• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Bladblazer voor verwijderen van water

martin07

Detailing rookie
14 aug 2024
18
15
Gisteren mijn vrouw opdracht gegeven om een bladblazer te bestellen. Een van de Lidl ding kost 25 euro zonder accu. Die heb ik genoeg. De reden is als ik bij de wasbox als laatste de auto afspoel ik met de bladblazer zoveel mogelijk water eraf wil blazen. Ook bij de deuren en spiegels en de rest van de auto. Gebruik thuis ook een bladblazer van SKIL bg56 op benzine voor de motor werkt goed alleen maakt hij veel lawaai. En om nu bij de wasbox de bg56 te gebruiken lijkt mij wat overdreven.
Zijn hier meer mensen die bij een wasbox gebruik maken van een bladblazer
 
Groot voorstander van een bladblazer om te drogen, thuis dan. Een accu Stihl (BGA57), omdat ik 'm ook voor de tuin gebruik.
Ik vind het perfect. Daarna nog even nalopen met een kleine droogdoek met PBW S&W. Minimaal contact houden gaat zo heel goed, mits de auto in iets van een wax/sealant/coating staat. Nu met een verse CanCoat EVO is het helemaal een feest.
 
  • Leuk
Reactions: pa1ntje
Bij een bladblazer heb je luchtvolume én kracht nodig. Dat vind je niet of nauwelijks bij de ´simpele´ modellen waarmee je een halve meter achter je (droge) boomblaadjes aan moet lopen.

Ik heb een Makita DUB362 die op 2x 18v accu werkt.. echt bizar wat dat ding doet.
Wel 2 accu´s van 5A leeg binnen 10 minuten op volle kracht. Maar velgen, bodyrandjes en kiertjes rond de auto is een peuleschil.

Haal hem ook soms door de garage heen en dan schaam je je soms voor de stofwolk die eruit komt.. :laughing:
 
  • Grappig
  • Leuk
Reactions: Smotske en Thomaso
Het is in de eerste plaats om uit te proberen.
Accu’s heb ik meer dan genoeg.
Heb van het merk slagmoersleutel machine een haakse slijper met regelbare toeren een grastrimmer een SDS boormachine zijn allemaal voor zo af en toe gebruik.
Door de jaren heen verschillende merken Festo Metabo Bosch allemaal met verschillende accu’s als ik dan bekijk hoevaak ik tegenwoordig de merkmachines nog gebruik.
Festo zijn de accu’s niet goed meer. Al een paar keer nieuwe accu’s die een fortuin kosten.
Voor wat ik tegenwoordig nog thuis doe wil ik geen merkmachines meer aanschaffen.
Nog wel van Parksite een polijstmachine.
Nog niet gebruikt wil een andere polijstschijf eronder zetten 125mm volgens het boekje M8 maar dat is het niet denk nu dat het een 5/16 draad is. Maar goed dat zie ik later wel.
Mocht de auto redelijk droog worden met de bladblazer ben ik tevreden.
Is het niets dan ook goed.
 
M8 is 5/16, ik heb ook een 125 mm backingplate voor de parkside. Ben benieuwd naar je bevindingen of die parksite bladblazer goed werkt voor de droog blazen van de auto
 
Toevallig vanmorgen bij de wasbox gestaan eerst voorkant ingespoten met vliegen verwijderaar daarna de schuimlans afspoelen en naar huis. Daar de auto verder met de hand gewassen alles goed afspoelen. Dacht waarom niet de SKIL gebruiken. Het dak en de motorkap ging moeizaam de wielen spiegels deuren ging perfect. Nog wat met droog doeken verder droog gemaakt. Nog wat ceramische wax gebruikt mooi alles oppoetsen. Auto ziet er netjes uit.
IMG_6714.jpeg
IMG_6715.jpeg
IMG_6716.jpeg
IMG_6720.jpeg
 
Gelukkig staat hier het water nog niet zo hoog dat ik een korte broek aan moet (maar ging een half uurtje terug wel even los, met forse plassen overal).
 
Gisteren besteld vanmiddag thuisbezorgd. De schijf past goed op de machine. Nog niet uitgeprobeerd
[mod] Graag geen externe commerciële links plaatsen; zie forumregels. Verder heeft het weinig met het topic van doen.[/mod]
 
Laatst bewerkt door een moderator:
helpt misschien een beetje. Makita is een beetje meh in deze test.
Al test hij niet specifiek op de auto, dus of die makita het ook kan, maar ben je gewoon langer bezig is niet helemaal beantwoord, al zegt ie in de conclusie dat ze allemaal opzich wel goed genoeg zijn..