• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Puist onder de lak

Gerwin01

Detailing rookie
26 sep 2021
9
15
Kollumerland
Hallo .

Toen ik vorige week onze mitsubishi asx in de wax ging zetten ,kwam ik een klein bultje tegen op de lak tpv de koplamp ,dit bultje lijkt op een steenslag schade wat slecht of niet goed is gerepareerd, het lijkt net of er water onder zit, je kan het voorzichtig indrukken. of is het roest van binnen uit? ,dit zou wel snel zijn want de auto is van 2016 .
Het is misschien maar een klein plekje maar ik erger me eraan.
Wat denken jullie wat het kan zijn
20210922_175721.jpg
 
Laatst bewerkt:

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
13.822
193
32
Leersum (Utrecht)
Steenslag die is aangetipt en alsnog is gaan roesten?

Edit - Rechts van de bult lijk ik ook wat te zien. (Op de rand een geultje?)

Rechts van de bult, langs de rand volgend, op zo'n 3/4 van de foto lijk ik ook een even grote plek te zien die is aan getipt?
 
Laatst bewerkt:

Gerwin01

Detailing rookie
26 sep 2021
9
15
Kollumerland
Ik heb al reactie gehad van een schade hersteller ,deze zegt overspuiten ,maar ja toen noemde deze een prijs ,,om te janken .maaaarrr ben ik wel van alle steenslag af
 
 • Leuk
Reactions: RoyR

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
13.822
193
32
Leersum (Utrecht)
Als het alleen om dit bultje gaat, dan is overspuiten voor een flinke zak geld wat overdreven.

Maar, als je het zelf niet kan oplossen, zal je wel moeten?

Persoonlijk zou ik de bult openprikken en schuren. Vervolgens ontvetten en weer aanstippen met kleurlak, gevolgd door blanke lak.
Nadien alles tot hoogglans polijsten.
 
 • Leuk
Reactions: Timo84

Gerwin01

Detailing rookie
26 sep 2021
9
15
Kollumerland
Ik heb mitsubishi Nederland gemaild hier over ,en kreeg bijna gelijk een reactie terug ,dat ik het eerst moet laten zien aan de mitsubishi dealer ,dus ik heb daar woensdag middag een afspraak mee ,maar even afwachten.
En idd is motorkap overspuiten wel een beetje overdreven
 

AndyVR

Detailing guru
11 jul 2020
948
118
Ellikom (Oudsbergen)
Dit is oxidatie onder de lak, zal alleen maar erger worden tot de lak lost en je met 1 roestplekje zit.

Als de wagen ooit hersteld is geweest, nagaan hoelang geleden de herstelling is geweest, vaak heb je 2-3 garantie op de herstelling. Hiernaast kan je eventueel aanspraak doen op de roestgarantie van het merk zelf, al moet het dan vaak over ''doorgeroest'' gaan voor vele merken...
Ik vermoed dat er een steenslagje heeft gezeten welke ze later hebben bijgetipt maar eens de ''blote plaat'' lucht krijgt (vocht), dan is het spelletje begonnen.

Zeker niet aan gaan schuren of plukken, je zal de lak doen loskomen met alle gevolgen vandien... naar de carrosserie brengen en laten herstellen en lakken is de enige goede uitkomst. Dit zou max. een 300 euro mogen kosten.
 
Laatst bewerkt:
 • Leuk
Reactions: Gerwin01

schaef

Detailing guru
23 sep 2015
1.581
170
54
Zeker netjes. Maar voor het goede zouden de beide schermen mee gespoten moeten ivm kleurverschil. Is mij altijd verteld.
 

AndyVR

Detailing guru
11 jul 2020
948
118
Ellikom (Oudsbergen)
@schaef dat is overbodig, er zal enkel lak gespoten worden daar waar nodig (waar door de vernis geschuurd wordt). De rest van de kap zal in de vernis gespoten worden waardoor het kleurverschil nihil/miniem zal zijn.

Mocht je een delicate kleur hebben en de kap komt volledig in de kleur te staan, dan zou je wel kunnen overwegen de zijschermen mee te nemen in het spuitwerk. Je moet ook denken dat de zijschermen anders "staan" dan een motorkap welke vlak ligt, dit zal ook een andere invalshoek van het licht geven.