• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Nieuwe Audi A3

Gunsmoke007

Detailing addict
12 apr 2011
13
60
Goeiemiddag iedereen,

Binnenkort ontvang ik mijn nieuwe Audi A3 en één van de opties was kunstleder en alcantara als zetelbekleding. Het is de eerste keer dat ik zo'n bekledingcombinatie heb in mijn wagen. Alcantara had ik voorheen ook in mijn VW golf 6 en dit heb ik steeds kunnen proper houden met enkel stofzuigen en APC verdund indien nodig.
Nu zou ik vooral willen weten hoe jullie het leder onderhouden, in eerste instantie dat het nog volledig nieuw is. Best in eerste instantie een beetje voeden met een conditioner?
"GLIPTONE - liquid leather cond." zou ik dan willen nemen, krijgt hier blijkbaar veel goede referenties.
Mag je het reinigen nadien ook met een APC doen zoals op de Alcantara of best een leathercleaner gebruiken?

Dan nog een vraagje rond het leder zelf, op mijn bestelling staat kunstleder, is het bovenstaande product dan toepasbaar of moet je echt naar een specifiek product voor kunstleder gaan? Er staat in de handleiding geschikt voor automotive leer... en niet voor suede en aniline leer. Zijn er hier kenners die weten of het dan okee is of niet?
 
Of leder daadwerkelijk gevoed kan worden, heersen behoorlijk wat discussies over. Diverse lederspecialisten zeggen dat het meeste nieuwere leder (gedekverfd) niet gevoed kan worden, en ook niet hoeft te worden. Op gedekverfd leder (veruit het meeste autoleder) zit namelijk een soort van verf/lak, die voorkomt dat iets in het leder kan komen.

Je zou echter wel een bescherming aan kunnen brengen, die voorkomt dat het vuil kan hechten aan het leder. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor gyeon q2 laather coat, wat ook geschikt is voor kunstleder.
 
Echt leder vind vertroeteling wel lekker, hoor. :p Echter is imitatieleder simpelweg een ander materiaal en moet je ook zo behandelen. Veelal het voorkomen dat de weekmakers uitgedreven worden is een dingetje, zodat je ''leer'' niet uitdroogt en gaat scheuren en dergelijken.

Middels de zoekfunctie kan je meer vinden. ;)
 
Kunstleder heeft niets te maken met echt leder dus leder verzorgings producten zullen geen beter resultaat geven dan een normaal kunststof voeding of iets dergelijks. Ik zou gewoon netjes afnemen en daarna behandelen met iets voor kunststof net als het dashboard enzo.
 
Okee, dankuwel voor de reacties. Dan ga ik voor de coating voor "leer" eerst eens proberen met wat ik hier nog heb voor plastics enz... als dat niet gewenst effect heeft ga ik voor een pakketje van gyeon om te reinigen en coaten.
 
Ik zou dat eerst eens testen op één achterzetel aangezien het een product is voor plastics. Misschien wordt dat oppervlak wel zo glad als spek & dat is niet wat je wil als je in een bocht zit ;)
 
Zal ik idd rekening mee houden, ik heb ook nog een klein testflesje voor leder liggen van vroeger van waxaddict. Als dat goed werkt kan ik meer in de richting van lederproduct en anders zal het plasticproduct worden.