• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

New Car Treatment Seat Leon - Midnight black nieuwe lease

Jahe

Detailing guru
1 okt 2017
465
128
Vleuten
Hi All,

Omdat het lease contract van de auto van mijn vriendin af liep konden we een nieuwe auto gaan uitkiezen. Na lang getwijfel en gezoek kwamen we uit op een Seat Leon. Ze had een aantal wensen waaronder een hatchback, automaat en binnen het gestelde budget van de werkgever. Omdat bij nieuwe Leon's alleen nog maar 1.5L modellen beschikbaar waren en deze niet binnen budget vielen kwam ik per toeval een 1.0 model tegen wat aan de wensen voldeed tegen bij een dealer in Tilburg. Top! En snel leverbaar en precies wat ze zocht.

Na wat contact heen en weer met de dealer en leasemaatschappij was de deal rond en konden we hem gaan ophalen. Echter toen kwam het verzoek om bij levering eigenlijk al het transport plastic lekker te laten zitten en hij niet gepoetst opgeleverd hoeft te worden. Dealer vondt het een merkwaardig verzoek, maar wou graag mee werken. Daarna in het kader van " Nee heb je, ja kun je krijgen" gecheckt of het mogelijk was om de auto dan op locatie daar te komen wassen en een eerste beurt te geven. "Geen probleem", Top!.

Na een post hier op het Forum om te kijken of iemand wou of kon helpen, kreeg ik een enthousiast bericht van @Jansen. Alles geregeld en we konden eind september terecht voor de oplevering van 01-10...

's ochtends vroeg vertrokken vanuit vleuten en Jan opgepikt in houten. Spullen ingeladen en met een goed gevulde wagen net voor openingstijd aangekomen bij de dealer. Nadat alle lampen waren aangedaan en we binnen werden gelaten, bleek dat de auto niet op locatie stond maar per abuis teruggestuurd was naar de voorraad locatie en achter een slot stond. Eigenlijk niemand aanwezig op die locatie maar na wat belletjes was het voor elkaar en konden Jan en ik aan de gang.

Auto compleet met transport plastic op exterieur en interieur. (geneigd om de bescherming op de hoogglans stijlen te laten zitten...)
IMG_9569.jpgIMG_9570.jpgIMG_9571.jpg

Na deze vertraging wilden we gauw aan de gang en dus werden we gewezen waar alles stond. We hadden een privé wasstraat waar de auto gewassen kon worden met Hogedrukreiniger. Mooi! Maar daar kwam tegenslag nummer 2 om de hoek HD was dood... "Gisteren deed hij het nog" .. Helaas dan maar roeien met de riemen..

Bezig in de "privé" wasstraat
IMG_9573.jpg


- Allereerst de volledige auto ingespoten met TFR
- Gefoamed met Wolf Chemicals Foam
- Daarna hebben we de volledige auto gewassen (nanolex Pure)
- Hierna is het volledige lakwerk (inc velgen) ontijzerd (Bilt hamer Korosol)
- Nogmaals gewassen
- Afgespoeld
- Gekleid (Supernatural fine + DDJ Born Slippy)
- Afgespoeld

Het was nogal een gedoe om de auto goed af te spoelen omdat de HD het niet deed en de slang naar de HD max 2 meter was. Uiteindelijk gelukt en konden we de auto met doeken drogen.

Blij dat we de auto ontijzerd hebben. Blijft moeilijk te zien op een donkere lak echter was op de grond duidelijk het effect te zien.
IMG_9575.jpg

IMG_9574.jpg


Lokale was kit van de dealer
IMG_9576.jpg

Nadat de auto gewassen was kon hij naar de andere zijde van het pand gereden worden. Hier hadden we een "eigen" ruimte met een brug waar doordeweeks de intakes worden gedaan door de garage. Hier hadden we zeker 2 meter om de auto heen met fatsoenlijke verlichting. Een hele fijne ruimte om in te kunnen werken.

In eerste instantie de kiertjes uitgeblazen met de MasterBlaster (4HP) en daarna een inspectie rondje van eventuele defecten. Deze gemarkeerd om later extra aandacht te kunnen geven. Door de vertragingen realiseerden we ons echter wel dat het krap zou gaan worden om de auto meersteps te polijsten, wassen en te coaten. Dus moest het gas er op!

Drogen met de MasterBlaster
IMG_9577.jpg


Lakdikte rondom van de auto
IMG_9578.jpg


Inspectie rondje gedaan en defecten gemarkeerd

IMG_9580.jpg


Gezien de tijd en de staat van de HD in de wasstraat hadden we de conclusie getrokken dat, indien we de auto ook nog wouden coaten, het niet reëel was om deze volledig nogmaals te kunnen wassen (met heet water en ontvetter). Om deze reden gekeken naar polijstmiddelen welke minder "vettig" zijn zodat deze gemakkelijker te verwijderen zijn. Dit in het achterhoofd houdend kwamen we uit op de Polish van Gyeon. Deze gaf voldoende correctie en finishte met een prima glans.

