• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Netjes houden van de nieuwe Benz

Blurgenstein

Detailing trainee
29 mei 2018
5
45
Hoi,

Ik heb een jonge Benz van een maand of 10 oud en ik wil deze graag zeer zeer netjes houden. Het is een zwarte auto met een cremig interieur.
Ook de velgen wil ik graag netjes houden.

Aangezien ik het niet zelf graag doe in mijn vrije tijd, waarschijnlijk in tegenstelling tot iedereen hier :) WIl ik de auto zoveel mogelijk beschermen zodat met normale verzorging (zuigen en wassen) hij er top uit blijft zien.

Ik ben op het dit forum gekomen om eens te kijken wat geschikt voor mij zou zijn. Het interieur en exterieur moeten zoveel mogelijk vuilafstotend worden.
En van buiten graag een bijzondere glans erin houden. Zwart is nou eenmaal niet zo'n handige kleur, het is snel vuilig.

Ik was gisteren bij een interieur specialist in Almere-Haven en die stelde een behandeling voor waarbij het vier keer behandeld wordt met een speciaal spul, wat in de professionele markt omgaat. Ik heb nappa leder en daarvoor zou hij dan een pakket bestellen. Ik ben de auto dan zeker anderhalve dag kwijt. Daarna kan het interieur gemakkelijk worden afgenomen met een doekje.

Dus , ik zal mij verder gaan inlezen om na te gaan wat het beste is, en of ik bovenstaande ga doen.

Verder wil ik de velgen en de auto voorzien van een bescherming, als dat kan. En uitzoeken wat ik dan moet hebben. Ik ben voornemens een beschermingsbehandeling te nemen, ik dacht iets van een lakverzegeling als dat inderdaad zinvol is.
 

Bijlagen

  • 20180521_183624.jpg
    20180521_183624.jpg
    589,2 KB · Weergaven: 253
  • 20180521_184125.jpg
    20180521_184125.jpg
    287,5 KB · Weergaven: 252
  • 20180417_164713.jpg
    20180417_164713.jpg
    171,3 KB · Weergaven: 216
  • 20180501_140401.jpg
    20180501_140401.jpg
    195 KB · Weergaven: 225
Laatst bewerkt:
Hoe heette die specialist en wat zou hij dan moeten bestellen uit die professionele markt ?|
Iets 4 maal behandelen klinkt mij een beetje te mooi verhaal namelijk, maar kan het uiteraard mis hebben.
 
Hallo, welkom en Mooie wagen heb je daar zwart is altijd mooi te maken tot een spiegel :)
Goed dat je je eerst gaat inlezen er staan genoeg beginners topic op het forum waar je al veel informatie uit kunt halen.

Je zult dan ook de verschillen gaan lezen tussen een wax en een coating mbt de vuilafstotendheid
 
Welkom hier en wat een geweldige Benz. De vloermatten in deze lichte kleur gaan wat te verduren krijgen.

Een coating zal het beste in je straatje passen. Dat is een erg waterafstotende bescherming. Kijk eens bij de producten van Gyeon en Nanolex.
 
Welkom op het forum! :)

Ja, dat specialisten-verhaal klinkt een beetje vaag.

Ben je ook van plan om de auto zelf te gaan detailen? In jouw geval is een coating het meest passend bij jouw wensen, maar dat vraagt ook om de nodige stappen. (Eigenlijk alle stappen :p )
 
@Quantoxx : lees nog eens mee: "Aangezien ik het niet zelf graag doe in mijn vrije tijd, waarschijnlijk in tegenstelling tot iedereen hier :) WIl ik de auto zoveel mogelijk beschermen zodat met normale verzorging (zuigen en wassen) hij er top uit blijft zien "
 
Welkom!
Als ik t goed begrijp wil je met zo min mogelijk moeite maximaal resultaat? Erg lastige opgave, tenminste als je de wagen zoals je zelf zegt ‘heel heel mooi’ wilt houden.

