• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Dibbuz

Bastard of Bling
Medewerker
Tester of Bling
6 apr 2008
7.038
193
41
Het is op dit moment helaas nog onbekend wanneer de nieuwe machines beschikbaar zijn. We hopen een aantal machines beschikbaar te hebben op de Summer Detail Day op 19 augustus. Met nieuwe machines zal de beschikbaarheid laag zijn in het begin. Wij krijgen sowieso een aantal machines bij de eerste levering maar hoeveel dat er zullen zijn is nog onbekend. Ook de prijs is op dit moment een richtprijs en kan nog veranderen als de machines daadwerkelijk geleverd worden.

Rupes new machines2.jpg

Rupes komt deze zomer met twee nieuwe BigFoot polijstmachines.
Een nieuwe roterende machine (LH 19E)
en een Gear Driven Dual Action polijstmachine.


De nieuwe Rupes BigFoot LH 19E is krachtiger en kan nog langzamer draaien voor een betere finish. De dubbele overbrenging zorgt ervoor dat je druk kan geven op de LH 19E zonder dat de machine langzamer gaat draaien voor extra correctiekracht.

Het ergonomische ontwerp en lage gewicht zorgt ervoor dat deze machine perfect is te hanteren voor het polijsten van auto's, boten en meer.

Er wordt een D-handgreep meegeleverd die trillingen opvangt voor een optimale bediening maar kan uiteraard ook zonder beugel worden gebruikt. Het zachte materiaal zorgt voor een comfortabele grip tijdens langdurig gebruik. De machine wordt geleverd met 9 meter kabel zodat je veiliger en efficiënter kunt werken.

Voorzien van elektronisch geregelde snelheidsregelaar die recht boven op de machine is gemonteerd zodat de machine ook voor linkshandigen perfect is te bedienen. Met de progressieve schakelaar is het mogelijk om zeer geleidelijk het aantal toeren op te voeren zodat er nog preciezer kan worden gewerkt. De schakelaar is als het ware een gaspedaal!

Voorzien van rubberen blokjes op de machine zodat deze veilig ondersteboven neergelegd kan worden zonder de machine te beschadigen. De machine wordt standaard geleverd met een 150

mm steunplaat maar andere steunplaten met een M14 aansluiting passen ook deze machine.

Voor zover bekend is zal er in eerste instantie gestart worden met een STN kit. Richtprijs van deze kit is 495 euro.
In deze kit worden de volgende producten geleverd:
 • BigFoot LH 19E Rotary Polisher
 • Rotary Coarse Polish 250ml
 • Rotary Fine Polish 250ml
 • Blue Foam Pad Coarse for rotary
 • Yellow Foam Pad Fine for rotary
 • 150mm steunplaat

BigFoot Mille LK 900E
Mille overzicht.jpg

De Rupes BigFoot Mille LK 900E is de nieuwe Dual Action Polisher van Rupes!

Deze nieuwe machine is een Gear Driven Dual Action Polisher: een geforceerd excentrische polijstmachine. In tegenstelling tot de BigFoot LHR serie waar de roterende beweging niet door de motor wordt aangedreven is dat bij de BigFoot Mille wel het geval.

Door deze aandrijving wordt het gat van Dual Action machine en roterende machine verkleind. De BigFoot Mille kan krachtiger polijsten maar is toch veilig genoeg zodat de lak niet kan verbranden. De steunplaat draait met de klok mee voor snelle verwijdering van lakdefecten, gebruiksgemak en consistente prestaties.

Dankzij de extra lange stroomkabel van maar liefst 9 meter hoef je het verlengsnoer of haspel minder vaak te verplaatsen en biedt het meer comfort. Gemaakt van extra stevig materiaal voor langere duurzaamheid.

