• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Stof in lak na spuiten normaal?

black beauty

Detailing rookie
12 apr 2010
88
0
Hallo allemaal,

Ik heb de merkdealer de opdracht gegeven om de motorkap van mijn auto te laten spuiten (pit en steenslag).

Nu belde de dealer mij dat ik mijn auto kan ophalen, maar dat ik nog wel een keer moet terugkomen omdat er wat stofdeeltjes in de nieuw lak zitten die er over enige tijd moeten worden uitgepoetst. Er zou dan niets meer van te zien zijn. Ik vond het zelf wat vreemd, maar volgens meneer zou dit vaker gebeuren bij liggende delen, zoals een motorkap.

Is dit normaal en zie je na dat poetswerk, dat pas uitgevoerd mag worden als de lak helemaal is uitgehard, er straks echt niets meer van?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Bedankt vast de reacties!
 

tamer

Detailing guru
4 jan 2009
2.685
193
38
Utrecht
Ik heb er weinig verstand van, maar laatst had ik een bmw 850 die was overgespoten, de motorkap.

Je zag min of meer dat er wat onder zat. De man zei het zelf ook. Ik kreeg het er niet uit en had bijna alles geprobeerd.

Ik zou er zeker van zijn dat er niks onder zit, anders niet accepteren en het risico nemen dat het er uitgepoetst kan worden
 

Tim

Master of Bling
Medewerker
2 mrt 2008
10.322
195
Berkel en Rodenrijs
Als het stofdeeltjes zijn die er meer op liggen dan erin gezakt zijn, dan zal je er later weinig tot niets meer van zien. Maar er zijn genoeg spuiters waar je netjes een paneel stofvrij kan laten spuiten. Het vergt echter wel een flinke investering om een goede spuitcabine te kopen. ;)

Het is in ieder geval verstandig om de boel eerst uit te laten harden en daarna past te polijsten. Geef hem de kans en beoordeel daarna het resultaat kritisch, niet tevreden, dan moet het gewoon over.
 

bassiequick

Detailing rookie
1 dec 2009
144
0
laatst zelf wat laten herspuiten,geen stofdeeltjes,
Er dient gewoon in een stofvrije cabine te worden gespoten en ook te laten afbakken.
 

black beauty

Detailing rookie
12 apr 2010
88
0
Bedankt!

Net auto opgehaald bij de dealer. Ik zie inderdaad hier en daar een stofje dat oppervlakkig lijkt. Er lijkt er ook eentje ingezakt te zijn, zoals Tim aanhaalde. Hier is een kuiltje ontstaan; die baart me als leek de meeste zorgen. De rest lijkt mij er wel uit te krijgen) Een stofvrije cabine zal men wel niet hebben gehad, vrees ik.
mmmmmm...... eens zien hoe e.e.a. eruit ziet als het uitgehard is en door hen is nabehandeld. Ik vind dat het gewoon strak moet zijn en zal zeker kritisch blijven, zoals Tim zegt.

Hoe lang duurt volgens jullie het uitharden alvorens de spuiter ermee aan de gang mag om na te bewerken? (ik word hier nog door de dealer over gebeld)
 

Binnetie

Detailing addict
16 mrt 2009
950
62
Toen mijn motorkap werd gespoten werd aangeraden om 6 weken te wachten met polijsten of een andere vorm van nabewerking. Wassen mag wel gewoon.
 

black beauty

Detailing rookie
12 apr 2010
88
0
aha......dat zou mooi zijn want de auto is best smerig geworden en heeft nu een glanzende kap. Als ik hem wel zou mogen wassen, ziet het er allemaal weer wat natuurlijker uit....:ja
 

singer

Detailing rookie
29 mrt 2010
38
0
stof deeltjes in het spuitwerk kan altijd,kun je nog zo'n goede spuitcabine hebben,de meeste stofdeeltjes brengt de spuiter zelf mee.
de stofdeeltjes kunnen er na een dag mits goed gedroogd uitgehaald worden.
maar een kuiltje krijg je niet bij sto,dit moet dan of een niet weggeschuurd steenslagpuntje zijn,of een silicone putje.
 

