• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Mobile car detailing

Rb project

Detailing rookie
11 mei 2024
1
2
Ik ben al tijdje bezig met car detailing maar wil nu overschakelen naar mobile car detailing maar weet niet welke water tank pakken en hoeveel liter
 
Welkom op het forum.

Jezelf even voorstellen in een 'Voorstel-topic' is wel zo netjes. ;) (Leestekens trouwens ook)

Welke tank je nodig hebt, daar zullen weinig tot geen mensen op dit forum verstand van hebben.

De inhoud van de tank zal afhankelijk zijn van hoeveel je nodig hebt en dus waarvoor je het wilt gebruiken. Als je bijv. een hogedrukreiniger wilt gebruiken en deze zelf het water uit de tank laat aanzuigen, zal je moeten kijken wat de doorstroming is (l/h). En zo dan ook doorrekenen naar hoelang je de machine gaat gebruiken en hoeveel liter water je dus nodig hebt.

Wil je alleen wat water bij je hebben om wat schoon te maken o.i.d, dan zal je ook moeten gaan bedenken hoeveel je nodig hebt. En alleen jijzelf weet wat je nodig hebt voor de dingen die je doet.
 
Zoals aangegeven, de benodigde hoeveelheid is afhankelijk van wat je wilt gaan doen
De tank, voor in een bus of een aanhanger kan je zoeken in materiaal voor boten of campers
Bedenk ook dat die watermassa gaat bewegen / golven tijdens het rijden.
Dus neem een tank met tussenschotten

Of je het water ook ter plaatse mag lozen is afhankelijk van plaatselijke regels
Die staan meestal in de Algemene plaatselijke verordening (APV)
Als je het afvalwater door een filterdoek (rond en onder de auto) laat lopen, heb je al een deel van de oplossing
 
Laatst bewerkt:
 • Leuk
Reactions: Ric325i
@Rb project heb je al meer duidelijkheid? Ik weet dat een wasbeurt in de wasstraat ongeveer 350Liter water kost.
Ga je een normale auto(sedan of familieauto) een onderhoudsbeurt geven, dan verbruik je minder water als dat je de auto een intensieve totale schoonmaakbeurt geeft. Als je de 2 bucket methode gebruikt en een emmer voor de wielen, zijn dat al wat meer liters. A +/- 45 liter voor de emmers. Ik zoui zeggen dat je met 500 liter genoeg hebt voor 1 intensieve schoonmaakbeur. Of rond de 3 auto's een onderhoudsbeurt geven. Ervaring en bewijs heb ik helaas niet, dus het is en blijft een inschatting. Tenzij je van te voren je waterstand opschrijft, gaat wassen en nadien kijkt wat het waterverbruik was...
 
Ik denk dat bij de gemiddelde wasstraat het grootste deel van het gebruikte water niet eens in contact komt met de auto, maar er naast gespoten wordt, dus de hoeveelheid water die daar gebruikt wordt is geen maatstaf.

Voor mobile car cleaning en de benodigde tank, zou ik eens gaan informeren bij glazenwassers, die tegenwoordig ook vaak een eigen watertank met ontkalkt water aan boord van hun busje hebben. Ook hebben ze een pomp aan boord om de de stok met slang en wasborstel van water te voorzien, dus ook daar kun je afkijken.
 
 • Leuk
Reactions: RedCat en AndyVR
Zoals tegenwoordig wel vaker. Zelf onderzoek doen en dingen op papier zetten is een hele grote uitdaging geworden voor velen. Als je die energie er al niet in wil steken zie ik het niet gebeuren dat het gewenste resultaat bereikt gaat worden.

Google leert mij binnen een minuut dat het antwoord 100-300 liter is afhankelijk van de auto en hoe je wast. Mijn goedkope alieexpress watermeter staat vaak rond de 250 liter als ik klaar ben.
 
 • Grappig
Reactions: Zoranurai
Mja volgens mij leent Nederland zich niet zo voor mobile car detailing. In de us hebben ze vaak een oprit, in de uk minder strenge regels.

Hier moet je zover ik weet vergunningen hebben als bedrijf om water af te kunnen voeren, laat staan op straat waar soms de apv aangeeft dat je dat niet mag doen.

Tiktok staat vol met mobiele detailers die “laten zien” dat je met autos poetsen zoveel geld binnen haalt dat je maar 10 jaar hoeft te werken. (Naast dat de gemiddelde hollander minder geeft om staat van zijn carrosserie dan sommige andere landen)

Ik moedig volk zeker aan om hun bedrijfje te beginnen, maar het lijkt wel elke maand dat er een vraag komt van een nieuw account om mobiele detailer te worden die je daarna niet meer ziet.
 
 • Grappig
Reactions: RedCat