• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

leder reiniger en conditioner die niet ruikt en een mat finish heeft

Gliptone ruikt wel inderdaad. Paar dagen en een goede leergeur. Belangrijkste vind ik dat het een goed product is; zacht en soepel leer en goed schoon en mat.
 
Ik ben er erg tevreden over. Goed voedend, lang soepel en volgens mij kunt je de mate van glans / mat zelf een beetje reguleren door op te wrijven met een droge doek of af te nemen met een klamme doek (na het opbrengen uiteraard). Kijk of even of je een gewone of een semi waterafstotende wil (handig met morsen en vuil)
 
Ik lift graag even mee op dit topic, aangezien ook ik in mijn Audi A3 kuipstoelen heb van fijnnappa leder (SuperSport).
Deze hebben standaard een matte uitstraling en dat wil ik graag zo houden.

De Gliptone Liquid Leather cleaner & conditioner vind ik bij Carclean een aangenaam prijsje hebben.
Maar twijfel over de geur. Een beetje leergeur is welkom, maar lees ook veel reviews over dat het penetrant, chemisch en te heftig en lang aanwezig is...
Ook twijfel ik over de matheid. Ik lees dat hier sommigen zeggen tevreden zijn over de matte uitstraling, maar als ik youtube review filmpjes kijk, dan lijkt het toch vaak flink te glimmen...
Iemand een foto van zijn eigen (standaard matte look) lederen stoelen na behandeling?

Ook heb ik op de linker wang hele kleine slijtage, zie de foto:

stoel.jpg


Zou de genoemde Gliptone set goed zijn om deze stoelen hun originele look te geven én deze lichte slijtage optisch weg te krijgen?
 
@Tuttivini ben zelf erg tevreden met waxaddict leather balm. Heeft geen sterke geur en een zeer mooie matte look. Eerst de stoelen goed reinigen natuurlijk, dan de balm inwerken en ongeveer 20 laten intrekken, vervolgens afnemen.
 
Thanks. Waxaddict leather Balm lees ik dus van Gilster en Quantoxx al als een goede optie.
En wat denken jullie/de lezende forumleden van de kleine slijtage op mijn foto? Is dat 'onzichtbaar' te krijgen met dergelijke verzorgingsproducten?

En nog mensen die eigen ervaring op soortgelijk leer hebben met de gliptone set?
Want een potje waxaddict voor 45 euro, zonder een cleaner, vindt ik nog redelijk prijzig.
 
Qua prijs... je doet erg lang met een potje balm gezien je maar een klein beetje nodig hebt. Als cleaner gebruik ik net als Quantoxx verdunde APC (van Mags) of dedicated leather cleaner van waxaddict op dit ogenblik.
 
@Tuttivini - Ik citeerde Gilster alleen. ;) Als antwoord op je vraag. @Gilster

Ik heb zelf alleen de LeatherTech en Gliptone gebruikt naar tevredenheid, zoals te lezen in het begin van dit topic.
Beide opties zijn o.a. gebruik in interieurs van eigenaren die vrij specifieke eisen hadden, zoals geen neppe/chemische geuren of glimmend leder.
(o.a. vol-lederen interieurs, dus ook dashboards in Porsches en Bent's)

Beide ruiken, maar stinken niet. :p
 
  • Grappig
Reactions: Gilster
Oh, en leder reinigen kan soms schade minder laten lijken omdat je vervuiling eruit verwijderd.

Maskeren zal je niet redden door alleen te voeden. Dan zal je in de richting van Colourlock moeten kijken.
 
Een vraagje voor de meer ervaren mensen hier. Om het leder te onderhouden van mijn nieuwe wagen (4 maanden) heb ik onlangs van Gliptone de Cleaner + Conditioner set aangeschaft. Nu valt me eigenlijk op dat de cleaner van deze set Intensive is, terwijl er ook een Gentle variant bestaat blijkbaar.

Omdat de wagen nog vrij nieuw is zijn de zetels uiteraard ook niet zo vuil nog (en hopelijk blijft dat zo :) ). Kan het kwaad dat ik om te reiningen de Intensive cleaner gebruik, of is deze te 'aggressief' voor mijn geval en pak ik toch beter de Gentle versie.

En hoe vaak reiningen (en aanbrengen conditioner) jullie het leder eigenlijk om deze in topconditie te houden? Is dat 2 x paar jaar of vaker?
 
@JanBE ,ik zou als het om nieuw leer gaat niet direct met sterke middelen aan de slag gaan. zelfs bij een milde cleaner zou ik eerst een stuk cleanen wat niet in het zicht zit gaat dat goed doe dan de hele stoel.
 
  • Leuk
Reactions: JanBE en Dibbuz
Dank, dit bevestigt een beetje wat ik al vermoedde. Dan heb ik helaas het verkeerde gekocht. Eens zien of ik het kan ruilen nog... Of is het verdund met water bv nog te gebruiken?

En hoe vaak is een behandeling per jaar aan te raden?
 
@JanBE ,als je de fles recent bij CC hebt gekocht en niet gebruikt zullen ze em waarschijnlijk wel ruilen. Bij onderhoud van leer is het met name belangrijk dat het niet uit droogt en gevoed blijft waarbij ikzelf in de winter amper tijd besteed aan het leer. Ik gok dat ik 3/4 keer per jaar (beetje op gevoel) mijn leer behandel en dan juist in de warmere periode.
 
  • Leuk
Reactions: JanBE
Wat raad je aan als goede conditioner? In dit geval gaat het om ‘Vernasca’ leder. Auto is van mei dit jaar, nog geen 10k op de teller. Schoonmaken nog niet echt nodig denk ik.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
@Bas le coq

Ik heb hier ook veel naar zitten kijken tot dat ik het merk collourlock tegen kwam. Dit zijn geen detailers van oorsprong maar leder specialisten die zich langzaam in de autowereld hebben geïnteresseerd en zijn gestapt.
Ik heb allerlei producten geprobeerd van Gyeon, carpro, stipt polishpoint, chemical guys maar komt toch altijd terug op collourlock.

-Strong leather cleaner (voor een eerste keer goed reinigen of voor extreem vervuild leer)
-Mild leather cleaner (voor periodiek reinigen en milde vervuiling)
-Leather protector (voor leder dat ouder is dan 3 jaar)
-Leather shield (voor leder dat minder dan 3 jaar oud is) kan ook worden aangebracht bij leder dat ouder is dan 3 jaar dan moet eerst protector worden aangebracht en daarover shield.
-coulourlock leather brush (brush voor het schoonmaken van leder)

Bij gebruik van deze producten alleen maar matte leder zoals het uit de fabriek kwam. Geurloze producten. echt een aanrader voor iedereen die leder heeft in zijn of haar auto.
Schermafbeelding 2020-12-27 om 14.38.30.png
 
Laatst bewerkt:
Colourlock werkt inderdaad erg goed (swissvax koopt daar hun legerproducten ook in volgens mij). Dr. leather wat carclean verkoopt werkt echter ook erg goed om het leder als nieuw te maken.

Voor lederverf (om beschadigingen weg te krijgen) moet je echter wel bij colourlock zijn. Die kunnen de lederverf echt perfect op maat maken.