• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

CleanRiders aflevering: grijs en dof kunststof weer diep zwart maken!

Tim

Master of Bling
Medewerker
2 mrt 2008
10.684
200
Berkel en Rodenrijs
Van Grijs en Dof Kunststof naar Diep Zwart!

Kunststof op je auto hoort mooi zijdeglans en diep zwart te zijn. In deze video leer je hoe je je sierlijsten, trims of andere kunststoffen weer kunt herstellen tot mooi diep zwart met behulp van een cleaner en een dressing voor langdurig resultaat.


Hoofdstukken:

00:00 Intro
00:45 De producten
01:00 Cleaner inwerken
02:35 Dressing aanbrengen
03:25 Kunststoffen herstellen
05:19 Resultaat!
05:26 Outro

Gebruikte producten:
Pre-Wow en Black Wow
Applicator pad
Microvezeldoek
 
Weer goed en duidelijk uitgelegd in deze serie, heel goed bezig Tim en altijd fijn om een volgende serie te zien/horen.
 
 • Leuk
Reactions: Tim
Goed filmpje! Ik vroeg me wel af hoe de Black WOW is in vergelijking met de Nanolex trim rejuvenator of de Gyeon Trim? Welke zou dan het meest duurzaam zijn in standtijd?
 
In de film wordt het product aangebracht op droog kunststof
Oudere kunststoffen kunnen vrij makkelijk vocht opnemen en dat werkt het product tegen
Misschien een waarschuwing opnemen dat je best met shampoo kan wassen, maar dan daarna eerst (door en door) laten drogen
En voor dat drogen kan je zomaar een hele dag uittrekken
 
 • Leuk
Reactions: Tim
Ook van deze video weer van alles geleerd. Top ga zo door!
Als je zo'n dressing aanbrengt is het dan ook nodig om de ondergrond goed te ontvetten zoals bijvoorbeeld word aanbevolen bij het aanbrengen van een wax op een lak?
 
Mijn cactus heeft ook licht grijze kunstof delen (de airbumps). Kan dat met dezelfde materialen gedaan worden? De onderranden van de dorpels en bumpers zijn daarintegen weer wel zwart kunstof. Dus heb het liefst een 2 in 1 oplossing :)
 
Vorige week heb ik de kunststof trims met autoglym behandeld. Eerst een proefstukje achter op de bumber. Ging prima. Daarna de rest. Ziet er prima uit. Alleen op een enkel paneel onder de dorpels toch iets teveel gesmeerd. Door de regen zie je de strepen doorlopen. (Is voor gewaarschuwd op de fles) Is er wel weer af te vegen , een paar keer.
Dus effe een waarschuwing, gebruik niet te veel!
 
Teveel gebruiken is niet zo'n ramp, maar nadien het overschot niet afnemen is wat voor vlekken en dergelijke zorgt. ;)

@BeardedDad - De kleur van het kunststof zegt niet zoveel. Het is beide blijkbaar kunststof en kan de nodige voeding en bescherming gebruiken, dus daar kan je een zelfde product op gebruiken.
 
 • Leuk
Reactions: BeardedDad
Mij C-HR heeft hoop kunststof en de Golf2 die we hadden helemaal. De bumpers daarvan werden gewoon grijs ipv zwart.

Met verschillende producten altijd last gehad van die vervelende uitlopers.. en weer grijs worden na paar maanden. Tot ik Solution Finish had gebruikt.
Het lijkt meer op een soort olie/verf maar.. het blijft héél lang donker, heeft geen shiny-dressing-glans én geeft geen lopers na regen of wasbeurt.

Handschoentjes aan!!! Aanbrengen, na 30 minuten checken op droge plekken (nogmaals egaal aanbrengen dan) en tenslotte goed uitwrijven met (oude) MF doek.
 
Teveel gebruiken is niet zo'n ramp, maar nadien het overschot niet afnemen is wat voor vlekken en dergelijke zorgt. ;)

@BeardedDad - De kleur van het kunststof zegt niet zoveel. Het is beide blijkbaar kunststof en kan de nodige voeding en bescherming gebruiken, dus daar kan je een zelfde product op gebruiken.
Bedankt! Er zijn ook middelen die specifiek voor zwart bedoeld zijn, en ik wil voorkomen dat mijn licht grijze airbumps naar de vaantjes gaan doordat er bijvoorbeeld iets van een zwarte kleurstof in zit :joy: