• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Totale ramp met Gyeon Foam/Bathe+/Wetcoat (mijn fout)

Ooh, nee. Zou het niet foamen en dan met het foam gaan wassen. Je weekt dan vuil los en gaat er dan met de handschoen overheen. :p

Jup, ik foam e Bathe+ ook om het boostende effect te krijgen.

Als je het niet foamt maar gewoon met een emmer dan heb je toch hetzelfde vuil.
 
Als je het niet foamt maar gewoon met een emmer dan heb je toch hetzelfde vuil.

Als je een auto foamed en dit foam gebruikt als wasmiddel, dan is het nut van überhaupt foamen ook weg. (Foamen is een manier van vóórwassen waarbij je vervuiling zoveel mogelijk losweekt en afspoelt alvorens je de lak daadwerkelijk gaat aanraken met je washandschoen of geitenwollen sok)


Greeetz
 
Ik bedoel dan ook foamen ipv 2 emmer methode en dus niet als voorwas. Dus ipv 2 emmers, foamen en emmer om handschoen uit te wassen.
 
Ik hoop dat ik het zo goed begrijp, maar je wilt dus de auto infoamen, het schuim op de auto laten zitten en dan wassen met een handschoen. Daarbij met een emmer schoon water de handschoen spoelen? :D

Je skipped dan de ''Prewash'' en ''2-emmer-methode'', maar dit is zeker een mogelijkheid. Let er bij de Bathe+ dan zééééér goed op dat je het niet te lang laat intrekken en zeker niet in laat drogen. (Je loopt zeker wel dit risico, met name op de warmere dagen, omdat je simpelweg niet snel genoeg bent met wassen)


Greeeetz
 
Dank allen voor de reacties, ik was even een week skiën ;)

Ik heb mijn lesjes geleerd. Ik was altijd super tevreden over Bathe + en Wetcoat, dus het ligt aan mijn nieuwe handelswijze (bathe + via een foamlance, laten intrekken en met mitt poetsen). Voortaan weer netjes paneel voor paneel, en tussendoor afspoelen.

Maar de eindconclusie is dus wel dat ik de komende 2 a 3 maanden met deze strepen en vettigheid rondrij? Ik haal de coating er niet van af, kostte mij bijna €800 om het er op te laten zetten (kan ik niet zelf). Dan maar tot de zomer de boel er af laten 'slijten' en netjes opnieuw beginnen.

Ik had nog de 'oude, gewone' Bathe liggen, daar heb ik hem vandaag maar mee gewassen ;) Even geen Sio2 meer totdat het er allemaal af is!
 
Ik haal de coating er niet van af, kostte mij bijna €800 om het er op te laten zetten (kan ik niet zelf). Dan maar tot de zomer de boel er af laten 'slijten' en netjes opnieuw beginnen.
Coating?! Ik dacht dat je een sealant op je auto had zitten?

Kweenie hoelang je de coating er al op hebt zitten, maar als je hier zoveel vlekken op hebt kan het allemaal nog wel eens lang gaan duren voordat de coating zelf weg is en de vlekken duren dan ook nog wel effe. :O
 

Dit filmpje zegt genoeg voor de kenners.

Voor €800,- had je makkelijken een complete gyeon behandeling kunnen laten doen door 1 van de specialisten hier op het forum. Dat blijft écht 2 jaar zitten bij goed onderhoud.

Hm, helaas ben ik geen kenner en vond ik de detailer betrouwbaar overkomen. Bij dat bedrag zat wel het polijstwerk ingegrepen overigens. Ik denk er over na de auto opnieuw te laten polijsten (dat kan ik niet zelf) en dan zelf Mohs of Modesta Glass aan te brengen (dat kan ik nog wel zelf denk ik).
 
  • Leuk
Reactions: Blade
Ik heb zelf nog geen coatings aangebracht, maar dat vereist toch wel enige kennis hoor. Spul droogt snel op, en schijnt moeilijk om te zien waar je gebleven bent, spul moet goed uitharden, en de temperatuur en luchtvochtigheid moet ook enigszins goed zijn. Waarom investeer je niet in een leuke dap set icm een mooie waxaddict wax met sio2 bestanddelen? Ik denk dat je daar veel meer plezier van hebt. Overigens zou ik zulke poetsers geen detailers noemen, een detailer zou echt niet zon setje gebruiken, dat is meer dealer poetswerk!
 
Waarom investeer je niet in een leuke dap set icm een mooie waxaddict wax met sio2 bestanddelen? Ik denk dat je daar veel meer plezier van hebt.

Ik ben niet zo handig, dus mij laten polijsten lijkt me niet zo goed idee. Iets voorzichtig insmeren en uitsmeren lukt nog wel aangezien ik heel precies ben, maar alles dat technisch is (dat een stroomdraad bevat) moet je bij mij uit de buurt houden!
 
Bikkel, waarom? Wat weet je van Extreme Protection dat je deze conclusie trekt?

Product kwam ik voor 35 euro tegen op internet.
Een goede coating kost rond de 100 euro.

Ik zet Extreme Protection in de zelfde groep als Waxoil. leuk verkoop verhaal, maar kwalitatief niet super.
Je had beter met 800 euro naar CarClean kunnen gaan en daar een doos vol spullen gekocht.
Emmers, shampoo, polijst machine, doeken, wax, foam.