robsel

Detailing addict
3 jul 2009
96
55
Ik heb mijn motorkap van mijn bijna nieuwe wagen waar krassen opzaten ook laten spuiten bij een zeer grote schade erkende reparateur. Toen ik de wagen ophaalde stond hij buiten in de regen en de sneeuw. Pas enige weken later toen ik aan het poetsen was kwam ik ook stof in mijn lak tegen. Heb met de DAP geprobeerd deze stofdeeltjes weg te dappen maar dat is niet echt gelukt. Ik kon ook niet zien of het de blanke lak was of dat het in de grondlaag zat.:weetniet
Al met al had ik de wagen eerst goed moeten controleren en gewoon terug moeten gaan om hem "goed " over te laten spuiten ( daar betaal je toch ook voor koste mij ook een percentage van mijn no claim):rules

gr
 

black beauty

Detailing rookie
12 apr 2010
88
0
singer zei:
stof deeltjes in het spuitwerk kan altijd,kun je nog zo'n goede spuitcabine hebben,de meeste stofdeeltjes brengt de spuiter zelf mee.
de stofdeeltjes kunnen er na een dag mits goed gedroogd uitgehaald worden.
maar een kuiltje krijg je niet bij sto,dit moet dan of een niet weggeschuurd steenslagpuntje zijn,of een silicone putje.
Misschien raar maar wat is een siliconenputje precies? Is dat een gevolg van de spuitprocedure?
 

nicknameless

Detailing guru
16 mei 2008
7.012
193
43
Den Haag
Heeft niets met de spuitprocedure te maken, maar meer met het feit dat niets hecht op siliconen.

Een spuiter heeft een gloeiende hekel aan siliconenprodukten 8o

Een medewerker van Care heeft eens een keer met zn handen aan de Black WoW gezeten, dit is op siliconenbasis.
Hij is dus naar huis gegaan om zich om te kleden, handen werden met tig middeltjes ontvet, gereinigd enz.
 

jim

Detailing rookie
14 sep 2009
526
0
Kan idd bij de beste spuiter overkomen, en als het een vakman is lost die dat probleemloos op na het uitharden.

Heb zo al enkele stukken ontvangen in het verleden, ofwel stofdeeltjes, sinaasappelhuid, vernis druiper...
Dit werd achteraf keurig opgelost, of polijsten en sommige delen zelfs wetsanden en terug polijsten.
Welke toepassing is afhankelijk van hoe diep het "foutje" zit.

Steenslag wegwerken is niet altijd even simpel voor een spuiter, je mist al snel een inslagpuntje op een geschuurd onderdeel.
Werkt die dat niet genoeg bij, blijf je een puntje behouden.

Gelukkig zijn het merendeel van de mensen niet erg kritisch op een schadeherstel, anders zouden veel spuiters hun broek scheuren .
Maar ikzelf ben wel zo een "lastige klant" in hun ogen, ik vind hun prijzen vrij hoog dus wil een hoge afwerking.
 

Jari

Detailing trainee
4 feb 2018
3
25
22
Den Haag
Misschien raar maar wat is een siliconenputje precies? Is dat een gevolg van de spuitprocedure?
Silicone putje komt doordat er bijvoorbeeld toch nog na het ontvetten een silicone deeltje op het oppervlak is gebleven ,lak kan hier niet goed op hechten en word zelfs een klein beetje afgestoten waardoor er dus een soort putje ontstaat. Dat is iniedergeval wat ik er van weet.
 

Taaf

Detailing rookie
8 feb 2020
3
2
Stofdeeltjes heb je altijd in de lak dit kun je moeilijk voorkomen ....Dit word er gewoon uitgepolijst nadien als de lak doorgehard is.