• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Kenotek

Reinder

Detailing rookie
19 mei 2008
176
0
Via het z4forum worden we gewezen op de enige productenlijn op de markt dat de lakverzegeling die zij aanbrengen niet aantast. Ik denk dat de lakverzegeling dan ook de Kenotek Platinum is: wax met nanopolymeren.

Kenotek http://www.kenotek.nl

Impressive what they say the product can do...
 

Sven S8

Detailing rookie
15 mei 2008
1.372
0
Tis wat, die nanomoleculen... :grinning:

Dat een fabrikant het liefst wil dat je hun product gebruikt om een 'lakverzegeling' bij te houden is niet vreemd. Ik heb zoiets ooit ook al eens laten doen, daar zat ook zo'n verhaal aan vast.

Mijn bevindingen: de auto zag er netjes uit, maar een 'lakverzegeling' is m.i. een te zwaar woord. Het blijft echt geen jaren zitten hoor... En, met wat TLC en de spullen die ik nu gebruik krijg ik de auto net zo goed, en zelfs mooier.

Mijn boerenverstand zegt me dat alles wat je op de lak kunt smeren aan bescherming niet het eeuwige leven heeft. Het een zal betere duurzaamheid hebben en wat minder glanzen, het ander net andersom.

Ik blijf wel gewoon poetsen, is veel leuker ook... ;)

Ze mogen mij wakker maken zodra er iets is wat steenslag, krassen en bird pooh tegengaat.
 

Reinder

Detailing rookie
19 mei 2008
176
0
Het is hetzelfde nanopolymeer wat ik ook op mijn auto smeer. Het werkt uitstekend, houd zeker wel een maand of 4 maar dan is het over :)
 

looneycooney

Detailing rookie
26 sep 2008
25
0
Mja ik gebruikte kenotek al sinds 2004 , toen zat ik in een ford-tuningclub en hadden een sponsor die deze produkten voorzag..
Altijd enorm content van geweest , en vooral ook omwille vd nano-tech , waardoor je veel minder ervan verbruikt.
Voor persoonlijk gebruik (auto + moto een wekelijkse wasbeurt) kwam ik makkelijk meer dan 1.5j toe met 1 bus shampoo.
Net zoals hun simili-produkten, anti-insect etc , heeel content van!
Mijn vespa'ke bv staat het ganse jaar door buiten in weer en wind...maar die blijft lekker blinken en beschermd dankzij de kenotek-produkten :)
Ik gebruik het zelfs om mijn mountainbikeske af te wassen na een goede modderbeurt...fietske staat er toch weer elk weekend mooi bij!
Nu ben ik proffesioneel carcleaner en ook in mijn werk gebruiken we enkel kenotek produkten , vooral de simili's , shampoo , anti-insect etc ...
Poliermiddelen gebruiken we wel van 3M en sommige detail-produkten mogen we zelf kiezen ( ik gebruik ook meguiars' finish af en toe al vind ik hem vrij duur in verbruik) .
Enige spijtige vond ik altijd dat het op zo weinig plaatsen verkocht word, doch het een zeer goed merk is. Ik had wat geluk met die sponsor en nu met mijn werk , maar anders weet ik nergens in en rond belgisch limburg waar ze dit verkopen.
Alleszins een aanrader om eens te proberen , het zal u zeker niet teleurstellen ;)
Lak-bescherming is natuurlijk nooit voor altijd , zo heb ik ooit een test gezien waaruit bleek dat na de siliconen-houdende produkten en nanotechnologiën , feitelijk doodgewone boter nog de beste bescherming gaf! En ik zie niet meteen mijn auto inspuiten met lopende boter! lol hahaha Het zou wat geven ... maar alle gekheid op een stokje..
Mocht je nu bv de wagen altijd mooi binnen kunnen zetten en na elke regenbeurt eens goed afwast , kan het best dat die moleculen er aardig lang opblijven , maar dat het voorgoed zou blijven is een fabeltje.
Wat wel waar is het feit dat wanneer je je lak altijd mooi met zulke produkten hebt behandeld etc, de lak in een zeer goede staat kan blijven , zelfs na een tiental-jaar en vele poetsbeurten.
Ik zou eens een foto moeten geven van kameraad zijne escort cabrio..dat dingske is nu reeds 17j oud en blinkt als een spiegel , is compleet origineel , ook de lak , maar is dan ook in goede handen .

