• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Aluminium motor uitlaat

Bullmastiff

Detailing chief
11 feb 2017
81
90
Ik heb voor mijn motor een tweedehandsRemus uitlaat gekocht van aluminium, het aluminium is gecorrodeerd ik denk door zout inwerking. Ik wil proberen de uitlaat weer netjes te maken maar poetsen met een metaal Polish voor aluminium werkt onvoldoende, de beschadigingen door het oxideren blijven zichtbaar. Wat zou ik het beste kunnen doen om de uitlaat weer netjes te maken? Ik heb aan de achterkant wat niet in het zicht zit geprobeerd met staalwol maar dat geeft nog onvoldoende resultaat.
Graag advies in deze door de specialisten hier op het forum.
 
Grote kans dat die origineel geanodiseerd is, dus een toplaag heeft
Grove oxidatie kan je eigenlijk alleen wegschuren
 
Op de website van Remus kwam ik geanodiseerde aluminium uitlaatdempers tegen. Die laag is een beschermlaag van het aluminium.
Na het schuren van de uitlaat, zal die beschermlaag verdwenen zijn.

Ik weet dat @RedCat een magisch flesje kan adviseren om dat blanke aluminium weer te beschermen. de uitlaatdemper heeft dan overigens geen matte uitstraling meer, zoals in geval een geanodiseerde uitlaatdemper.

Lees vooral de review onderaan de pagina van dit product.

Edit: Ik heb het product meteen in mijn verlanglijst gezet, opdat ik het een volgende keer ook eens kan kopen en testen.
 
  • Leuk
Reactions: RedCat