• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Ben ik op de goede weg?

robinpowerbag

Detailing trainee
12 jul 2023
48
30
Ter aanvulling op Quantoxx:

Je haalt 2 dingen/stappen door elkaar denk ik.

1. Water voor drogen met doek zoveel mogelijk van de lak halen dmv open straal methode:
Voordat je met doek gaat drogen wil je zoveel mogelijk water van lak hebben / al zo droog mogelijk oppervlak hebben.
Bij beschermde auto = waterafstotende lak kun dit goed doen door met tuinslang met open straal (lage druk) het restwater op lak mee te nemen. Zit er geen waterafstotende laag op de lak dan werkt dit niet (zie laatste bovenstaande filmpje van Quantoxx) en kun je net zo goed alleen met hd afspuiten (dan blijft er minder water op lak dan dat je met open straal op onbeschermde auto gaat afspoelen) en gewoon gaan drogen of deze beschermlaag alsnog snel aanbrengen en wel met open straal werken.
In filmpje (van Tim en Johan) was beschermlaag / waterafstotendheid nog niet aanwezig en gebruikte ze een wetcoat product (Monello Aquafobia) om dit snel aan te brengen. Om daarna met open straal water van lak af te voeren af te sheeten (= te drogen met water).

Een wetcoatachtig product is dus hulpmiddel om snel bescherming aan te brengen, zodat je open straal methode te kunnen gebruiken. Is je lak al voldoende waterafstotend (door wax/sealant/coating) dan hoef je dit dus niet te gebruiken, heeft dan geen toegevoegde waarde.

2. Middel gebruiken om droogdoek makkelijker over lak te glijden.
Niet alleen bij wassen moet je opletten dat je geen krassen maakt, maar dit speelt ook (misschien nog wel meer) bij het drogen met een droogdoek. Om wrijving en dus kans op krassen te verminderen kun je een drooghulp gebruiken (bijv een detailspray zoals Spray and Wipe of Perfetto). In plaats van slepen kun je ook deppen met droogdoek om wrijving te verminderen.

Conclusie zijn beide hulp bij drogen, alleen wordt de term 'drooghulp' wordt gebruikt voor de detaillerspray die je gebruikt bij drogen met de droogdoek om wrijving te verminderen.

Naast hulp bij drogen kun je detaillerspray ook gebruiken om lak na te lopen / plekjes weg te halen. Wat Johan en Tim in filmpje deden.

Succes en plezier en maak het vooral niet te moeilijk, processtapjes zijn niet heilig ;) Hopelijk zo stuk duidelijker. :)

Bedankt voor de duidelijke aanvulling!
 
 • Leuk
Reactions: Redhouse