• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Vervuiling wash mitt en doeken door onderzijde dorpels en achterbumper.

Underground75

Detailing trainee
10 aug 2019
12
35
Bij het afsluiten van de prewash probeer ik altijd om de wielkasten en onderzijde dorpels en achterbumper zo goed mogelijk af te sluiten.
Bij het wassen merk ik dat er vervuiling in de wash mitt gaat zitten welke er lastig uit te halen is. Van het weekend de auto's gewassen en dit keer een microvezel doek gebruikt voor deze delen in de hoop dat deze makkelijk te reinigen zou zijn.
Dat is helaas niet het geval zie de foto

Hoe kan je zo veel mogelijk voorkomen dat deze vervuiling optreed en hoe kan je het beste vervuiling uit je wash mitt en doeken verwijderen?
 

Bijlagen

 • IMG_20220228_092826.jpg
  IMG_20220228_092826.jpg
  416,3 KB · Weergaven: 54

RedCat

Detailing guru
15 nov 2009
6.682
190
Utrecht
Om erbij te komen is een underbodylance een optie
En voor de onderkant een andere mitt gebruiken, bijvoorbeeld degene die nu niet schoon meer wordt
Of een goedkopere .... voor alleen onder

Uiteindelijk is het allemaal gebruiksmateriaal en neem je om de zoveel tijd een nieuwe
 

RoyR

Detailing guru
3 jan 2015
4.798
193
24
Zwolle
Als ik mijn onderkant schoon spuit dmv een chassis cleaner / lans. Dan heb ik vrijwel geen vervuiling meer in mijn washmitt zitten.
Echter ga ik niet elke 3 weken mijn onderkant staan afspuiten. Dus voor alle lage delen gebruik ik gewoon een andere washmitt
 

Aficior

Detailing guru
Tester of Bling
10 jun 2009
3.646
193
58
Haarlemmermeer
Na de eerste keer laten weken in de schuim, spuit ik de auto zeer zorgvuldig af met de hogedrukreiniger. In deze fase spuit ik heel nauwgezet alle delen zeer grondig schoon. Dan is al het grove vuil eigenlijk al verdwenen. Soms gebruik ik daarbij ook een Underbodylans. Ik gebruik deze:
Wat dan achterblijft is eigenlijk een soort van vuilsluier.

Daarna spuit ik in delen de auto voor een tweede keer in het schuim en die delen was ik dan voorzichtig met de washandschoen en twee-emmer-systeem met shampoo (in mijn geval Born To Be Mild). Meestal in delen als: een half dak, een halve motorkap, een halve kofferbak, een achterpaneel, een deur, een voorscherm.
Zo werk ik dan met schuim en shampoo de hele auto af. Natuurlijk van boven naar beneden werkend.
Als laatste spuit ik dan de hele auto schoon met wederom de hogedrukreiniger.
De laatste tijd spoel ik vaak na met MONELLO Acquafobia Spray Coating. Daarna wederom afspuiten en als laatste drogen met de MONELLO Maestro Car Dryer.

De washandschoenen gaan in de wasmachine op 30 graden Celsius met POORBOYS WORLD Typhoon Microfiber Cleaner.
 
 • Leuk
Reactions: nova_niek

Donovan

Detailing guru
27 okt 2019
169
125
Ik gebruik zoals de vele hierboven ook een oude washmitt voor de onderkant. Ik heb er zo 1 met van die dreadlocks er aan. Het vuil blijft dan veel minder in de mitt zitten. Zorg er voor dat bij het pre-cleanen van de auto je alvast goed de dorpels afspuit, dat scheelt al echt enorm.
Was de dorpels ook pas helemaal aan het einde en spoel de mitt goed uit in de emmer. Je kan hem ook langs je gritt guard halen.
 

ArnoutdB

Detailing guru
10 okt 2018
299
135
Ik deed hetzelfde als Donovan hierboven. Een washmitt met 'dreadlocks' werkt daar goed voor.

Ik werk altijd van boven naar onderen met de Monello Thick Mitt, werk rondom de auto en doe als laatste de onderste 30-50cm rondom. Ik heb nu voor de onderste delen de Monello Wash Mitt aangeschaft. Benieuwd hoe deze het doet, maar het lijkt me een redelijk stevige Mitt, die daarvoor geschikt is.
 

Underground75

Detailing trainee
10 aug 2019
12
35
Ik gebruik altijd 2 wash mitts, 1 voor de bovenkant en 1 voor alle delen onder 'knie' hoogte. Van het weekend voor het eerst de microvezel doek voor de onderste randen gebruikt. Zijn geen dure doeken.

Gezien de vervuiling die er nu in de doek of in de wash mitt komt. Vraag ik me af of ik deze wel mee kan wassen met de wash mitt voor de bovendelen en de droogdoeken.

Mitt met dreads ga ik eens naar kijken
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.746
193
60
Voor ik mijn spullen (mitts, doeken enz) in de wasmachine stop, was ik alles eerst voor met de hand in een licht gekleurde emmer (om beter te zien wanneer het water vuil is). Zo nodig schoon water in de emmer en herhalen, als er weinig vuil meer uit komt met handmatig reinigen, dan is het schoon genoeg om in de wasmachine te doen. Als middel voor de handwas kun je of een speciale microfiber wasmiddel gebruiken, of bijvoorbeeld een goedkoop afwasmiddel.