• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Doffe plekken door stuifmeel/pollen weghalen, waarmee?

Lexy

Detailing rookie
2 nov 2022
26
15
Vandaag heb ik de auto maar eens gewassen. Veel pollen/stuifmeel. Op de motorkap was de stuifmeel aangekoekt door de regen.
Er zijn wat doffe plekken achtergebleven die ik met gewone shampoo van megulairs niet weg krijg. Ik was bang dat het ingevreten was. Jammer op een nagenoeg nieuwe auto. Ik had nog een erg oude fles valma polish en heb later een stukje geprobeert. Het lijkt er toch op dat het wel weg te krijgen is. Echter wil ik dit met een goede nieuwe polish doen. Ik heb nog een monsterzakje megulairs ultimate compound. Is dit aan te raden met dit produkt of zijn er betere cleaners? Graag advies!
Gr. Frans
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
14.242
193
33
Leersum (Utrecht)
Hoi Frans,

Is dit de 'Quick Polish' van Valma? Deze bevat namelijk toevoegingen om de boel te laten glimmen en geeft wat bescherming. Heb je de vlekken echt verwijderd of heb je ze verdoezeld, is dan de vraag. ;)

Er zal altijd wel iets 'beters' zijn, maar als je de Ultimate Compound al in huis hebt, zou ik dit proberen. Met beleid en weinig druk beginnen en checken wat het je oplevert.
 

Lexy

Detailing rookie
2 nov 2022
26
15
Ik heb met idd met de quick polish van valma een klein stukje geprobeerd. Niet helemaal weg, zoals jij zegt beetje verdoezeld. Ik was eerst benieuwd of het wel weg te halen was. Overigens in die valma polish al zeker 20 jaar oud. Ergens in de schuur stond die nog.
Als de ultimate compound ook daarvoor geschikt is, ga ik dat eens proberen.
 

Lexy

Detailing rookie
2 nov 2022
26
15
Ok! Mocht de ultimate compound niet (voldoende) werken, dan weet ik wat ik kan bestellen.
 

Lexy

Detailing rookie
2 nov 2022
26
15
Net een stuk gedaan met de megulairs ultimate compound. De doffe plekken gaan weg en glanst weer als nieuw. (Gelukkig!)
Komende week de rest vd motorkap even doen en opnieuw in de wax zetten.