• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Kom net kijken.

Marco1967

Detailing rookie
20 jul 2023
4
15
Hallo beste poetsers, lakspecialisten, etc,

Ik ben Marco, newby op het gebied van detailing, en heb sinds 2 weken een leuke peugot 207 gekocht uit 2006 in een mooie metallic grijze kleur. Ik lees al een tijdje onopvallend mee op dit forum over poetstechnieken en het gebruik van excentrische polijstmachines in het algemeen. De Peugot staat goed in de lak als ik de mensen in mijn straat mag geloven, een hoop jaloerse blikken... :) maar er kan nog veel aan verbeterd worden vind ikzelf. Sommige kleine plekjes zal ik moeten doen met een lakstift alvorens te polijsten Zaterdag krijg ik een tweedehands DAP 900 met twee (grote en kleine) backing plates die ik voor een hele goede prijs kon overnemen en volgende week krijg ik een goede lakdiktemeter te leen om te kijken hoe de Peugot erbij staat om vervolgens een plan van aanpak te maken. Meten is weten. Wordt vervolgd...
 
 • Leuk
Reactions: Cordoba en PA27506
Dit is de Peugot 207. Ik vermoed een vrij zachte lak maar dat kan ik nog niks van zeggen. Om te beginnen heb ik hem gepoetst met de twee emmer methode. Kleien moet ik nog doen. Mijn doel is om hem gewoon in goede staat te houden omdat hij 24/7 buiten staat.
 

Bijlagen

 • IMG_20230720_141215.jpg
  IMG_20230720_141215.jpg
  255,5 KB · Weergaven: 49
Welkom
De peugeot’s die ik gepolijst heb kwam ik een heel eind met een medium polijstcombinatie om ze strak te krijgen.
Als je de machine binnen het zou ik eens een testspotje doen om te zien hoe de lak is.
 
 • Leuk
Reactions: Marco1967
Welke pads/polijstmiddelen bv heb je al in huis?
Ik heb eerlijk gezegd nog niks. Ik wil even afwachten op de lakdiktemeter alvorens een keuze te maken. De spullen zijn zo besteld. Zoals ik het nu objectief kan zien is de auto bovengemiddeld onderhouden door de vorige eigenaar. Of dat ook machinaal is gebeurd is natuurlijk de vraag.