Ik ben begonnen met afplakken en Jan heeft zich gestort op de achterzijde van de Leon. Deze kon gedaan worden met kleine pads en zo kon ik de auto alvast afplakken. Daarna hebben we het zo verdeeld dat hij de randjes en lastige hoekjes deed met de Rupes, en ik de grotere vlakken met een DAP. Dit werkte prima en zo konden we zonder elkaar in de weg te zitten meters maken.

Na kort overleg en wat rekenwerk, besloten we dat we een deadline hadden van half 4 om de auto nog te kunnen ontvetten en coaten en om 5 uur klaar te zijn (sluitingstijd dealer).

Lichte lakdefecten (na paar maanden op voorraad terrein)
IMG_9582.jpg


Jan in actie met Rupes
IMG_9584.jpg


Resultaat na de eerste vlakken polijsten :heart_eyes:
IMG_9583.jpg


Het polijsten hebben we afgerond en zoveel mogelijk geprobeerd de gemarkeerde plekken aandacht te geven. Helaas door de beperking in tijd, de voorkeur gegeven om niet een perfect resultaat na te gaan maar vooral het coaten af te ronden. Zo doende konden we tijdig starten met het ontvetten van het lakwerk.

Dit gedaan met:
- Nanolex EX
- Nieuwe set doeken van ProfiPolish (gesloten lus)

Hierbij deed een de panelen goed "nat" maken met de EX en met een "natte" doek over het paneel gaan, waarna de ander met een relatief droge doek alle panelen na liep.
Na het ontvetten overgegaan op het coaten. Hierbij dezelfde doeken gebruikt en de Gyeon One. Ook hierbij was het prettig werken met 2 man. De een deed de applicatie met de applicator van gyeon en de ander kwam daar rap achteraan met 2 doeken. 1 voor de eerste keer afnemen en de andere voor het nalopen van het paneel.

Aan het coaten (Reflectie van de auto)
IMG_9586.jpg


50/50 rechterzijde is gecoat en bijna volledig afgenomen. Goed te zien dat de lak een tikkie donkerder wordt.
IMG_9585.jpg


Na het coaten was het ongeveer 5 over 5 en moesten we rap gaan opruimen. Gelukkig hadden de medewerkers geen haast en konden we relatief rustig aan alles wegruimen en in de auto zetten. Al met al een geslaagde dag die ondanks de tegenslagen een mooi resultaat heeft opgeleverd:

IMG_9587.jpg


Speciale dank aan @Jansen voor zijn hulp. Heel tof dat je tijd vrij hebt willen maken om te helpen. Zonder was het waarschijnlijk niet af gekomen.

Daarnaast was de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van een ruimte door de dealer (Skoda/Seat van Mossel Tilburg) Natuurlijk ook top. Nieuwsgierig kwamen er af en toe een aantal mensen meekijken. Maar ze konden vooral waarderen dat er tijd en aandacht werd gestoken in de auto.

Bedankt voor het lezen!
 

RoyR

Detailing guru
3 jan 2015
3.676
193
23
Zwolle
Mooi verslag!
En een mooi resultaat.
Ideaal dat je bij de dealer de ruimte mocht gebruiken.
 
 • Leuk
Reactions: Jahe

Quincy

Detailing guru
21 mei 2008
1.170
173
40
Doetinchem
Mooi om te zien dat je de auto vanaf nul goed aanpakt !

Haast is geen goede leidraad.. tijd is je beste vriend ;)
 
 • Leuk
Reactions: Jahe

krikke55

Detailing chief
24 mei 2017
94
78
25
westerlo
Zeer mooi verslag en fijn dat je die geweldige ruimte mocht gebruiken!
Respect dat jullie het in dat snelle tempo klaargespeeld hebben!
 
 • Leuk
Reactions: Jahe

Hnzl

Detailing guru
4 jul 2018
194
125
Uden
Leuk verslag en een goede basis gelegd, om op voort te bouwen. Veel rijplezier.
 
 • Leuk
Reactions: Jahe

Aficior

Detailing guru
Tester of Bling
10 jun 2009
3.513
193
57
Haarlemmermeer
Met zijn tweeën werken gaat inderdaad tweeëneenhalf keer zo snel als alleen. Ik heb een paar keer een samen mogen werken met @nicknameless. Dat schoot ook lekker op.
Prachtig stukje werk mannen en mooi om te zien dat men bij Seat begrijpt dat sommige eigenaren hun auto de liefde willen gunnen die hij verdient. Natuurlijk ook mooi dat jullie die auto zoveel mooier hebben weten te maken.