• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Havanna

gezien het vermogen, misschien een combi omvormer? dan kun je mocht je wel stroom hebben op je werk plek meteen laden.
je accu zal ook niet klein zijn..250ah?? helaas hebben we op het werk niks meer staan. maar zou een google op victron of mastervolt.
suc6 met de wagen! lees graag je show off:)^
 
Aiaiai de Golf is niet meer :sob:
Hopelijk brengt de Berlingo net zoveel vreugde ( wordt moeilijk ) in de vroege ochtenspits op weg naar weer een mooie klus ( geef maar toe, best gezellie in de file hahaha ) en vanaf daar weer naar de Mac :)
Ach Pat, geniet nog van je 2 maandjes rust ]d~^
Ik zou 'm gewoon gaan wetsanden .... altijd goed voor een geweldige show-off toch ( maak je ons ook weer extra blij mee )
Al was het even stil, vergeten waren we je niet hoor !
 
@Johan: Als het werkelijk op wetsanden aan gaat komen zal dat absoluut gepost worden hoor. Ben aan het lobbyen voor een Ceros 625, zijn echter zeer stevig aan de prijs. Wil graag een sander hebben met een kleine excentriek, de 650 en 680 hebben resp. 5 en 8 mm. excentriek en de 625 slecht 2,5 mm. wat dus ideaal is om te wetsanden.
@Toine: Ja klopt, er komt een loeigrote accu achterin, een extra exemplaar dus, die met wat ingenieus elektrowerk apart wordt geschakeld van de basis accu, maar wel wordt geladen door de dynamo.
@Marcus: Heb ook niet altijd zin om overal maar op te replyen of de 1 na de andere show off te posten, het is meer van hetzelfde en de fun is er dan gauw van af. En voor wat beteft die rust... Vrouw: :rules ----> "1000 things to do..." :-"
 
Havanna zei:
Ja klopt, er komt een loeigrote accu achterin, een extra exemplaar dus, die met wat ingenieus elektrowerk apart wordt geschakeld van de basis accu, maar wel wordt geladen door de dynamo.

Smart-relais plaatsen, werkt ideaal, hup-kabeltlje-priek-prak-hebbum-zelf-ook.

Verbreekt de verbinding met de start-accu zodra de laadspanning onder de 12,8 volt komt (nadat de motor is afgezet dus) en komt pas weer in nadat hij een aantal seconden 13,6 volt (ongeveer) voelt.

Als je zover bent PM je maar eens.
 
@ Havanna,

wel eens gekeken naar de Festool ETS 125 EQ excenterschuurmachine?

Opgenomen vermogen 200 W
Toerental excenterbeweging 6000-14000 min-1
Schuuruitslag 2 mm
Verwisselbare steunschijf Ø 125 mm
Aansluiting stofafzuiging Ø 27 mm
Gewicht 1,1 kg

En goedkoper als je de juiste connecties hebt. Hint -> pm ;)

Ik en Dennis gebruiken hierbij de Festool Diamantschuurschijven. Gaan tig keer langer mee dan de Abralon schijven. Deze laatste hebben aluminiumoxide als schuurkorrel, deze slijten zeer snel.
De Festool diamantschijven gebruiken 'industrieel' diamant, zeer slijtvast dus.

Kost een paar centen, 27 euro voor 2 schijfjes, maar dan heb je ook wat :-"
 
Gefeliciteerd met je aanschaf Havanna. Ben nu al benieuwd hoe mooi deze gaat worden en vooral hoe bijzonder.

Ik heb wel eens dit soort auto's gezien met daarin gemonteerd een rek wat uittrekbaar was. Dan kon de eigenaar staand achter zijn auto vanuit dat rek allerlei spullen pakken, zonder in de auto te hoeven kruipen. Dat rek rolde in een aan de auto gemonteerd frame op wieltjes. Ben benieuwd wat jij gaat doen.

En je schrijft dat je het al zo druk hebt...

Waarom als stroomvoorziening niet een klein aggregaat?

Heeft denk ik een acceptabel formaat en kan veel en vooral lang vermogen leveren. Bovendien kun je deze uit het voertuig nemen en op iedere (geventileerde) plek zetten van je keuze. En dus ook vermoedelijk op een acceptabele afstand van het te bewerken obect plaatsen. Verlengsnoer heb je toch altijd nodig.

Is bovendien heel handig bij een stroomuitval in je wijk, want door zo een apparaat ben jij dan de enige wiens huis baadt in een overdaad aan licht. Je centrale verwarming blijft werken in de winter. Je koelkast blijft koelen. De intercom met de kamer waar de kleine slaapt blijft functioneren. Enz.

Succes met je afwegingen.