• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Borstel, kwasten en toebehoren

Erik, dank je wel voor het nameten! Ik had gisteren Tamers vraag wel gezien, maar heb hier thuis geen EZ mini liggen;) .

De EZ mini is volgens mij ook echt bedoeld voor auto's met smalle delen in de velgen, waar je met de Daytona niet tussenkomt. Uiteraard kun je 'm ook gebruiken als je dat gewoon prettiger vindt dan een grotere borstel, maar ik denk dat dat de reden is geweest waarom hij ontworpen is.
 
Ik heb zelf de mini en kan bij mijn 205 brede 16 inch velgen alle kanten op.

Heeft er overigens iemand een goed alternatief voor de slide lock brush. Ik heb me altijd al aan die borstel geirriteerd.
 
Ik heb 5 spaaks velgen, waarbij de ruimte ruim genoeg is denk ik om met de mini overal bij te kunnen. Ik denk dat ik toch voor deze ga.
 
:schaam @Tamer. Eigenlijk een beetje dom van mij, ik had had de EZ ook voor je kunnen opmeten, maar ja het was al laat zullen we maar zeggen.

Ik heb overigens niet de indruk dat je nu ontzettend veel extra werk zult hebben omdat de EZ mini dan wat kleiner is. Bij een 5 spaaks velg is het natuurlijk wel geen probleem om er met de grotere variant tussen te komen, maar zoals je al ergens zei is die best prijzig.
 
@ Nici, maakt niet uit, toevallig heeft een andere medeforummer ze nagemeten, waarvoor mijn dank.

Ik vraag me alleen af of die EZ mini brush aan de binnenkant voldoende zal zijn om ook het iets hardnekkerige aanslag te verwijderen.
 
Even dit topic inpikken.
Kan iemand me zeggen welke van deze bosrstels droog moeten gebruikt worden en welke met product/water mogen ?
Of mogen deze allen nat gebruikt worden ?

Zou er willen voor de logo op mijn motorkap, de alcantara aan de versnellingspook, een andere voor de verluchtingsroosters en nog voor de sierlijsten in de wagen.

Alvast bedankt.

https://www.carclean.com/nl/detail-brushes-2st.html
https://www.carclean.com/nl/detail-borstel-paardenhaar-fijn.html
https://www.carclean.com/nl/dual-purpose-detailing-brush.html
https://www.carclean.com/nl/hog-detailing-wheel-brush-25mm.html
 
@Jamme1981 al die borstels mogen nat worden hoor.

Welke borstel fijn is voor de diverse doeleinden, is zeer persoonlijk.

Alcantara is een geval apart, daar zou ik helemaal geen borstel voor gebruiken, maar hooguit een doek. En dan nog niet echt wrijven maar alleen deppen.

De Mothers en Carclean borstels zijn meer geschikt voor hardnekkige vlekken in matten en bekleding (niet-alcantara) en kunststof zoals bijvoorbeeld onder de motorkap.

Voor de overige doeleinden zou ik het bij de zachtere kwasten zoals van Dodo Juice of Valet Pro houden.
 
  • Leuk
Reactions: Jamme1981