• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Nieuw hier

Gwendolyn

Detailing rookie
12 aug 2017
3
15
Hoi Enthousiaste detailers,
Zo langzamerhand bekruipt mij het idee om het poetsen met de hand te helpen met een DA machine, en daarbij horende middelen, ook omdat wassen, polish en 2 lagen wax toch wel zwaarder wordt om op 1 dag te doen. De afgelopen weken wat gezocht en vooral veel gelezen op het internet en uiteindelijk kwam ik steeds bij CarClean (CC) uit. Alvast hartelijk dank voor alle tips die ik zo al heb kunnen lezen! Ik kom uit de regio Kennemerland/Haarlem. Zoals op de foto te zien heb ik een witte Honda CRZ met licht parelmoereffect. Heb hier veel rijplezier mee! Deze zijn alleen maar in Japan gemaakt, dus relatief zachte verf te verwachten. Dat is bevestigd doordat ik een kras van een fietster op de linkerzijkant met Mequires Ultimate Polish in 5 minuten met de hand kon laten verdwijnen. Ik zoek een DA machine die ik stabiel kan hanteren dus niet te zwaar is en niet teveel trilt(balansgewichten?), en ook met kleine schijven kan werken gezien de vormen van de zijkant van de CRZ. Is de DAB 900V3 met Scholl pakket dan een verantwoorde keuze? Of is Scholl meer voor de hardere lakken van Duitse auto's bedoelt? Graag jullie deskundig advies.
Verder heb ikzelf Lancia's en Honda's gehad en voor mijn werk ik vele anderen gereden (o.a. Peugeot 206, 307, 408 Ford Fiesta, Escort, Mondeo, Transit, Opel, Mercedes, Mazda benzine en met comprex diesel, Toyota Starlet, Auris, Prius Hi-Ace Hi-lux Nissan Laurel Almere, Skoda Fabia Alfa GTV fiat 850 Coupe en Porsche 924) en vanaf mijn tienertijd heb ik eigenlijk altijd de auto thuis met enige regelmaat gewassen en gepoetst. Hierbij eerst vaste was van Valma, later ook vloeibare van Valma, Turtle Wax, Commandant Cleaner etc. De laatste jaren meer van Mequires gebruikt.
 
Laatst bewerkt:
Welkom op het Forum! :D

Ooh, da's apart. Je plaatst één bericht, die is nog niet geliked, maar je bent al één keer leuk bevonden. :p


Anyways... Als je inderdaad zo'n zachte lak hebt, dan zou ik eerder kiezen voor een DAP900-pakket met de drie Monello-middelen erin. Zo kan je namelijk kiezen om een Medium-combinatie van polijstmiddel en pad te gebruiken en dan een Finishing-combinatie als kers op de taart. :D

(Scholl - S3 is een grof polijstmiddel en Monello - Veloce ook. Bij een dusdanig zachte lak is dit een beetje overkill en zal je daarna goed moeten afschalen om tot hoogglans te komen. Met één van deze grove middelen zal je niet ineens een lading blanke lak verwijderen, maar je zal wel ''schade'' maken in de vorm van een waas omdat het polijstmiddel dan wel corrigeert, maar eigenlijk ook schade maakt die je met een fijner polijstmiddel weer weghaalt)

Ook heeft deze DAP de optie om een kleine backingplate te draaien en dus ook kleine pads. Dus, al met al, een prima keuze. :D
 
De DAP is duidelijk, las dat monello nog wel eens lastiger uitpoetste, en denk dat ik met de Scholl S30 met white polishing gevolgd door S3 met red Finishing een combi voor mijn lak zou kunnen maken. Emmers, washmit, dry towel en micocloth heb ik al, en wou eens wat anders dan Mequires proberen
 
Welkom!
Indrukwekkend lijstje met auto's zag ik voorbij komen.:)

DAP900 ga je plezier aanbeleven. Ik zou pakket met Monello pakken als je het veel voor je Honda gebruikt, zoals Q aangeeft. Is ook zo zonde om nu Scholl te pakken en dan weer extra Scholl S40 erbij te moeten nemen. Dappie is immers hetzelfde.
 
Laatst bewerkt:
De DAP is duidelijk, las dat monello nog wel eens lastiger uitpoetste, en denk dat ik met de Scholl S30 met white polishing gevolgd door S3 met red Finishing een combi voor mijn lak zou kunnen maken.

Er klopt eogenlijk helemaal niets aan dit verhaal, haha! :) Polijstmiddelen nemen slecht af als je ze niet doorwerkt. En een fijn polijstmiddel op fijne pad gevolgd door een grof polijstmiddel op een pad waarmee je wax aanbrengt is op meerdere manieren een omgedraaide wereld. :p
 
Welkom op het forum Gwendolyn. Als ik lees waar je het voor gaat gebruiken, twijfel ik tussen Poor Boys World (SSR-serie) en Monello als polijstmiddelen. Overigens wel altijd kleien voor je gaat polijsten of wax aanbrengen zodat je lak goed schoon is. Verder als je tijd hebt volgende week naar de Summer Detail Day in Berkel komen: daar valt heel wat te zien, te leren en ga je na afloop naar huis afgeladen met informatie, indrukken en nieuwe detailspullen.