Mvg
 

stimpy68

Detailing guru
5 mei 2008
4.495
105
52
Lakbescherming, lakpantser, teflonlaag, nano.... noem ze allemaal maar op. Laat je niet in de maling nemen. Al deze producten zijn niets meer of minder dan een synthetische sealant. Als je niet van poetsen/detailen houdt, vooral doen, leuk voor de portemonnee van de dealer. Wil je gewoon zelf je auto doen, dan gewoon lekker zelf een goede sealant er op doen ;) Alles staat of valt bij de voorbereiding van de persoon die het aanbrengt, deze polijst eerst de auto en brangt als laatste stap de sealant aan. Protech bijvoorbeeld, behandeld de hele auto met de Meguiar's pro lijn en als laatste brengen zij de Pro-tech laag aan. In principe doen de meeste hier hetzelfde, alleen kiest iedereen zijn eigen LSP (Last Step Product), zij het een pure wax, sealant of een combo daarvan.
Nu je dit weet, ben je dan nog bereif om enkele honderden euro's neer te leggen voor zo'n laag? :-"
 

petercement01

Detailing trainee
25 mrt 2009
3
47
Volgens mij valt Kenotek in ieder geval wel mee kwa prijs. Ik heb toevallig niet zo lang geleden bij de keverclub waar ik lid van ben een kenotek demonstratie bijgewoond. Ik kan je zeggen dat ik buitengewoon verrast was over het resultaat. En kwa prijs verhoudt het zich goed met andere merken, want je krijgt de producten wel in een liter verpakking. En over de lakverzegeling. Natuurlijk is dat slechts tijdelijk. Maar dat geld voor boenen toch ook? Je houdt alleen langer het effect. Het is net wat je er voor over hebt.
[MOD]Commerciele links niet toegestaan[/MOD]
 

looneycooney

Detailing rookie
26 sep 2008
25
0
Ja idd hebben jullie compleet gelijk in ;)

Nu ik kan natuurlijk wel heel veel testen etc omdat ik het als werk doe , maar toch krijg ik ook van kameraden enzo een zeer positieve noot te horen over deze produkten.
En sealants is 1 ding idd , en daar heb je dan ook gelijk hoor , maar dat is maar 1 deel van het carcleanen.

Maar als ik nu bv kijk nr mijn kameraden..allemaal werken ze op mijn aanraden met de kenotek shampoo , kenotek wheelspray , insectenspray en interiorcleaner ...hun auto's zijn op enkele weken compleet aan een nieuw leven begonnen !
En idd, het mag dan een 'luie' manier van werken zijn ...maar de zware vervuilingen blijven toch aangenaam lang weg ..wat het voor mij persoonlijk dan ook aangenamer maakt. Daarentegen , als ik de interiorcleaner bekijk..niets 'lui en makkelijk' aan , dat is hard werken hoor ! Maar het resultaat is werkelijk verbluffend en tot nu toe voor mij ongezien bij andere merken (zelfs cartec!) !
Tuurlijk moeten ze ook op mijn aanraden nu de juiste doeken gebruiken en wekelijks een wasbeurt geven op de manieren zoals ik hun heb uitgelegd .
Het werkt alleszins uitstekend !
1 ding ben ik alleszins heel zeker van , mits ik het van iedereen hoor die ze voor het eerst gebruiken ..de Kenotek Brilliant Wash Shampoo is zeker een van allerbeste shampoo's die te krijgen zijn , misschien zelfs de beste !
Maar ik zeg het geregeld , iedereen heeft zijn eigen manier van werken met de produkten en een andere feeling erin.
Ik zie dat zelfs op de werkvloer met de carcleaners ondermekaar .
Mijn doelen zijn ook anders , dan die van de doorsnee hobbyist . Ik moet vooral zorgen dat ook mijn klant hem proper kan houden met gewoon een afwasbeurtje etc...eens ik met meguiars of zo bv zou beginnen , kunnen ze al heel snel iets mis doen waardoor je resultaat tesnel naar de knoppen is.

