Zit mij af te vragen wat de gedachtengang achter die wandcontactdozen op die plafondbalken is. Staat daar permanent 220V op? of zijn die geschakeld.
Ben benieuwd hoe dat aangesloten zit, VMVK kabel heeft maar 3 draden, fase, nul en aarde en geen schakeldraad.
Als dit voor verlichting gebruikt gaat worden waarom in vredesnaam wandcontactdozen? Die kunnen dan toch rechtstreeks de armaturen in?
Die VMVK kabels kunnen op 3 manieren afgemonteerd worden:
Kabel in klemmen, de grijze elektriciteitskabel, de zgn. VMVK kabel, kan met klemmen zo vast gezet worden.
Kabel in buis, de grijze VMVK kabel met daarin of twee (zonder rand aarde) of drie (met rand aarde) draden. Deze kabel wordt door gele of grijze PVC buis getrokken en vervolgens om de 30 a 40 cm vastgezet met pijpklemmen of OBO beugels.
Kabel in goot, de elektriciteitskabels worden in een kabelgoot gelegd. Deze K(abel) goot is leverbaar in verschillende mate
Zoals hier in de garage had het beter geweest om 1 kabel op de muur te beugelen onder de balken door en bij elke balk waar je een aansluitpunt wilt hebben een lasdoos die dan doorgaat naar de volgende balk en een kabel gebeugeld over de balk naar je aansluitpunt.
Zelf zou ik helemaal geen VMVK en VD draadsysteem door elkaar gebruikt hebben maar een paar vocht bestendige (groene) gipsplaten als plafond er in geschroefd hebben en buizen met centraaldozen toegepast.
Netter en het voordeel dat je het plafond kan witten, ideaal voor deze toepassing.
Even voor de duidelijkheid:
YMVK = Kabel geschikt voor buitengebruik, maar niet in de grond
YMVKas = Grondkabel met stalen (gevlochten) mantel
VMVK = Kabel voor binnengebruik