Want, wat ga je zelf doen nadat de wagen in de coating staat? Zelf wassen? Wasstraat? Coating en dan niet hoeven wassen bestaat niet.

Bovenstaande is geen kritiek, maar vragen om meer inzicht te krijgen in je verwachtingen, er bestaan geen wondermiddelen en wij detailers doen allemaal veel moeite om de auto heel heel mooi te houden.
 
  • Leuk
Reactions: Cordoba
Hoi!

Dank voor de antwoorden! Ik ga de beginners topics es proberen te vinden en doornemen.

Het verhaal van het reinigen van de interieurs was dat het vier keer met een stoom apparaat gedaan werd, met vier keer drogen tussendoor. Het onderhoudspakket was iets van 80 Euro. Ik zou de auto anderhalve dag kwijt zijn.

@Dreier-Reihe, nou, ik wil hem uiteraard wassen, ik heb dat tot nu toe bij een wasstraat centrum gedaan welke week, met de spuitlans, niet in de was straat zelf.
Wat ik bedoel met niet veel moeite is dat ik niet zelf de auto ga poetsen in de weekenden.
 
Laatst bewerkt:
Ik zou ook eens contact opnemen met Diventa Bella/Carclean, als je voornemens bent om je auto te laten behandelen.
 
  • Leuk
Reactions: mk-us
Welkom op het forum.
Ik ben niet zo van de lichte interieurs maar ik moet zeggen dat dit heel fraai is.

Zeg zelf nog eens langzaam na dat je auto nog geen jaar oud is en dat die "specialist" vier (4) rondjes met de stoomreiniger wil gaan doen... Hoe vies kan een interieur in 10 maanden worden dat je voor zo'n aanpak zou gaan? (Allereerst lijkt mij dat een stoomreiniger met name op een oud leren interieur wat goed zou kunnen doen, maar verder vooral voor een stoffen interieur interessant is.) Ik vraag me ernstig af of zo'n man echt verstand van zaken heeft of gewoon maar wat doet wat veel kost / oplevert.

Al vaker gezegd: lees je goed in wat er kan en bepaal dan wat je zelf wil gaan doen of wil laten doen. Zelf de auto strak krijgen en in een coating zetten is zeker een mogelijkheid maar vraagt ook een aardige investering en zal zeker nog de nodige tijd kosten.
Als je kiest voor laten doen, wees je dan goed bewust van de wereld van verschil die er bestaat tussen autopoetsers zoals die voor garagebedrijven werken en echte detailbedrijven.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Reactions: Cordoba
Welkom op het forum.
Ik ben niet zo van de lichte interieurs maar ik moet zeggen dat dit heel fraai is.

Zeg zelf nog eens langzaam na dat je auto nog geen jaar oud is en dat die "specialist" vier (4) rondjes met de stoomreiniger wil gaan doen... Hoe vies kan een interieur in 10 maanden worden dat je voor zo'n aanpak zou gaan? (Allereerst lijkt mij dat een stoomreiniger met name op een oud leren interieur wat goed zou kunnen doen, maar verder vooral voor een stoffen interieur interessant is.) Ik vraag me ernstig af of zo'n man echt verstand van zaken heeft of gewoon maar wat doet wat veel kost / oplevert.

Al vaker gezegd: lees je goed in wat er kan en bepaal dan wat je zelf wil gaan doen of wil laten doen. Zelf de auto strak krijgen en in een coating zetten is zeker een mogelijkheid maar vraagt ook een aardige investering en zal zeker nog de nodige tijd kosten.
Als je kiest voor laten doen, wees je dan goed bewust van de wereld van verschil die er bestaat tussen autopoetsers zoals die voor garagabedrijven werken en echte detailbedrijven.