ps: tuurlijk moet ik erbij zeggen , voor het echt 'cleanen' vd lak ben je wel goed met deze shampoo , maar hun simonis bv bestaat enkel uit een 'showroomshine-produkt' , dus idd niet voor gewoon gebruik , dit is werkelijk voor nieuwe wagens . Kenotek komt dan ook rechtstreeks uit de amerikaanse autoindustrie , net zoals cartec .
De shampoo en de interiorcleaner gebruik ik het meeste, al de rest van riwax of cartec

Mvg
 

Dibbuz

Bastard of Bling
Medewerker
Tester of Bling
6 apr 2008
6.827
193
40
eens ik met meguiars of zo bv zou beginnen , kunnen ze al heel snel iets mis doen waardoor je resultaat tesnel naar de knoppen is.
Sorry hoor, hier ben ik het totaal niet mee eens, wat kan je snel doen dan? Verkeerd wassen? Dat is met Kenotek ook het geval.
Een spons, zeem, 1 emmer-methode en een slechte shampoo is gewoon funest voor elke finish met wat dan ook.
Zo moeilijk is het niet om met 2 emmers, washmitt, droogdoek en een goede shampoo te werken.

Ik geloof echt niet in van die lakpantsers, ook daar komen swirls en krasjes in en je kan er niks aan doen anders is die laag beschadigd.
Nee dan maar zelf doen...

Ik zeg niet dat Kenotek slecht is (ken het totaal niet) maar om dan te zeggen dat het de beste is... dan zou ik eens Dodo Juice Born to be Mild pakken.
Ik heb veel shampoo's gehad maar die steekt samen met Wolfgang Bathe toch echt boven de rest uit.

Wat doe jij dan anders dan bijvoorbeeld ik zodat ze hun auto proper kunnen houden en bij mij niet als hobbyist? Ik vind dit nogal een bewering namelijk...
 

stimpy68

Detailing guru
5 mei 2008
4.495
105
52
Ik sluit mij aan bij Dibbuz. En daarbij durf ik te stellen dat vrijwel elke meer ervaren hobbyist hier op het forum net zulke goede resultaten of zelfs beter, zal behalen als een poetsbedrijf. De hobbyist hier gaat namelijk voor kwaliteit en menig poetsbedrijf voor kwantiteit omdat vaak het geld een rol speelt (uitzonderingen daargelaten)
Ook ik zeg niet dat Kenotek slecht is, je noemt ook Cartec, dat is ook op zich een goed merk, maar steek niet met kop en schouders ergens bovenuit. Kenotek en Cartec zijn merken die zich puur richten op de garage/autoverkoop branche. Merken zoals Meguiar's, Poorboy's, Dodo e.d. richten zich meer op detailers (en dat zijn in mijn ogen geen poetsbedrijven) en hobbyisten, die toch kritischer zijn.

Zoals zo vaak gezegt wordt, find something you like and use it often. Wat voor jou werkt moet je vooral blijven gebruiken als je daar tevreden over bent. Maar de claims die je nu maakt gaan richting reclamepraat. Heb je wel eens andere merken gebruik dan Kenotek?
 

HaroldV

Banned
Disaster of Bling
18 jul 2008
511
0
Dibbuz zei:
Ik geloof echt niet in van die lakpantsers, ook daar komen swirls en krasjes in en je kan er niks aan doen anders is die laag beschadigd.

