• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 22.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Primer voor bumper

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.037
193
58
Nee, dat er tussen de laklaag/gewone primer een speciale kunststof primer moet zitten, om te zorgen dat het er na een paar weken ook nog behoorlijk uitziet. Als er (af-fabriek) al lak op bijvoorbeeld een diffuser zit, mag je er vanuit gaan, dat de eerste laag direct op de kunststof al zo'n kunststof primer is. Als je een bestaande laklaag op een kunststof onderdeel schuurt, moet je dus zorgen dat in elk geval de onderliggende primerlaag blijft zitten. Als die onderliggende primerlaag gaten vertoont, pas dan zul je opnieuw eerst een kunststofprimer moeten aanbrengen. Net zoals Dutch Vertigo al aangaf voor diepe krassen (door laklaag én door de primerlaag heen), dan je dan in die krassen toch ook eerst kunststofprimer aan zou moeten brengen.

De verhalen dat je op een al gelakt onderdeel dus geen kunststof primer nodig hebt, klopt dus, maar wel als de onderliggende primerlaag nog intact is.(dus zonder gaten in de primerlaag)
 
 • Leuk
Reactions: Dutch Vertigo

Jorg jansen

Detailing rookie
3 apr 2020
12
15
Misschien een tip hoor, maar als je het nog nooit gedaan hebt, zou ik of er niet aan beginnen of eerst oefenen op een slooppaneeltje.

“Just my two cents...”
Nee zo ben ik niet. Een uitdaging moet je aangaan en niet uit de weg gaan door een stuk te spuiten om te oefenen en lak/geld te verknoeien.
 

Jorg jansen

Detailing rookie
3 apr 2020
12
15

Bijlagen