• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Vliegroest?

Colin478

Detailing rookie
19 feb 2019
4
2
Om te beginnen ben ik vrij nieuw in het poestwereldje.. maar vandaag de hele auto gewassen voordat ik wou beginnen met het poetsen maar nu zat de lak vol met : zwarte en roestachtige puntjes(zie foto) met kleien gaat het er zeer moeizaam af. Iemand tips?
 

Bijlagen

Altos

Detailing guru
13 jan 2015
2.104
193
40
Kijk op de CarClean site eens naar Monello Non-Ferro, opspuiten op een droge auto, even laten inwerken en afspuiten, bij grove vervuiling herhalen.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
11.635
193
30
Leersum (Utrecht)
Jup, je zal waarschijnlijk een ''de-ironizer / ijzerverwijderaar'' nodig hebben. Dit spul spray je op en zal over enkele minuten de roest gaan oplossen. Er ontstaat dan een reactie die paars kleurt. :D

Monello - NonFerro is inderdaad een goede optie. Een literfles met daarbij een losse fles + sprayer is altijd makkelijk omdat je het ook voor velgen kan gebruiken. (Waar remstof veel vaker voorkomt)
 

Colin478

Detailing rookie
19 feb 2019
4
2
Bedankt voor de super snelle reactie's!! Is de monello nonfero veilig voor witte unilakken? En gaan hier de zwarte puntjes ook mee weg?
 
Laatst bewerkt:

RedCat

Detailing guru
15 nov 2009
5.760
190
Utrecht
Ja, is veilig voor lak, onveilig voor roest ;)
Puntjes zal je wegkrijgen als het roest is
Misschien een keer herhalen, zoals hierboven al aangegeven