• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Monello Carta Abrasiva of Flexipads schuurpapier?

Fellow

Detailing guru
17 sep 2021
127
118
Goedemiddag allen,

Ik zou graag een klein plekje op mijn auto gaan schuren. Ik heb een steenslagschade een tijdje terug opgevuld met kleurlak, daarna blanke lak eroverheen. Echter, je ziet de schade nog wel omdat de lak er een beetje op ligt. Dit wil ik er graag afschuren.

Nu vraag ik mij af of er mensen zijn die al ervaring hebben met de Monello Carta Abrasiva https://www.carclean.com/nl/carta-abrasiva-premium-sanding-paper-1000-3000-grit-losse-vellen.html

Het nadeel hiervan lijkt mij de grootte van het schuurblok in verhouding tot mijn schade. Als je kijkt naar omvang zijn de schuurschijfjes en bijbehorend klosje van Flexipads stukken beter. https://www.carclean.com/nl/schuurschijfjes-zelfklevend-of-velcro-10-stuks.html

Daarnaast ben ik benieuwd met welke korrel ik het best kan beginnen.

Graag hoor ik jullie ervaringen.
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.910
193
61
@nicknameless Heeft ook nog wel een alternatieve methode laten zien: met een perforator een klein rondje uit een schuurvel persen, en dat kleine rondje achterop het gummetje van een potlood plakken (dus potlood met gum bovenop), dan kun je kleine plekjes schuren, en kun je ook schuren door het potlood rond te draaien. Ik heb het zelf ook wel eens gebruikt, en je kunt zo de schuurplekken lekker klein houden.

Benodigdheden, buiten het schuurpapier:
?u=https%3A%2F%2Ftse2.mm.bing.net%2Fth%3Fid%3DOIP.jpg

29f97b%2FRelatiegeschenk-Potlood-met-gum-855461922.jpg
 
Laatst bewerkt:

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
13.988
193
32
Leersum (Utrecht)
Hoi Fellow,

De schuurvellen kan je natuurlijk op elk formaat knippen en een ''schuurblok'' maken van allerlei dingen. (Harde spons, harde polijstpad, etc) Als je deze vlak genoeg houdt, dan zal je alleen de top van de lak-druppel raken.

Ook de perforator-manier is een goeie om heel klein te werken. (Lakbespraring)

Hoe grover je begint, hoe meer nabewerking er nodig is. Als je bedenkt dat een grove combi (grove foampad + compound) veelal schuurkrasssen van p1500 kan verwijderen, dan kan je bedenken dat je soms al grof genoeg werkt als je met p3000 begint. Mocht dit, zelfs na herhaling, te langzaam gaan, dan kan je grover gaan met p2000 of p1500.
 
 • Leuk
Reactions: Fellow