• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Car Dryer aanschaffen, of...?

LAWRENCIO_XD

Detailing guru
27 nov 2018
910
118
25
Groningen
Nu bekend is geworden dat CC een mooie Black Friday aanbieding heeft voor de Monello Maestro Car Dryer, begin ik toch te twijfelen om er misschien eentje aan te schaffen. Kwalitatief weet ik dat dit apparaat uitstekend is na het lezen van meerdere reviews. Echter, ik probeer voor mezelf te bedenken of het ook echt toegevoegde waarde heeft buiten het normaal drogen met een droogdoek en drooghulp.

Daarom de vraag: Waarom is een Car Dryer een toegevoegde waarde voor een hobby detailer en wat zijn voor jou de belangrijkste redenen om er toch eentje te hebben?
 
 • Leuk
Reactions: schaef

Ric325i

Detailing guru
20 aug 2013
3.506
193
Ik heb alleen de sidekick gehouden zijn grote broertje heb ik weggedaan. Ik vind het makkelijk om spiegelkappen ,nummerborden en bv een gril droog te blazen maar de rest doe ik met een droogdoek.
 

Matsu

Detailing chief
2 aug 2018
225
95
Ik vind het persoonlijk zijn geld niet waard en een heel gedoe om het te gebruiken. Als ik zelf eens echt nood heb om de kieren en randen snel te drogen dan gebruik ik mijn compressor. Ik zou eerder opteren om een compressor aan te schaffen want die kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Ik zie er mijn geen hele auto niet mee drogen maar combinatie droogdoek en compressor is ideaal. Al gebruik ik het enkel als het snel moet gaan want ik beschik over kalkvrij water dus kan het gewoon uit zichzelf opdrogen zonder vlekken na te laten.
 

schaef

Detailing guru
23 sep 2015
366
150
Ik wil hem ook gaan gebruiken in combi met de droogdoek, vind niks erger dan klaar zijn met alles en dan gaan rijden en nog hier en daar watersporen zien lopen. En wat jij al aangaf het uitblazen van de wollen pads is ook handig evenals het stof verwijderen na polijsten Doe ik nu met een lamswollen plumeau.
 

LAWRENCIO_XD

Detailing guru
27 nov 2018
910
118
25
Groningen
Ik zit ook nog te twijfelen tussen een grote blower (Maestro) of bijvoorbeeld een kleine Metrovac Sidekick/Bigboi Buddi. Natuurlijk krijg je meer lucht met grotere snelheid uit een grote blower, maar een kleine blower is dan weer wat handzamer?
 
 • Leuk
Reactions: schaef

schaef

Detailing guru
23 sep 2015
366
150
Dat is ook een optie alleen lijkt me de buddy minder handzaam dan alleen een slang. En met een slang van 5 meter kan de motor een stukje weg zetten zodat je minder last van het geluid hebt. Tenminste dat is mijn gedachte hoor.
 

Jansen

Detailing guru
Tester of Bling
13 apr 2015
3.630
193
Utrecht
Ik heb een Sidekick gehad en ik vind de Maestro juist handzamer. Doordat de Sidekick best zwaar is raakt je arm best snel vermoeid. Door de slang van de Maestro hoef je die eigenlijk niet te verplaatsen als je aan het drogen bent en houd je alleen de slang vast. Dat werkt een stuk prettiger.

Over het geluid van de machine zou ik me geen zorgen maken, want de grootste herrie komt van de lucht die je ergens tegenaan blaast. Gehoorberscherming is ook zeker aan te raden als je ermee aan de slag gaat.