• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

APC en dressing

ej88

Detailing rookie
4 nov 2019
3
15
Hoe vaak behandelen jullie de banden? (APC en dressing)
Elke poetsbeurt of om de zoveel keer? En hoe vaak is dat dan?
 
Reinigen met APC (of wat dan ook) doe ik alleen wanneer de banden té goor zijn om er een dressing overheen te smeren. Verder breng ik een dressing aan tussen de wasbeurten door of kort na een wasbeurt. (2-3 wekelijks of wanneer nodig)
 
Iedere wasbeurt. Ik ben helemaal verslaafd aan bandendressing(s)(en). Eerst reinigen met Gyeon Tyre Cleaner, Mothers Tire Cleaner of iets dergelijks. Daarna minimaal 1 laagje maar meestal 2 of 3 laagjes erop en genieten.
 
  • Leuk
Reactions: RoyR
Zelfde regime als de overige posters hier.
Na iedere wasbeurt, ongeveer eens in de 2 weken.

Na het wassen eerst alles opruimen, kopje koffie en daarna als laatste stap de banden dressing. Pas dan is de auto klaar.
 
Thanks voor de info!
Ben nog nieuw in dit wereldje maar was van plan om niet vaker dan 1x per maand mijn auto te wassen. Over enkele weken wordt mijn Mercedes A220 geleverd in de kleur mat grijs. Wordt geleverd met extra lak verzegeling en ben bang dat vaker wassen de coating eerder slijt. Of is dat onzin?
 
Met wassen krijg je idd altijd contact frictie dus theoretisch slijt er altijd wat af hoe klein ook.
Het nadeel van matte lak is, dat als er teveel over gewreven wordt, het gaat glimmen.
Er zijn speciale "harde" coatings verkrijgbaar speciaal voor matte lakken, deze zouden wat bescherming kunnen bieden.
Ik weet niet welke bescherming de dealer je auto gaat geven maar 99% zeker dat deze niet lang zal houden, dat leert de ervaring.
Het aankoop bedrag van de auto speelt hierin ook geen rol, voor de meeste dealers is bescherming een ondergeschoven kindje helaas.
 
Mercedes laat de coating door een gespecialiseerde externe partij doen voor €1500. Dus ga er vanuit dat dit goede bescherming zal bieden. Althans dat mag ik hopen.

Om glimmen te voorkomen zou ik dus het wassen enigszins moeten beperken? Tot z’n 1x per maand..
 
Hier ook heel benieuwd wat ze voor zo'n bedrag dan gaan doen. Aangezien daar geen polijsten bij is, zou het wel eens een erg hoog bedrag kunnen zijn voor wat je er voor krijgt.

Verder lijkt het me de omgekeerde wereld dat je in een auto rijdt die in een coating staat maar die je maar wat minder vaak wast omdat die coating anders minder lang houdt.... De meeste mensen zouden redeneren dat ze de auto, omdat die in een coating staat, gewoon lekker door de wasstraat kunnen jassen. :innocent:
 
Ik ben in mijn detail-"carrière" nog geen matte lakken tegen gekomen. Ik vraag mij dus ook echt af hoe de dealers een auto afleveren met een matte lak, als je 99% van de keren al schrikt hoe niet-nieuw een nieuwe auto bij de dealer of poetsert vandaan komt.