• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Senza Arancia en gebruik er van.

AlexanderVS

Detailing rookie
8 feb 2018
21
15
24
Brugge
Beste medeleden,
Ik heb reeds wat ervaring met polijsten van autolakken en gebruik van welke pads en producten bij welke lak, stappen,...
Graag had ik dit wat opgekrikt naar een ander niveau. Er zijn nog heel wat krassen die ik wel wat kan maskeren maar weg krijg ik ze niet, daarom had ik graag eens wat meer uitleg gehad over het gebruik van deze pad. Ik heb het forum al afgestoomd en nog niet veel terug gevonden buiten 1 topic. Iemand die mij hierbij kan helpen? Wat heb ik nodig, hoe begin ik er aan en hoe werk ik af?

Alvast bedankt!
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
9.457
178
29
Leersum (Utrecht)
Hey Alex :p

Ik heb deze pads nog maar één keer mogen gebruiken en weet het dus niet het fijne van. Maar ik heb het idee dat deze orange peel pads bedoeld zijn voor het verwijderen van orange peel. Dus niet bedoeld voor krassen, lijkt mij. :D
 
Reactions: AlexanderVS

AlexanderVS

Detailing rookie
8 feb 2018
21
15
24
Brugge
Hey Quantoxx,
Deze zijn hoofdzakelijk voor het verwijderen van orange peel maar dacht dat je het kon vergelijken met wetsanden of ben ik hier nu helemaal de mist aan het ingaan?
En btw het was jouw topic die ik had gelezen over gebruik van die pad op je testpaneel! :)
 

Jansen

Detailing guru
Tester of Bling
13 apr 2015
2.860
178
27
Utrecht
Ik weet er het fijne niet van, maar volgens mij kan je ze vooral met wetsanden vergelijken vanwege het feit dat beide methodes/materialen gebruikt kunnen worden voor het verwijderen van orange peel. Vandaar ook de naam, denk ik. Arancia = orange = sinaasappel.
 

nicknameless

Detailing guru
16 mei 2008
6.716
193
42
Den Haag
Met die pads verwijder je de orangepeel inderdaad.

Overdreven gezien vlak je hiermee de 'bollingen' van de orangepeel. Met deze pads kom niet niet in de diepe dalen van een kras.

Naamloos.jpg


Met wetsanden wordt er in diverse stappen van grof naar fijn geschuurd en daarna gepolijst.

df06bbc8.jpg
 
Reactions: MCW

AlexanderVS

Detailing rookie
8 feb 2018
21
15
24
Brugge
Jansen, je bedoeld echt meer op de plaats van de kras polijsten, zwaardere polish/compound nemen? Net een paarse wolpad binnen met de DAP PLUS. Misschien die eens proberen?