• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Voeding voor rubbers

Matthijs

Detailing rookie
29 jul 2008
263
0
Hallo,

Voor onze VW Kever hebben we alle rubbers gekocht, die we later in de auto gaan plaatsen als hij is overgespoten. Ik ben van plan om alle rubbers, voordat ze ingebouwd zitten te voeden met een product. Het zijn A-Kwaliteit rubbers, origineel Volkswagen en het is dus echt rubber een geen kunststof.
Welk product is geschikt om de rubbers echt goed te voeden? Dus niet echt een dressing denk ik...
Volgens de man waar we de rubbers gekocht hebben, is het EPD rubber, iets wat goed weer en uv-bestendig is, in tegenstelling tot de B-kwaliteit rubbers. Hij zei dat je ze in moet smeren met zonnebloemolie, omdat dit ook weer en uv-bestendig is. Ben hier alleen wel een beetje sceptisch over, straks werkt het niet goed? Ik kan me niet echt voorstellen dat zonnebloemolie zo'n goed product is.

Heb het volgende bij de webshop gevonden:

Meguiars Natural Shine Vinyl & Rubber Protectant - 473ml
100072.jpg

Houd uw dashboard, versiering, banden en andere rubber en vinyl oppervlakken als nieuw! Dit product heeft milde, reinigende eigenschappen die ervoor zorgen dat dagelijks vuil geen kans krijgt en de originele, natuurlijke staat behouden blijft zonder extra glans te creëren. Natural Shine bevat een UV-beschermende factor die kleurvervaging door de zon helpt te verminderen.

Autoglym Vinyl & Rubber Care - 500ml (heb ik zelf al)
100130.jpg

Dit wonderbaarlijk veelzijdige middel vereenvoudigt drastisch de reiniging en het behoud van een onberispelijk uiterlijk van talloze oppervlakken.
Gebruik dit product op dashboard, instrumentenpaneel, kunststof deur- en stoelbekleding, vinyl daken, tochtstrips, deurlijsten en raamrubbers, ongelakte kunststofdelen, rubber, banden en alle vergelijkbare materialen.
Autoglym Vinyl & Rubber Care verzorgt en beschermt interieur- en exterieuroppervlakken en vormt een sterke maar flexibele, anti-statische laag tegen vocht, stof, roest, vlekken en vervaging.

Mothers Wax Back to Black (Naturally Black) - 236ml
100211.jpg

Rubber, plastic en vinyl droogt na verloop van tijd uit, verkleurt en kan scheuren gaan vertonen. Back-to-Black herstelt, voedt, beschermt en brengt de diepzwarte kleur terug. Geschikt voor alles dat gemaakt is van plastic, rubber of vinyl zoals bumpers, sideskirts, raamrubbers etc.

Mothers Wax Protectant (Rubber - Vinyl - Plastic) - 710ml
100204.jpg

Behoudt en beschermt een maand lang! De unieke formule is gemaakt om uw rubber, vinyl en plastic weer in topconditie te krijgen en te houden. Geschikt voor dashboard, vinyl, banden etc. Protectant is vet- en olievrij. Bestand tegen ozon en smog en heeft een UV-filterende werking. Werkt op alle onbehandelde plastics en rubber.

Pinnacle Vinyl & Rubber Protectant - 473ml
100796.jpg

In tegenstelling tot producten op oliebasis die de toplaag van het vinyl uitdrogen en doen scheuren, is deze unieke conditioner op waterbasis.
De mix van natuurlijke conditionerende oliën herstelt de natuurlijke glans van je vinyl, zonder dat er een 'plastic look' ontstaat en laat een heerlijke geur achter.
De protectant voorkomt uitdroging en verkleuring. Is makkelijk in gebruik en laat geen onnatuurlijke finish achter, bovendien voelt het niet vettig aan.


Mothers Wax Protectant (Rubber - Vinyl - Plastic) spreekt mij het meest aan. Er staat dat hij ook een ozon-bescherming heeft en volgens onze Keverspecialist was dit belangrijk. Ook is het niet zo duur!


Groeten Matthijs
 
Om eerlijk te zijn zou de Natural Look Dressing van Poorboys goed moeten werken ,deze gebruik ik van binnen ,langs buiten de Chemical Guys New Look gel..

Als ik een product zou moeten kiezen uit de bovenstaande zou ik ook voor de Mothers gaan..:)^
 
Door een dressing gaat het er mooi uitzien. Maar meestal vormt dit een laagje op de rubbers en trekt het er slechts een klein beetje in.
Ik heb het idee dat een protectant meer voor bescherming gaat ;)
 
vaseline?

heb laatst ook paar rubbers op de mx vervangen en die eerst aan de onderkant ingesmeerd met vaseline, dit was mij verteld dat dit het rubber goed soepel hield.

denk dat je met de producten die je nu opsomt allemaal artikelen hebt die er zijn om te onderhouden en schoon te maken.

anders zou ik inderdaad ook het idee hebben dat de mothers een goed alternatief is
 
Zonnebloem olie zou ik niet gebruiken.....
Na verloop van tijd gaat dit eruit zien alsof er lijm op je rubber delen zit....
( eigen ervaring )

Ik zou gaan voor de Mothers...
 
Vergeet de Poorboys producten niet...

Ik heb zelf de trim restorer en en de bold N bright. Beide zijn geschikt voor rubber en denk persoonlijk dat de bold N bright het rubber echt mooi en soepel houd.
 
Bold and Bright en vooral Trim Restorer van Poorboy's zijn geen dressings, blijven dus niet als laag achter, maar trekken in. Dressings blijven er op liggen en zullen sneller verdwijnen. Trim Detailer van Meguiar's is echt een dressing, en zal vaak bij regen vlekken geven omdat het er op ligt en niet echt intrekt.
 
Heb de Natural Shine ook nog liggen, maar Poorboy's Trim Restorer is inderdaad beter... Die gebruik ik nu dus ook. ;)