• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Gyeon - Prep versus Nanolex EX

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
10.166
178
29
Leersum (Utrecht)
Voor Coatings raden ze EX af, te sterk.
En is Prep beter, iets minder sterk.
Ooh, en wie is ''ze'' dan? :p

Ik kwam in aanraking met de EX toen ik de Si3D ging aanbrengen. Lijkt mij niet dat zij bij hun eigen coating een té sterk product leveren?

Wat zou een té sterk product eigenlijk doen met de lak, waardoor het slechter word? Uitdrogen..? Slechtere hechting..?

Ik spreek je niet tegen ofso, hoor. Meten = weten, Leren = ... kweenie. :p
 

m@rio

Detailing guru
18 jun 2015
2.385
175
Tot nu toe alleen maar Prep gebruikt, en die bevalt prima. Nu kan ik weer een fles Prep bestellen, maar ik kan ook eens wat anders proberen.
Over de EX las ik ook positieve recensies, dat is dus ook een optie. Dit product is wel een stuk sterker dus?

@Bikkel
Tot nu toe gebruik ik nauwelijks coatings, maar wel iets om rekening mee te houden dus? Wacht eens even, bij een Nanolex coatingsetje wordt meestal een flesje EX mee geleverd toch?
 

tembaco

Detailing guru
12 nov 2009
3.323
193
31
Hamont (België)
@Quantoxx

Denk niet zozeer dat het te maken heeft dat ze bv IPA afraden voor coatings met het uitdrogen. Maar dat het te snel verdampt i.p.v. dat het het residu verwijdert. Vandaar dat ze het afraden bij Gyeon en Prep aanbevelen. Daardoor werkt het ook veel zuiniger omdat het niet snel verdampt.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
10.166
178
29
Leersum (Utrecht)
Wacht eens even, bij een Nanolex coatingsetje wordt meestal een flesje EX mee geleverd toch?
Jup. :D

Denk niet zozeer dat het te maken heeft dat ze bv IPA afraden voor coatings met het uitdrogen. Maar dat het te snel verdampt i.p.v. dat het het residu verwijderd. Vandaar dat ze het afraden bij Gyeon en Prep aanbevelen. Daardoor werkt het ook veel zuiniger omdat het niet snel verdampt.
Tja... Het is natuurlijk ook niet zo dat het dusdanig vluchtig is, dat het meteen verdwijnt. :p Je kan van Product A meer blijven smeren, maar is minder sterk. Met Product B smeer je minder, maar is ook krachtiger. Dat is bij mij nu de dubio.

Merk X zegt dat hun product beter is, omdat... W gevalletje WC Eend? :D
 

tembaco

Detailing guru
12 nov 2009
3.323
193
31
Hamont (België)
Ik denk dat Gyeon bv het afraad om IPA te gebruiken omdat sommige mensen IPA 1:1 gebruiken. En ja dat verdampt wel snel, IPA 99,9% alcohol.

Snap jouw smeer theorie, daarom koop ik liever 6L IPA voor €33,- en 1L Prep voor de coatings.

Verder is het natuurlijk wat je zelf het liefst gebruikt. Vind EX ook fijn maar nijgt mij teveel naar gewone IPA en dat voor dat geld.
 

Dennis van der Willik

Detailing chief
Tester of Bling
24 sep 2016
179
78
naar mijn idee kan je EX prima gebruiken voor een coating. Alleen raden ze EX wel af als je straks gyeon primer gaat gebruiken. Daar is de EX dan net te sterk voor. Voor de rest ontvet ik met EX en breng ik gewoon prime aan. nooit problemen gehad. De lak blijft lekker stroef
 

Jansen

Detailing guru
Tester of Bling
13 apr 2015
2.997
178
27
Utrecht
Jaar geleden dat er iets in dit topic is gebeurd, maar ik heb sinds kort ook de EX en ik moet zeggen dat ik het fijner vind dan Prep. Ik lees hier dat de lak na EX stroef wordt, maar ik ervaar juist het tegenovergestelde, namelijk dat de lak heel glad wordt.

Alleen raden ze EX wel af als je straks gyeon primer gaat gebruiken. Daar is de EX dan net te sterk voor.
Ik was juist wel van plan om de auto meerdere malen af nemen met EX alvorens Gyeon Primer te gebruiken, maar dat werkt dus kennelijk niet lekker omdat EX te sterk is? Hoe kan het 'te' sterk zijn? Ontvet het te goed? Dat is toch het hele idee van een ontvetter?

In een ander topic werd mij aangeraden om de auto te wassen met heet water alvorens Primer te gebruiken. Dat ontvet ook heel goed, zo niet beter dan Prep of Ex, dus dan zou je daarna ook geen Primer moeten/kunnen gebruiken?

Kan iemand hier wat duidelijkheid in scheppen?
 

Istnogferarie

Detailing guru
9 jan 2016
4.896
208
36
Gouda
Ik denk niet dat ze vooraf maar achteraf bedoelen. Een van de werkwijzen van Primer is aanbrengen, kwartiertje luchten en afnemen met Prep. In deze manier zal Ex te sterk zijn
 
 • Leuk
Reactions: Zluytr en Jansen

Jansen

Detailing guru
Tester of Bling
13 apr 2015
2.997
178
27
Utrecht
Ah juist, zo had ik er nog niet over nagedacht, maar dat klinkt een stuk logischer. Gelukkig heb ik ook nog Prep staan. Dank @Istnogferariie!
 

Zluytr

Detailing guru
25 nov 2014
3.543
178
38
Ik vind ex ook beter dan Prep. Zeker tijdens het polijsten.
 

Dennis van der Willik

Detailing chief
Tester of Bling
24 sep 2016
179
78
als je primer hebt gebruikt mag je die niet met ex ontvetten, de ex is iets te voor de gyeon primer. ik gebruik altijd prep na primer. je kan wel de ex gebruiken na je finishstsp alvorens je primer als laatste stap doey
 
 • Leuk
Reactions: Jansen en Zluytr

Altos

Detailing guru
13 jan 2015
1.866
158
39
@The Joy Of Detailing ik gebruik deze idd ook.
Wel alleen tussen het polijsten door, niet als laatste ontvet stap.
Ik merk dat deze nog een waasje achterlaat, dat vind ik voor een lekkere wax niet zo erg maar voor een coating lijkt me dit niet de bedoeling.