De snelheidsregelaar is elektronisch geregeld waardoor de snelheid altijd gelijk is als er meer druk wordt uitgeoefend op de machine. Grote cijfers en duidelijk voelbare "klikjes" maken het bedienen van de BigFoot Mille nog eenvoudiger. De schakelaar is snelheids gevoelig wat inhoud dat half indrukken van de schakelaar ook half vermogen geeft van de bijbehorende stand van de snelheidsregelaar.

Voorzien van dubbele rubberen blokjes zodat je de machine ondersteboven neer kunt leggen zonder dat je de behuizing beschadigd. Zeker voor de kritische detailers die hun apparatuur netjes willen houden is dat een must!

Voorzien van 900 watt motor zodat je altijd genoeg kracht hebt. De meegeleverde steunplaat heeft een diameter van 150mm maar kan ook 125mm steunplaten aan die apart verkrijgbaar zijn. De uitslag van de BigFoot Mille is 5mm.

Voor deze nieuwe machine heeft Rupes ook speciale pads gemaakt voor Gear Driven polijstmachines. Deze zijn dunner dan de normale Rupes pads zodat de machine makkelijker onder controle is te houden en sneller kan corrigeren. Deze pads zijn in 2 gradaties verkrijgbaar: blauw (cutting) en geel (finishing. Ook de BigFoot Wool Polishing Pads kunnen op de BigFoot Mille worden gebruikt. Naast de pads heeft Rupes ook speciale polijstmiddelen ontwikkeld die geoptimaliseerd zijn voor Gear Driven polijstmachine. Uiteraard kan je ook andere merken polijstmiddelen en pads gebruiken die geschikt zijn voor Gear Driven polijstmachines.

Er komen twee pakketten: STN pakket en DLX pakket.

Inhoud van het STN pakket: (Richtprijs 670 euro)

 • BigFoot Mille LK 900E met 150mm steunplaat
 • Mille Coarse Polish 250ml
 • Mille Fine Polish 250ml
 • Blue Foam Coarse for Gear Driven Machines
 • Yellow Foam Pad Fine for Gear Driven Machines
Inhoud van het DLX pakket: (Richtprijs 800 euro)
 • BigFoot Mille LK 900E met 150mm steunplaat
 • Mille Coarse Polish 250ml
 • Mille Fine Polish 250ml
 • Blue Foam Coarse for Gear Driven Machines
 • Yellow Foam Pad Fine for Gear Driven Machines
 • 4 Rupes microvezeldoeken
 • Claw Pad Tool
 • BigFoot Mille Bag
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.303
193
59
De schakelaar is snelheids gevoelig wat inhoud dat half indrukken van de schakelaar ook half vermogen geeft van de bijbehorende stand van de snelheidsregelaar.
Ik heb dit bericht van @Dibbuz eens opnieuw bekeken en dat levert voor mij een paar vragen op:
- in de tekst staat dat de schakelaar snelheidsgevoelig is, maar tegelijkertijd wordt genoemd dat half indrukken ook half vermogen oplevert. Dat is toch niet hetzelfde halve snelheid is wat anders dan half vermogen, dus ik vraag me af of dit nu op vermogen of op snelheid wordt geregeld.
- daarnaast vraag ik me af wat de "Claw Pad Tool" uit het DLX pakket nu inhoudt.
 

Ric325i

Detailing guru
20 aug 2013
3.635
193
Is er iemand hier die ervaring heeft met de BIGFOOT MILLE en deze ervaring hier wil delen?
Ik heb em kort uitgeprobeerd, het is wat meer "werken" als een gewone DA. Aan de ene kant moet je em echt dwingen om de kant op te gaan waar jij wil terwijl anderzijds hij ook de neiging heeft om van je weg te lopen.
Hij werkt wel fijn maar je moet em veel meer begeleiden/controleren als een gewone DA.
Persoonlijk vind ik em wel prijzig zeker ivm een flex 3401 waarbij je ook nog de BP van kan veranderen.
 
 • Leuk
Reactions: Cordoba