• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Regels voor het aantal foto's in je show off!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Tim

Master of Bling
Medewerker
2 mrt 2008
10.502
200
Berkel en Rodenrijs
Als je een show-off of een project plaatst, dan snappen we je enthousiasme. Je wilt elk detail laten zien en het liefst uit verschillende hoeken! Maar dat voegt juist voor de lezer niet altijd wat toe.

Teveel aan foto's gaat juist ten koste van je mooie topic en komt de leesbaarheid van je topic niet ten goede. Het kan de aandacht van de lezer laten verslappen, het topic duurt lang om in te laden en je topic wordt onoverzichtelijk.

Probeer dus te bedenken: less is more!

Let bijvoorbeeld op het volgende:

1) Foto's uit verschillende hoeken voegen alleen iets toe als je ook iets anders interessants kunt laten zien. Bij bijzondere, zeldzame of exotische auto's zal dat vaker het geval zijn dan bij een normale personenauto.
2) Foto's van swirls of krassen; met 2 foto's kun je al heel duidelijk de staat tonen, meer foto's zijn lang niet altijd nodig.
3) Probeer per stap (voor, tijdens (meerdere stappen), na) je te beperken tot 1 a 2 (of maximaal 4) foto's. Tenzij je foto's hebt die anders zijn en je verhaal goed illustreren of ondersteunen.
4) Probeer het totaal aantal foto's in je topic te beperken tot maximaal 20, maar liever minder. Vaak volstaat het om 10 tot 15 foto's te gebruiken.
5) Foto's die fotografisch mooi zijn en anders dan anders, kun je altijd plaatsen. Goed geschoten foto's met een doordachte compositie en fototechniek, zijn dus altijd als bonus welkom.

Zo houd je je topic leesbaar, interessant en overzichtelijk.

Let bovendien op de kwaliteit van je foto's. Denk hierbij aan kleur, scherpte, belichting, achtergrond etc. Hoe beter je foto's zijn, hoe leuker het voor de lezer is om ernaar te kijken en hoe beter je foto's overkomen en het verhaal vertellen.


Als aanvulling op het bovenstaande:
Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van gratis sites waar je je foto's kunt uploaden. Deze sites zijn, in de gratis vorm, soms ontzettend traag (vooral Imageshack) en hebben een beperkte bandbreedte die je mag gebruiken. Het komt regelmatig voor dat de gratis bandbreedte verbruikt is en zo komt je topic ongewild zonder foto's te zitten. Als topics voor lange tijd zonder toonbare foto's op het forum staan, zijn ze eigenlijk niet meer leesbaar en zullen ze door ons verwijderd gaan worden. Je kunt dus het best op zoek gaan naar een site met de meest gunstige voorwaarden voor het gratis uploaden van foto's of je kunt een betaalde variant overwegen, dit hoeft meestal niet veel te kosten. Wij werken aan een eigen fotoservice op onze mediaserver, maar deze zal voorlopig nog niet gereed zijn.

Als je foto's gebruikt in je topic, let dan ook op het formaat (resolutie). Het maximale, en meteen meest ideale formaat is 1024x768. Te kleine foto's verliezen veel detail en te grote foto's zijn niet toonbaar en vallen buiten je beeld.

Ook het aantal megabytes van de foto kun je het best in de gaten houden. Foto's zijn soms ongewild groot (originele grootte), varierend van 2 tot 6MB (Megabyte). Terwijl een (verkleinde) foto van bovenstaande resolutie ongeveer 0,3 a 0,6MB zou moeten zijn.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Tim

Master of Bling
Medewerker
2 mrt 2008
10.502
200
Berkel en Rodenrijs
Ik wil bovenstaande graag nog even onder de aandacht brengen. De laatste tijd worden er in show-offs regelmatig 30 tot 50 foto's gebruikt en dat is echt niet de bedoeling.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.