• Carclean.com - The Car Care Shop

    Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

    Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

    • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
    • Advies op maat door vakkundige medewerkers
    • Ongekend groot assortiment
    • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
    • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Velgen schoonmaken (hoe)?

Michal

Detailing rookie
14 sep 2016
19
15
35
Hoi
Ik was elke week mijn auto en auto van mijn vriendin bij ons voor de deur :). Na het wassen van de wielen,hebben de remschijven oppervlakte roest wat normaal is.
Als ik daarna met de auto ga rijden en paar keer rem, krijg ik al dat stof op mijn zwarte velgen en na paar honderd meter heb ik oranje wielen. :worried:
Hoe doen jullie dit altijd?
 

Bijlagen

  • 20180819_133814.jpg
    20180819_133814.jpg
    206,2 KB · Weergaven: 1.444
Hmm, ik heb zilver kleur velgen (gewoon standaard vw kleur) en kan me niet herinneren dat het zo extreem is dat je het op de velgen ziet...heb je het alleen achter of ook voor?? (a.d.h.v. de grootte van de schijf denk ik dat de foto achter is).
 
Hmmm... Zo erg heb ik het ook nog nooit gezien. :) Je wast de auto en gaat daarna meteen een stuk rijden of alleen kort? Want op de foto lijkt het alleen op één spaak te zitten.
 
Ik was de auto in de avond en ga volgende dag rijden. Ik heb de foto te laat gemaakt,toen de velg bijna weer schoon was.
 
Ik zou meteen na het wassen gaan rijden en eens goed remmen.
Als je wacht tot de volgende dag dan is de roestlaag al flink ontwikkeld en heb je dat probleem.
 
  • Leuk
Reactions: Michal
Ik ben geen specialist maar dit ziet eruit als een flinke roestlaag die zich na een nacht gevormd heeft en verpoedert tijdens het remmen. Dit is geen oxydelaagje meer wat loskomt.
Ik ben het met Matsu eens, probeer direct na het wassen/drogen eens de oxidelaag “weg te remmen” nog voordat zich een echte oxidehuid (roestlaag) heeft gevormd
 
Ah, vandaar ook mijn vraag of je na het wassen meteen ging rijden; Blijkbaar dus niet. :p Het leek mij al zo stug dat er tijdens een wasbeurt zoveel roest kon ontstaan. ;)

Inderdaad, zoals de eerdere reacties, meteen na het drogen gaan rijden en remmen. Blijkbaar heb je schijven die er gevoelig voor zijn, dus zeker niet een nacht lang de tijd geven om roest op te bouwen.
 
Dit heb ik ook nog nooit gezien en gehad. Ik rij ook wel eens een paar dagen niet, nadat ik mijn auto heb gewassen.
Zijn dit geen goedkope/slechte remschijven die snel oxideren?
 
  • Leuk
Reactions: RoyR
Als ik naar je remschijf kijk ziet die er net zo roestig uit... Ik denk dat je remschijven nogal onder de roest zitten.
En daardoor ook zo stoft...
 
Mmm Das wel beet je extreem maar ook het nadeel van zwarte velgen valt meer op.
Maar dit kan een combinatie wezen van schijven met een bepaald schoonmaak middel wat er op reageert.

Je zou met lucht de schijven en blokken ook "droog" kunnen blazen na het wassen dan heb je ook minder kans op vliegroest.
 
De vraag van Emi over de remblokken is niet voor niets: sommige combinaties van remschijven en remblokken werken niet goed samen, en kunnen bijvoorbeeld veel remstof geven. Gezien het nog steeds erg roestige oppervlak van de remschijf, heb ik het idee dat mogelijk ook de remblokken zelf mogelijk een probleem vormen: het lijkt haast wel alsof de remblokken vol zitten met heel fijn split/grof zand in het oppervlak dat er bij remmen blijkbaar niet uit gaat.

Verder is het misschien handig om even aan te geven hoe je de velgen reinigt en welke middelen je gebruikt, om te kijken of daar niets fout gaat. Heb je dit probleem bij beide auto's of alleen bij je eigen auto?
 
Dit is wel heel bizar, hoor. Ik denk echt dat de remmen eens grondig schoongemaakt moeten worden. Het lijkt me geen roest, maar opgehoopt vuil. Menigmaal remmen schoongemaakt, maar dit ben ik nog nooit tegengekomen.
 
  • Leuk
Reactions: BlueRaccoon
Ik heb hier een middeltje voor. Daarmee spuit je de remschijven in voor het wassen en dat voorkomt roestvorming.

Helaas haal ik t wel uit de uk weg.