• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Review: Lakdiktemeter BSIDE CCT01

Is er een site waar je alle type Vector tekeningen gratis kan downloaden?
Heb geen zin om voor elke auto die ik doe 20 euro te betalen.

Kom alleen maar tekeningen tegen die je moet kopen.
 
Die zitten er tussen, want ik heb ze destijds daar ook vanaf gehaald voor de lakdikte formulieren die ik heb gemaakt.
Alleen niet van elk model zijn ze zo uitgebreid beschikbaar.

Ik zal trouwens van de week, even wat formulieren opnieuw uploaden en plaatsen.
 
Als je op Google afbeeldingen ....dwg ( merk auto ) zoekt vind je veel van dit soort plaatjes.
of Car templates intikt
 
Als je zoekt voor een afbeelding van een 3, 5 deurs auto en van een cabrio. kun je deze toch telkens gebruiken?
 
Onlangs besloot ik dat het eens tijd werd voor een lakdiktemeter. Na een zoektocht op meerdere fora's kwam ik enkel meters tegen die ik toch wat te duur vond, ik ben dan op zoek gegaan op allerlei webshops en kwam deze lakdiktemeter tegen, voor een prijs van ±€80.

Ik besloot de gok te nemen, en de meter te bestellen en na 2.5 week was het toestel binnen.


Verder in deze review zal ik niet meer spreken over een lakdiktemeter maar over een PTG (Paint Thickness Gauge)


Allereerst, voor degenen die niet weten wat een PTG is of wat het nu doet:
Een PTG is een handig hulpmiddel die de dikte van de lak opmeet. Zodoende krijg je een impressie van hoe ver je kan gaan in de correctie van lak.
Waarom slechts een impressie: enkel de duurdere modellen( €1000 en meer) kunnen verschillende laagdikte's meten, want een moderne lak bestaat uit een grondlaag, kleurlaag en een laag blanke lak. Met een goedkoper toestel krijg je dus enkel de totale dikte gegeven, waardoor er dus nog altijd een
reëel gevaar bestaat voor door de blanke lak te gaan.

Functies:
-Metingen op Ferro en Non-Ferro materialen
-Maximaal 1300µm (1.3mm)
-Data overbrengbaar naar PC

Doos en inhoud


Bekijk bijlage 10097

Het toestel werd geleverd in een bubbeltjesenveloppe. Bij het openen vond ik een cd(later meer hierover) en een gebruikshandleiding bovenaan, hieronder de PTG, een doosje met kalibratie-plaatjes, een aluminium en stalen plaatje en een USB kabel.

Het toestel


Bekijk bijlage 10098

Het toestel zelf is uit een stevige soort kunstof,met 2 zacht rubberen strippen op de zijkanten voor meer grip en heeft zachte aangenaam te bedienen drukknoppen. Het display is verlicht(uitschakelbaar) en zeer duidelijk af te lezen. Het wordt gevoed door 2 batterijen AAA(meegeleverd).

Gebruik

Het gebruik van de PTG is kinderlijk eenvoudig, aanzetten, op de lak plaatsen en de waarde aflezen. De meetprobe zit licht verend onderaan zodat je ook op bollende vlakken kan meten. De PTG kan tot 100 meetwaarden opslaan, waarvan hij het minimum,maximum en gemiddelde aangeeft op het display. Achteraf kan je de meetwaarden overbrengen met de USB kabel en de bijgeleverde software naar je computer.

Meting op een stalen zijscherm
Bekijk bijlage 10099

Meting van blanke lak op een Aluminium velg
Bekijk bijlage 10100

Meting op een stalen kofferklep
Bekijk bijlage 10101

Het display geeft ook aan of hij een Ferro metaal (F) of een Non-Ferro metaal (N) meet.


Calibratie
Bij de PTG is alles meegeleverd om het toestel eventueel opnieuw te calibreren, hier ga ik niet verder op in, maar ik toon wel even wat er bijzit.

Bekijk bijlage 10102

Pro+
-Goedkoop in vergelijking met consorten
-Datalogging naar PC
-Opslag van meerdere waardes
-Duidelijke Engelstalige handleiding zonder steenkool engels

Contra-
-Gladde probe, moeilijk om op 1 plaats te meten
-Schroevendraaier nodig om batterijen te wisselen

Tips
Maak een vector tekening met nummers op de plaatdelen, op een volgend blad kan je dan een meetstaat maken. Doe je dit voor en na, dan heb jij en de eigenaar van de auto een goede indruk van waar er zich problemen bevonden, welke delen overgespoten zijn enz.

Voorbeeld:
Bekijk bijlage 10103

Bekijk bijlage 10104Ik wil ook graag een nieuwe hobby delen die ik heb ontdekt. Ik begon rond te hangen op het https://tuinenstruinen.org/live-casino/-platform. Hier kies ik de beste spelsite waar ik interessante minigames speel met behulp van gratis stortingen. Het is een goede manier om plezier te hebben.
Ik heb ook overwogen om een lakdiktemeter aan te schaffen en begrijp je zoektocht helemaal. Onlangs heb ik besloten om dezelfde investering te doen en ben op zoek gegaan naar een betaalbare optie. Uiteindelijk vond ik een PTG (Paint Thickness Gauge) voor ongeveer €80 op een webshop.

Na 2,5 week wachten, kwam de PTG binnen en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Voor degenen die niet bekend zijn met een PTG: het is een apparaat dat de dikte van de lak op een auto meet. Dit is vooral handig voor mensen die zelf lakcorrecties willen uitvoeren, omdat het helpt te bepalen hoe ver je kunt gaan zonder de blanke laklaag te beschadigen.

Zoals je al aangaf, zijn de goedkopere modellen niet in staat om de individuele lagen van de lak (grondlaag, kleurlaag, blanke lak) te onderscheiden. Ze geven alleen de totale dikte weer, wat betekent dat je nog steeds voorzichtig moet zijn om niet door de blanke lak te polijsten. De duurdere modellen, die vaak meer dan €1000 kosten, kunnen deze lagen wel afzonderlijk meten, wat een nauwkeuriger beeld geeft van de lakdikte.

Ben benieuwd naar jouw ervaringen met de PTG. Heeft het je geholpen bij je lakcorrecties?
 
@Tim : kunnen jullie niet, naar analogie van X of Instagram, de geregistreerde en echte klanten voorzien van een "blauw vinkje" of aan ander soort van teken, zodat de andere leden van het forum ook weten dat het een "echte " mens is die achter de toetsen zit.?
Bij de medewerkers van CC staat er nu ook al een vermelding bij hun naam.. misschien zoiets installeren bij " echte klanten".?
 
Goed idee, maar niet zonder veel arbeid momenteel te realiseren @PA27506 We gaan kijken of het anders kan. Als dit vaker voor gaat komen, dan moeten we de accounts wellicht strenger instellen (bijvoorbeeld dat je mag gaan posten na goedkeuring van een nieuw account).
 
 • Leuk
Reactions: PA27506