• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Even voorstellen

Fireworkfanatic

Detailing guru
24 aug 2020
325
135
Goedenavond medemensen die van detail houden!

Mijn naam is Tim en ik kom uit het midden van het land. Sinds 1,5 jaar ben ik in het bezit van mijn eerste auto een Peugeot 208 1.6thp Allure uit 2013 welke ik waarschijnlijk stage 1 ga laten tunen (pas een walnutblast laten doen ivm vervuiling thp motor).

Sindsdien ben ik verliefd geraakt op deze auto, en was ik deze zoveel als mogelijk om hem in deze (al zeg ik het zelf) goede staat te houden.

Hiervoor heb ik mijn arsenaal flink uitgebreid in de loop van tijd, hierbij een aantal dingen;

•Nilsfisk hogedrukreiniger
•Foamlans + nieuwe nozzle met kleinere doorgang voor beter schuim
•Velgenborstels, int+ext kwasten, washandschoenen, microvezeldoeken, applicators
•Foams, Shampoos, Velgenreinigers, Glasreiniger, Interieurreiniger, Teerverwijderaar, Wax/Detailspray

Ook was ik steeds vaker andere auto's met enorm veel plezier, voor mij is het een lekkere bezigheid op een niet al te zonnige dag.

Wel moet ik zeggen dat ik nog een "broekie" ben in het detailen, ik heb immers nog nooit een polijstmachine gebruikt of een coat aangebracht.

Hier op dit forum lees ik enorm veel, en leer ik ook tegelijkertijd veel. En het begint momenteel steeds meer te kriebelen om met de aanstaande A.S.S. een DAP aan te schaffen om mijn auto nog mooier te maken en die van anderen.

De stappenplannen zijn ook erg interessant om te lezen, zeker voor beginners! Als jullie zelf nog tips hebben zijn die altijd welkom.

Mijn droom zou zijn om 1 of 2 dagen in de week mij volledig bezig te houden met autodetailling, om er ook een leuk zakcentje aan over te houden. Dit is echter een 30 jaren plan denk ik haha, moet nog veel leren maar het is o zo leuk!

Greetzz
 
Welkom naamgenoot!

Dromen mag! Zo is mijn plan om over 4-5 jaar een grote dubbele garage op de oprit te zetten die helemaal ingericht is om te detailen :D de ruimte is er nu nog de centen haha
 
Paar foto's van auto's die ik heb gedaan, vergeet altijd foto's te maken haha..

20190302_144636.jpg

20200906_191747.jpg

20200825_132541.jpg

20200825_133152.jpg
 
Wat een klote... Hopelijk valt het toch nog mee gezien de omstandigheden.

Als dit te herstellen is, hangt af van je velg en de ernst van de schade. Is de buitenlaag afgedraaid ALU of gewoon gelakt ALU? De 2de kan je namelijk makkelijker herstellen, voor het eerste zou je bij een gespecialiseerde firma kunnen laten afdraaien mits de schade niet te diep is?
Verder zou ik uit voorzorg ook kijken als er nergens een scheur of barst is je velg zit.

Succes ermee
 
Laatst bewerkt:
Welkom Tim. Oeh ja dat is altijd balen. Als het erg is er is altijd wel een velg reparateur in de beurt.
 
Binnenkort wil ik voor het eerst gaan polijsten, de gele peugeot 107 begint namelijk licht geel te worden, en ik denk dat dat een mooi resultaat kan opleveren.

Nu zie ik dus echt door de bomen het bos niet meer. Ik heb een Tippoint machine (de normale), maar geen idee welke pads ik nodig heb en welk polijstmiddel een beetje goed is etc..

Kan iemand mij helpen met wat voor pads ik nodig heb, en wat voor polijstmiddel? Gyeon Prep wil ik als ontvetter gebruiken
 
Ik moest de machine even opzoeken, maar ik begrijp dat hier een 120 en 180mm backingplate op zit. De 180mm is een flinke, dus je zal het vrijwel alleen met de 120mm gaan doen.

Je zou kunnen kiezen voor de Monello-reeks waarbij de 5,5'' pads (125mm) hebt in meerdere gradaties en een drietal polijstmiddelen in meerdere gradaties.
(Van grof naar fijn: Veloce -> Gele Pad / Mezzo -> Oranje Pad / Finale -> Witte pad / Rood of zwart voor waxen en glazen)

Welke combi van pad en polijstmiddel je nodig hebt, dan moet je uitzoeken door een testspot te maken op de te behandelen lak. Meerdere combi's in huis hebben is dus altijd goed.
 
  • Leuk
Reactions: Fireworkfanatic
Ben benieuwd wat jullie hier mee zouden kunnen doen;

Collega heeft een plek op de Mercedes, een deur is opengeklapt tegen de auto aan. Het lijkt of er een deel verf van de deur op de auto zit, maar ook een paar stukjes de lak van de auto af.

Zouden jullie dit proberen, of beter zo laten?

Ik gaf aan, ik denk dat het bijna niet slechter kan worden. Ik denk dat het beter kan worden door voorzichtig en dan polijsten. Het ergste wat kan gebeuren is dat de plek niet weg gaat in mijn idee.
IMG-20210304-WA0008.jpg