• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Vocht in lak ?

Aristonos

Detailing rookie
7 aug 2020
4
15
Ik had een autohoes over m,n auto heen.Ook met regen.Heb die hoes een paar dagen laten zitten.Er is schijnbaar toch water onder gekomen al zou hij waterdicht moeten zijn. De vocht schijnt nu op enkele plekken in de lak te zijn getrokken. Is dit weg te polijsten ? Met klei en wax gaat het niet weg. Als niks meer kan is de enige weg de autospuiterij
 

Bijlagen

 • 20200731_130945.jpg
  20200731_130945.jpg
  233,3 KB · Weergaven: 0

ivo's

Detailing guru
Tester of Bling
6 sep 2009
4.068
193
34
Brabant
Ik zou eerder denken aan oplosmiddel uit de hoes, of kleurstof... Water onder de lak is volgens mij niet mogelijk...
 
 • Leuk
Reactions: Altos

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
12.430
193
30
Leersum (Utrecht)
Welkom op het forum. ;)

Ik weet het fijne er niet van, maar als vocht dusdanig IN de lak kan trekken, dan zal dit vrij diep in de clear coat of dieper zitten. (Dit lijkt mij niet mogelijk? Afbakken van de lak, etc)

Ah, Ivo was mij net vóór. Ik dacht ook eerder aan iets in de hoes i.c.m. het vocht.

@AndyVR zal je meer concreets kunnen vertellen, denk ik.
 
 • Leuk
Reactions: AndyVR

Ric325i

Detailing guru
20 aug 2013
3.506
193
Mijn buurjongen had een zwarte Peugeot cabrio en dat dak lekte dus met een paar stalen snelbinders er een zeiltje overheen. Buiten het feit dat die stalen snelbinders krassen maken op je lak kwam hij mij halen toen het zeiltje ervan af ging...
De lak was helemaal wit uitgeslagen (net zoiets als dat je een natte tent ook moet laten drogen voor je em opbergt anders krijg je het “weer” in de stof) .
Ik heb alles kunnen corigeren met S17/Scholl pads (welke weet ik niet meer blauw of paars) .
Ik denk dat ook in jouw geval polijsten de oplossing kan zijn.
 
 • Leuk
Reactions: Cordoba

Aristonos

Detailing rookie
7 aug 2020
4
15
Dus is een chemisch goedje uit de hoes is op de lak gekomen samen met het regenwate ? . Zou kunnen. Maar dat plekje zit er op en is er niet af te krijgen. Iemand wil het polijsten voor me. Zou dat de plek weghalen dan ?
En dan, die hoezen zijn voor auto,s gemaakt. Dan mag er toch niks inzitten wat de lak aantast ? Ik ben nu even bang voor die hoezen.Had ze als bescherming tegen hoofdzakelijk UV straling.
 
Laatst bewerkt:

Ric325i

Detailing guru
20 aug 2013
3.506
193
@Aristonos , tja vocht icm met chemicaliën kan de zaak anders maken maar wat is er verloren als je een testspot maakt met polijsten? Ik heb op basis van eerdere ervaring goede hoop dat je het meeste zoniet alles uit de lak kan polijsten.
Al ziet jouw foto er vervelend uit die zwarte Peugeot was helemaal om te janken...
Ik zou het aanbod om te polijsten aanpakken.
 
Laatst bewerkt:

Aristonos

Detailing rookie
7 aug 2020
4
15
Ja, ik ga het vrijdag laten doen bij een lakspecialist van de Ford club. Die doet het uit Ford collegialiteit. Lukt dit echt niet dan is overspuiten de enige overgebleven optie. Als er hier wordt gezegd laten polijsten dan ga ik er in mee. Ik ga hier met het resultaat op terugkomen.Misschien ook interessant voor jullie. Wel vreemde zaak. Zie of hoor je niet veel. Je koopt een dure hoes ter bescherming voor je auto. En dan dit.
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.136
193
59
Zo'n hoes kan weekmakers bevatten (zitten ook in zacht plastic en in rubber banden). Als het weekmakers zijn, zit het een bruinige vlek, dat zie je bijvoorbeeld ook bij een scootmobiel die op een vinyl vloerbedekking wordt geparkeerd: na verloop van tijd krijg je bruine vlekken op de plaats waar de wielen altijd staan.

Een andere mogelijkheid is dat de blanke lak ter plekke beschadigd is (ruw geworden) door de hoes die continue over de lak heeft bewogen. Een hoes is eigenlijk alleen geschikt om bijvoorbeeld in een schuur (geen wind) vogelpoep en stof van de lak te houden. Buiten krijg je vaak dat een hoes op de hoeken door de lak schuurt.
 

RedCat

Detailing guru
15 nov 2009
5.954
190
Utrecht
Met name lak zonder blanke bovenlaag kan door ouderdom zo poreus worden dat het vocht toelaat
Dan wordt de lak meestal witter en dof en droogt in vele gevallen gewoon weer op naar normale glans
Zelfs onder de befaamde Turtle Wax was / is dat effect niet tegen te houden.

Als de vlek voelbaar is, is het of geschuurd of iets wat van de hoes op de lak is overgedragen
Beide zouden dan te polijsten moeten zijn.
Overigens zijn weekmakers in kunststof veelal doorzichtig en niet vergelijkbaar met de bruine ingredient van een rubberen band.

Als je het niet voelt zou ik het even de tijd geven of het wegtrekt
 

AndyVR

Detailing chief
11 jul 2020
250
75
Ellikom (Oudsbergen)
Dit kan heel goed vocht zijn ja, als wij een auto in de spuitcabine plaatsen en de wagen heeft bv. nog enkele regendruppeltjes en we trekken er de plastic folie over voor het spuiten, na het bakken zijn deze druppels in de vernis getrokken.

Ik vermoed dat jouw wagen buiten in de knalhete zon heeft gestaan en niet helemaal droog was of er zich toch wat condens heeft gevormd onder het zeil, dit is door de warmte in kunnen trekken als het ware. Op het werk krijgen we dit relatief makkelijk eruit door middel van het polijsten, soms werkt het opwarmen met een fohn zelfs... Maar dan moet je wel heel voorzichtig zijn uiteraard!

Spuiten is echt niet nodig!

Succes ermee, het zou moeten meevallen als het goed is.
 

ivo's

Detailing guru
Tester of Bling
6 sep 2009
4.068
193
34
Brabant
Serieus, kan water IN de lak trekken....? Echt nog nevernooit van gehoord, draai toch al aardige tijd mee in 'het wereldje' .... :no_mouth::eyes:
 
 • Leuk
Reactions: Aristonos

AndyVR

Detailing chief
11 jul 2020
250
75
Ellikom (Oudsbergen)
Serieus, kan water IN de lak trekken....? Echt nog nevernooit van gehoord, draai toch al aardige tijd mee in 'het wereldje' .... :no_mouth::eyes:

Welke "wereld" bedoel je dan? Detailing of effectief schadeherstel? Zijn 2 gelijkaardige dingen maar tegelijk toch een wereld van verschil. Ik kan je alvast zeggen dat ik in mijn 15 jaar ervaring dit fenomeen vaker ben tegengekomen dan mij lief is... Hoe dit "proces" precies in zijn werking gaat kan ik ook niet uitleggen (zijn dit de mineralen in het water?...) Heb geen wetenschappelijke onderbouwing ervoor enkel mijn persoonlijke vaststellingen.
 
 • Leuk
Reactions: Aristonos

Aristonos

Detailing rookie
7 aug 2020
4
15
De plek is weg gewerkt. Polijsten alleen wilde niet.Dus daarna wet sanding schuren. Met speciaal 3000 schuurpapier nat voorzichtig schuren. Daarna weer polijsten. En de plek was weg. Daarna het dak even helemaal sealen. Dus pas op met autohoezen en vocht er onder.Waarschijnlijk is er een flinke natte plek geweest die niet kon drogen.Daarna de hete zon er op en het water gaat dan dus onderhand koken onder het zeil.Autohoezen prima ,maar niet een week achter elkaar dus. Ik had de hoes tegen de UV straling en de hete zon.Maar dus in de avond er af halen,helemaal als het geregend heet.Ik had dus denk ik een minuscuul gaatje waar het water in liep en niet meer kon verdampen. Overigens waren er nog een aantal meerdere plekjes. Die zijn spontaan weg. Waren minder grote plekken dan de 15 cm plek die de aandacht trok. Lucht wel op trouwens.Denk je met een hoes zuinig op je auto te zijn krijg je dit op je lak.,juist door een hoes.
 
Laatst bewerkt:

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.136
193
59
Door verkopers worden hoezen vaak verkocht als de oplossing en perfecte bescherming. In de praktijk is de bruikbaarheid van een hoes zeer beperkt als je geen lakschade wil, hetzelfde geld voor een autobrah: vaak kan daar wat zand onder komen, met na verloop van tijd kale schuurplekken als gevolg.
car+bra.png
 
 • Leuk
Reactions: AndyVR