurlijk (weersomstandigheden, pekel of niet, binnen of buiten gestald, aantal kilometers, onder bomen, enzovoort). Ga maar uit als basis voor een goede wax als deze (ik ga er vanuit dat je deze bedoeld) ongeveer 2 maanden.

2. De krasjes die geblevend zijn zieten eruit zoals "achter de glans"...is het een kwestie van kracht van de polijstbeurt of wat?
Ligt eraan, diepe krassen kun je soms weghalen met polijsten, soms zul je ze moeten opvullen met lak en dan wetsanden en polijsten. Dat is een wat meer specialistisch taakje waar velen zich niet aan wagen. Je zou zoiets eerst kunnen proberen op een testpaneel bijvoorbeeld.

Vaak wordt er gezegd dat als je een krasje nat maakt en hij verdwijnt of als je hem niet voelt als je er met je nagel overheen gaat, dat je hem dan kun wegpolijsten, maar dat zijn slechts indicaties.

3. Als ik binnenkort opnieuw polijsten wil, moet ik de wax af te nemen? Hoe?
Nee, de wax polijst je wel weg. Die hoef je niet eerste te verwijderen.

4. How veel keer per jaar is het beter om we lak te polijsten en waxeren?
Polijsten alleen als jij het nodig acht. Sommige mensen doen het elk jaar, sommigen eens in de twee jaar. Zo lang je op de juiste manier wast zul je niet zo snel weer krassen of swirls krijgen, dus is polijsten niet nodig. Waxen is afhankelijk van de wax die je gebruikt, met je huidige wax zou ik elke twee maanden waxen. Je kunt er dan voor kiezen om je wax te strippen door bijvoorbeeld met de DAP een rondje te doen met een finishing combo, dan pak je misschien ook nog wat swirls mee. Dan ontvetten en de wax weer aanbrengen en je kunt er weer tegenaan.