Hoi Bedankt voor je uitgebreide reactie!
Ja, ik vroeg ook hoe het zat wat betreft die reininging, maar het had te maken met de bescherming, niet zo zeer het reinigen. Het interieurs is namelijk nog als nieuw, zo schoon is hij. Echter, ik lees me altijd liever in, vandaar dat ik nog niets gedaan heb ;)

Je hebt wellicht gelijk, een echte detailer is het misschien niet. Hij werkte voor garage bedrijven, er stonden veel nieuwe wagens, die door nabij gelegen dealers waren gebracht.

Zelf de auto strak krijgen en in een coating zetten ga ik echter niet doen, ik wil het geheel laten doen en dan bij (laten) houden. Zowel voor de velgen, interieur alswel de lak. Ik ga dus op zoek naar de betere namen in deze wereld.
 
lees nog eens mee: "Aangezien ik het niet zelf graag doe in mijn vrije tijd, waarschijnlijk in tegenstelling tot iedereen hier :) WIl ik de auto zoveel mogelijk beschermen zodat met normale verzorging (zuigen en wassen) hij er top uit blijft zien "
Snap ik :D Maar waarom zoeken naar een bescherming als je deze toch niet aan gaat brengen? :p Vandaar mijn vraag.

@Blurgenstein - Diventa Bella / Carclean.com is een detailer die zichzelf al bewezen heeft. Als je de Carclean.com showroom bezoekt kan je alle producten zien en daarbij ook de nodige info krijgen omtrent behandelingen bij Deventa Bella ;)
 
Hoi, Inderdaad, bij Diventa Bella zou ik goed op mijn plek zijn. Puntje is dat het een echt onhandige afstand is. Zijn er ook aanraders in regio Amsterdam of Gooi, Utrecht ?
 
Welkom. Een bescherming van de lak en de velgen zijn een goede investering. Als je de wagen daarna wat bijhoudt zal het onderhoud makkelijk gaan. Verwacht echter wel geen wonderen. Wat ik er zeker nog wil aan toevoegen: het zal een redelijke investering zijn als je alles zou laten doen. Vraag jezelf echter ook af als je de nodige euro's neerlegt voor bescherming je het daarna zal kunnen opbrengen om diezelfde bescherming te gaan onderhouden. Een coating laten aanbrengen is allemaal wel leuk maar om de levensduur ervan zolang mogelijk te behouden zal je toch moeten onderhouden. Coating is gevoelig aan waterspots bijvoorbeeld, een sealant of wax is de standtijd enkele maanden en zal je steeds opnieuw moeten aanbrengen. En aangezien je niet graag poetst...

Ik zou zeggen: lees je maar eerst eens goed in en kies er een detailer uit met een deftige reputatie. Leer de basis zoals hoe je je wagen wast. Mss overwegen om bepaalde zaken zelf te gaan aanpakken en mss bevalt het poetsen je wel..
 
Mijn advies voor een coating waar je jaren plezier van kan hebben:
Als je het zelf doet, maar dan moet je én ontijzeren én kleien én polijsten én coaten: Gyeon Mohs Synchro= 3 lagen Mohs en toppen met een laagje Skin. Prachtig op zwart metalic. Misschien niet zo eenvoudig voor een beginnend detailer maar ook geen rocket science.
Als je het wil laten doen: zoek een certified Gyeon detailer via Gyeonquartz.nl.
 
@BrunoV wat noem jij beginner?

Om een coating aan te brengen vanaf 0 kennis en materiaal is niet te doen. Kost je €1000 aan materialen, en de ervaring is toch echt wat t goed maakt. En dan is er natuurlijk een verschil tussen 0 kennis en iemand die 5 auto’s gepolijst heeft in zn leven en zich veel ingelezen heeft.

Mijn bescheiden mening, een coating is niks voor een beginner om zelf aan te brengen.
 
Een beginnend detailer is iemand die nog weinig of geen ervaring heeft met polijsten en waxen. Inlezen geeft je kennis maar nog geen ervaring. Goed inlezen is echter wel heel erg nuttig! Hoe meer kennis je hebt hoe sneller je ervaring kan opbouwen en hoe minder fouten je zal maken.