een lakverzegeling voorkomt geen krasjes.
je moet toch echt eens afstappen van deze aanname, ik lees dat regelmatig in posts van je.
het is een prima systeem voor mensen die niet zelf willen poetsen maar met een simpele wasbeurt een nette auto willen.@looneycooney
wel een beetje spammerige post over kenotek vind je niet"


eens ik met meguiars of zo bv zou beginnen , kunnen ze al heel snel iets mis doen waardoor je resultaat tesnel naar de knoppen is.
dit is ook grote onzin. Wat zou je dan verkeerd kunnen doen, net zoals Dibbuz zegt
 

stimpy68

Detailing guru
5 mei 2008
4.495
105
52
Harold, wat Dennis probeert te zeggen (denk ik) is dat als er na verloop van tijd krasjes e.d. ontstaan en je de lak is voorzien van een lakpantser, dat je er dan niets aan kunt doen omdat je dan het lakpantser zou verwijderen. Zoals ik ook vaak zeg: als je niet van poetsen houdt, neem dan een lakpantser, hou je wel van poetsen doe het niet, het is weggegooid geld. Laat je vooral niet in de luren leggen door de mooie verhalen van de dealer die zo'n lakpantser wilt verkopen. ;)
 

Dibbuz

Bastard of Bling
Medewerker
Tester of Bling
6 apr 2008
6.827
193
40
Klopt Adrie, al doen proberen sommige bedrijven het af te schilderen als een ondoordringbare laag, zo ondoordringbaar is het dan ook weer niet. Tuurlijk is het prima voor mensen die niet willen poetsen alleen denk ik dat het heel veel scheelt per bedrijf.
Als een bedrijf goeie pooetsmiddelen gebruikt (zoals jij Harold) dan is het geld meer dan waard maar als zo'n klamme zak met een poetstol aan de gang gaat dan is van een poetsbeurt van 300 euro 299 euro teveel betaalt.

Alles valt of staat met de voorbereiding...
 

Typhoon

Detailing rookie
6 jun 2008
310
0
Zonder Kenotek af te willen doen als een slecht product (ik heb er simpelweg geen ervaring mee), vind ik het een beetje ongenuanceerd verhaal.

Ik weet niet welke producten je kameraden hiervoor gebruikt hebben, maar als ik zo tussen de regels doorlees, zijn dat waarschijnlijk de gebruikelijke Turtle waxen, Valma's o.i.d. geweest.
Ik spreek even voor mijzelf, maar ik denk dat dat voor bijna iedere detailer op dit forum geldt (sterker nog; het valt nog in menig voorsteltopic te lezen): wanneer je van een budget-merk/product overstapt naar producten uit een hogere kwaliteitsklasse, dan is er altijd het bekende "wow" gevoel. Je komt er ineens achter dat je jaren met producten gewerkt hebt die niet doen wat je er van verwacht (of wat er van beloofd wordt).

Natuurlijk gaat je auto er dan beter uitzien. Dat geldt niet alleen als je Kenotek gaat gebruiken, maar net zo wanneer je Meguiars, Poorboys World, Dodo Juice, Bilthamber of welk kwaliteitsmerk dan ook gaat gebruiken !

Bovendien denk ik dat je zelf al aangeeft waarmee de grootste vooruitgang geboekt is:

Tuurlijk moeten ze ook op mijn aanraden nu de juiste doeken gebruiken en wekelijks een wasbeurt geven op de manieren zoals ik hun heb uitgelegd .
Naar mijn mening is het gebruik van de juiste wastechniek (2-emmer methode, een goede washmitt, een goede droogdoek) minstens zo belangrijk (zoniet belangrijker) dan het gebruik van een dure shampoo.
Koop de duurste shampoo die je kunt krijgen, maar blijf die oude vieze spons, dat ene emmertje modderig water en die groezelige zeem gebruiken en je zult zwaar teleurgesteld zijn.

Daarom nogmaals (en ik sluit me aan de voorgaande reacties): Als je vindt dat Kenotek goede producten maakt, blijf ze dan vooral gebruiken. Maar ga niet beweren dat je met andere producten (zoals Meguiars) schade kunt aanrichten: dat kan bij verkeerd gebruik met elk product. ;)

Beter nog: maak een mooie vergelijkende test met veel foto's (daar zijn we dol op:ja ) van Kenotec en andere kwaliteitsmerken en overtuig ons. :cool:
 

Dibbuz

Bastard of Bling
Medewerker
Tester of Bling
6 apr 2008
6.827
193
40
Prachtige post! Helemaal mee eens!
 

