• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Audi A6 7.5 ultra sport advance

emiel10

Detailing guru
21 sep 2010
1.362
170
@emiel10 rond de 1000 rpm is toch niet zo'n probleem met een modern motorblok? Als ik met mijn LS600h ±50 rij zit ik ook op het zelfde toerental, en op ±130 zit ik ook nog onder de 1500rpm.

Natuurlijk kan het wel zorgen voor wat meer vervuiling van de inlaatkleppen, bij een motorblok die alleen maar directe injectie heeft (zoals jouw audi volgens mij heeft; mijn Lexus heeft zowel directe als indirecte injectie). Maar, als je de motor regelmatig even goed laat werken, goede brandstof tankt en goede olie verbruikt, dan valt dat ook allemaal wel mee.

Het is niet per definitie een probleem, maar bij gas geven duurt het altijd net te lang voordat alles weer op gang komt. Of ik moet continu in de sportstand blijven rijden maar dat is dan weer het andere uiterste. Het zal inderdaad ook voor meer vervuiling zorgen, zo nu en dan even doorstampen voor zover dat hier nog kan :)

Fijne bandjes die Hankooks, zelf 2jr met de Bimmert mee gereden. Redelijk slijtvast, stil en voldoende grip (in mijn geval toch iig...)

Tot nu toe bevallen ze goed al heb ik er pas 20km mee gereden. Stil genoeg (maar winterbanden maken daarentegen natuurlijk ook meer herrie), ze zien er prima uit, verder kan ik er nog weinig over zeggen.

De reacties hier zijn in elk geval gelijk aan de overige reacties die ik gelezen heb. Positief.
 

emiel10

Detailing guru
21 sep 2010
1.362
170
Afgelopen maandag bij de jongens van VAGtechniek langs geweest. Dure dag maar dan kunnen we ook weer even vooruit, de auto heeft inmiddels 58000km gereden dus tijd voor inspectie en de eerste APK
- APK zonder opmerkingen, had ook niet anders verwacht
- inspectie
- nieuwe bougies
- DSG onderhoud
- stage 1 tuning
- stage 2 bak tuning

Hele andere auto terug gekregen, schakelmomenten zijn veel beter, de auto remt meer op de motor en schakelt niet zo vroeg door. Dat was voor mij het meest belangrijke. De extra 40pk en 80nm koppel zijn mooi meegenomen :)

In de ochtend het onderhoud:
7vssItL.jpg


In de middag de Tuning:
r4KHOuY.jpg


Ondertussen in de keurige wachtruimte door kunnen werken:
uiyvjNj.jpg
 

kawazxr

Detailing guru
23 jan 2012
448
120
Lekker alle weer nagekeken en onderhouden dus kan je mooie A6 voorlopig er weer even
tegen, is altijd een lekker gevoel zeker met de uitgvoerde tunning Motor+Aut.

Met een smile weer netjes terug naar huis gereden denk ik ;).