• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Nieuwe velgen coaten. Direct aanbrengen? Of nog voorbehandelen?

ThumbtackCleaner

Detailing addict
25 mei 2020
27
55
Ik heb nieuwe velgen gekocht en wil die voor gebruik graag coaten. Moet je die nog voorbehandelen, anders dan bij gebruikte velgen? Want bij gebruikte velgen maak je ze schoon en reinig je ze eventueel met een prep. Maar zit er af-fabriek misschien al iets op dat moet worden verwijderd? Ik wil namelijk voorkomen dat ik een coating aanbreng die er in no-time weer af is.

En raad je aan om de velgen vóór montage van de banden te coaten?
 
Ik zou de de banden eerst laten monteren en dan de velgen goed ontvetten en dan pas de coating aanbrengen. En misschien het velgbed wat vaak dun of bijna niet gespoten is eventueel nog te polijsten.
 
 • Leuk
Reactions: Zrobb
Je kunt ze ook met Professional Polish reinigen, daarna reinig ik ze 2 keer met Prep om zeker te weten dat ze helemaal schoon zijn en dan de coating erop;
 
 • Leuk
Reactions: RoyR
Hier recent ook nieuwe velgen aangeschaft, velgen zagen er erg schoon uit en heb even met de hand gepolijst, ontvet en toen in de Gyeon Rim gezet! Zeker de moeite waard
 
s20 black met een witte monello handpad was genoeg bij mij om alle waskrasjes van een jaar uit de velg te halen. Rim zit er nu iets van 4 maanden op en doet het fantastisch.
Zeker een aanrader!
 
Bedankt voor alle tips. Ik zal de banden laten monteren op de velg. Maar daarna dus eerst coaten? Montage onder de auto dus later? Want anders kun je er ja niet meer goed bij of moet je alle vuil van het rijden eraf wassen.

Hoe doen jullie dit/hoe bedoelen jullie je tips?
 
Als je de binnenkant van de velgen coating aanbrengt kan dit niet als de wielen op de auto zitten. Juist de delen waar je later niet makkelijk bij kunt met wassen is ideaal met een coating, dus de achterkant van de velgen en het velgbed;
 
Bedankt voor alle tips. Ik zal de banden laten monteren op de velg. Maar daarna dus eerst coaten? Montage onder de auto dus later? Want anders kun je er ja niet meer goed bij of moet je alle vuil van het rijden eraf wassen.

Hoe doen jullie dit/hoe bedoelen jullie je tips?
Ik heb recent een nieuwe set gekocht, banden laten monteren, en eerst schoon gemaakt. Met lampje gezocht naar krassen en die waren er gelukkig niet, dat scheelt dus polijsten. Vervolgens goed ontvet en in de coating. 24 uur laten gemonteerd, en na een week een banden dressing aangebracht. Weet niet hoe een verse coating daarop reageert dus voor de zekerheid even mee gewacht