Tim

Master of Bling
Medewerker
2 mrt 2008
10.403
195
Berkel en Rodenrijs
Ik heb wel wat ervaring met Kenotek-producten en ze maken goede producten, dat is zeker, maar zo bijzonder is het nu ook weer niet. Het is meer een merk dat zit richt op de grootverbruiker en heeft ook sterkere en agressievere producten in het assortiment. Dat is prima voor de professional natuurlijk en kan ook bijdragen aan een goed (en vooral snel) resultaat, maar juist ook daardoor kan je juist met Kenotek-producten als consument meer verknoeien dan met een product van bijvoorbeeld Meguiar's.

Ik heb nog nooit iemand gehoord die iets met Meguiar's producten om zeep heeft geholpen. En als dit wel het geval zal zijn, dan denk ik dat de gebruiker eerder aangekeken moet worden dan het product zelf.
 

ThaBird

Detailing rookie
21 feb 2009
1.127
0
Tim zei:
t. Het is meer een merk dat zit richt op de grootverbruiker en heeft ook sterkere en agressievere producten in het assortiment. .

Is dit dan niks voor onze "Pro" uit belgie? :D
 

ThaMystery

Detailing addict
24 dec 2008
315
65
ik heb de insectenspray, glasreiniger en velgenreiniger van kenotek en dat bevalt goed. Ik ben niet overtuigd van de rest van de producten...
 

henky

Detailing rookie
6 mei 2009
3
0
Tim zei:
Ik heb wel wat ervaring met Kenotek-producten en ze maken goede producten, dat is zeker, maar zo bijzonder is het nu ook weer niet. Het is meer een merk dat zit richt op de grootverbruiker en heeft ook sterkere en agressievere producten in het assortiment. Dat is prima voor de professional natuurlijk en kan ook bijdragen aan een goed (en vooral snel) resultaat, maar juist ook daardoor kan je juist met Kenotek-producten als consument meer verknoeien dan met een product van bijvoorbeeld Meguiar's.

Ik heb nog nooit iemand gehoord die iets met Meguiar's producten om zeep heeft geholpen. En als dit wel het geval zal zijn, dan denk ik dat de gebruiker eerder aangekeken moet worden dan het product zelf.
Je hebt ervaring met Kenotek zeg je, maar dan moet je weten dat Kenotek als lang geen merk meer is dat zich richt op de grootverbruiker. Kenotek heeft 3 produktlijnen, de Kenotek-Globo en Kenotek-Nano zijn voor de professionele gebruiker, maar de Kenotek-Pro lijn bestaat uit 7 produkten die stuk voor stuk veilig zijn voor de particuliere gebruiker, mits ze gebruikt worden waar ze voor staan, maar dat geldt toch ook voor elk ander merk poetsprodukt. Het is maar net waar je tevreden over bent.
 

stimpy68

Detailing guru
5 mei 2008
4.495
105
52
henky zei:
maar de Kenotek-Pro lijn bestaat uit 7 produkten die stuk voor stuk veilig zijn voor de particuliere gebruiker, mits ze gebruikt worden waar ze voor staan, maar dat geldt toch ook voor elk ander merk poetsprodukt. Het is maar net waar je tevreden over bent.
Er wordt nergens aangegeven dat het niet veilig zou zijn, het enige waar een discussie over is, is het feit dat verteld wordt dat je met Meguiar's iets mis zou kunnen doen. Dat kan net zo goed met Kenotek. Zoals een forumganger ook in zijn onderschrift staan: het ligt nooit aan de spullen maar aan de gebruiker. En geldt voor veel dingen. Maar dat geef je zelf ook al aan. Als je er tevreden over bent, gewoon blijven gebruiken, maar kijk wel uit met welke claims je maakt ;)

Wat mij opvalt is dat de persoon die Kenotek de hemel in prijst "spammerig" overkomt, ook je eigen post komt zo een beetje over, lid worden en dan als eerste bericht hier ook Kenotek min of meer aanprijzen. Je bedoeld het misschien niet zo, maar zo komt het op mij over. We stellen het op prijs als mensen zich voorstellen in het daarvoor bestemde forumgedeelte. :ja