• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

"Nieuwe" wintervelgen(/zomervelgen) schoonmaken

Nubje

Detailing addict
9 apr 2009
34
65
Hallo allemaal,

Gisteren een mooi setje velgen met winterbanden opgehaald, zie bijlage. Aangezien ze nog een beetje vies zijn wil ik ze voor deze winter nog even goed schoonmaken en beschermen.
Normaal gezien heb ik hier mijn plannetje voor klaar: pb spray and rinse, non Ferro, kleien, eventueel polijsten en bijv in pb wheel sealant zetten.
Echter, dit zijn matte velgen en voelen wat ruw. Hebben denk ik ook geen blanke laklaag en er zijn af-fabriek stukjes uit de velg machined.

Hoe kan ik deze velgen het beste schoonmaken? Moet ik zure en of bijtende goedjes ontzien?
 

Bijlagen

 • Screenshot_20201106-083605_Marktplaats.jpg
  Screenshot_20201106-083605_Marktplaats.jpg
  473,8 KB · Weergaven: 99

Nubje

Detailing addict
9 apr 2009
34
65
Na contact met de importeur blijkt dat deze velgen alleen gepoedercoat zijn. De gefreesde inkepingen zijn waarschijnlijk blank aluminium.

Na advies van CC denk ik dat ik deze maar gewoon met een shampoo ga schoonmaken en wellicht vervolgens nog een beetje non-ferro.
Verder goed bijhouden aangezien een bescherming ook lastig gaat worden (PB wheel sealant). Of ik moet Rim bestellen en uittesten..