• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, PayPal, Credit Card, Mister Cash

Wil graag een goede detailer worden

Juultje16

Detailing addict
13 dec 2018
77
65
Dankjewel voor je bericht. Zwarte pad zal inderdaad te weinig resultaat gaan geven.In ieder geval goed te weten dat het met Monello Raffini Finale bijna niet
fout kan gaan.Belangrijk voor een beginnende detailer !!
 

Aficior

Detailing guru
Tester of Bling
10 jun 2009
3.603
193
57
Haarlemmermeer
Ah. Nu ook je voorstel topic gevonden. Mooie auto Ad. Ziet er prachtig uit. Dat zwart maakt wel dat je extra mega kritisch op jezelf moet zijn zeg!! De lat ligt hoog!
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.240
193
59
@Juultje16 Ik lees nu je stappenplan, en zie daar toch wel een grote fout in zitten: je gaat eerst de auto afspuiten met de HD en dan pas foamen. Dat heeft als resultaat dat je schuim aanbrengt op een natte auto, waardoor het schuim heel snel van de auto loopt. Je moet als eerste de auto foamen, en wel van onder naar boven, om te voorkomen als je iets te veel aanbrengt, dat daaronder sporen foam naar beneden lopen en de foam die je daar spuit dus direct naar beneden loopt. Na het foamen en de foam laten inwerken ga je pas de auto afspuiten met de HD.
 
 • Leuk
Reactions: Zluytr

Expje87

Detailing guru
8 jun 2020
337
108
33
Ik vind dit meer een keuze Cordoba en geen goed of fout. Ik zelf doe de auto ook eerst afspuiten voor ik ga foamen en die blijft evengoed lang genoeg zitten. Het ligt een beetje aan de verontreiniging of ik dit wel of niet doe maar ik zou het niet als grote fout betitelen.
 

Zluytr

Detailing guru
25 nov 2014
3.626
193
39
Je mag zelfs eerst de auto wassen en dan foamen :laughing:

Maar +1 voor de heren hier boven... foamen voor het afspuiten.
Behalve dat het langer blijft zitten, hecht de foam zich ook beter aan het vuil.
 
 • Leuk
Reactions: Cordoba

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.240
193
59
@Expje87 In een vorige job, waar aan het eind van elke werkdag de complete ruimtes gedesïnfecteerd worden. Tijdens een cursus voor nieuwe medewerkers werd juist heel duidelijk uitgelegd waarom foamen op een natte ondergrond niet werkt. En na het natspuiten een (half-)vuile auto drogen is ook een recept voor swirls..