• Carclean.com - The Car Care Shop

  Welkom op het forum van Carclean.com! Carclean.com is dé shop voor autopoetsmiddelen. En hier op ons forum vind je antwoorden op al je (poets)vragen.

  Ben je op zoek naar autopoetsmiddelen en wil je deze aanschaffen? In onze Carclean.com webshop vind je het grootste assortiment car care producten van de Benelux.

  • Unieke speciaalzaak in autopoetsmiddelen
  • Advies op maat door vakkundige medewerkers
  • Ongekend groot assortiment
  • Voor 21.00 uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
  • Makkelijk betalen: iDEAL, Credit Card, Mister Cash

Diepe krassen in velgen

Menno

Detailing rookie
20 sep 2021
8
15
22
Herkingen, Zuid-Holland
Beste forumleden,

Ik ben 22 jaar en student en ik heb van de week mijn eerste auto gekocht. Nu is dat natuurlijk reden voor een feestje omdat ik als pietje precies hem helemaal schoon kan gaan maken vanbinnen en vanbuiten. Het enige waar ik van baal is (diepe) krassen in sommige velgen (foto's zal ik bijvoegen). Is dit met een klein budget op te lossen of zal ik het gewoon licht schuren zodat het minder goed te zien is en daarbij laten?

Ik hoor het graag van jullie!

Mvg,
Menno

16321492994384944576995920108351.jpg
 
 • Verdrietig
Reactions: Cordoba

Ric325i

Detailing guru
20 aug 2013
3.883
193
vraag gewoon eens een offerte aan bij een velgenboer. Ik denk dat dit niet zo simpel is om op te lossen.
 

Quantoxx

Detailing guru
Tester of Bling
4 mei 2015
13.822
193
32
Leersum (Utrecht)
Welkom op het forum, Menno. ;)

Ik kan het niet heel goed zien, want kan niet inzoomen, maar dit lijkt mij tot op het staal beschadigd. Daarbij lijk ik ook al wat oxidatie te zien, wat te verwachten is bij velgen met gepolijste delen en omdat dit zó glad is, hecht de blanke lak niet heel goed. (Witte lijnen/vlakken onder de blanke lak)

Als je zelf gaat schuren, zal je té diep moeten gaan en schuur je in feite tot op het blanke staal/alu/etc. en zal je hoogstwaarschijnlijk ook de zwart gelakte delen raken.

Dit zal je niet ''effe'' netjes of acceptabel kunnen maken.
 
 • Leuk
Reactions: Menno

Menno

Detailing rookie
20 sep 2021
8
15
22
Herkingen, Zuid-Holland
Bedankt voor de reacties @Quantoxx & @wings-hifi !! Dat had ik al wel verwacht hoor ;). Maar ik dacht misschien valt er nog iets aan te doen maar ach, dan laat ik het zo.
Wat zou het gevolg zijn van schuren tot op het metaal @Quantoxx ? Dan zie je de krassen namelijk wel minder, echt mooi worden ze toch niet.

Plamuur zou kunnen alleen dan moet ik heel mn velg toch 2x schuren en spuiten @wings-hifi? Omdat de binnenkant zwart is en buitenkant niet.
 

wings-hifi

Detailing guru
11 sep 2012
216
120
48
Meppel
Alles wat hoort bij plamuren idd. maar het zwarte deel is erg klein en is misschien met een lakstufs als laatste te doen. buitenkant is 'Blank' alu. dacht ik?

Zou eens beginnen ze eraf te halen en eens stuk voor stuk grondig schoon te maken.
 
 • Leuk
Reactions: Menno

AndyVR

Detailing guru
11 jul 2020
948
118
Ellikom (Oudsbergen)
Dit is een gevalletje ''laten afdraaien door gespecialiseerd bedrijf'', dit kan je niet schuren/plamuren/lakken, na het afdraaien wordt er een verse laag blanke lak overgespoten. Kosten zijn al snel 150-200 euro/velg
 
 • Leuk
Reactions: RoyR

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.594
193
60
Misschien al het uitstekende lichtmetaal voorzichtig verwijderen (ik denk eerder aan een fijn handvijltje dan een dremel), en dan de groeven heel goed reinigen. Als je het vuil goed uit de beschadigde plekken krijgt, kun je misschien de groeven vullen met blanke lak, waardoor het minder opvalt en de schadeplekken beter schoonblijven (en je detailspullen niet kapot gaan op de ruwe schade).

Wat de droogtescheuren betreft die @wings-hifi ziet, ik vraag me af of dat geen scheurtjes zijn die ontstaan zijn door veel/langdurig rijden met te zachte banden.
 
 • Leuk
Reactions: Menno

Menno

Detailing rookie
20 sep 2021
8
15
22
Herkingen, Zuid-Holland
Bedankt voor de tips @Cordoba ! :)
Ik weet niet waar de scheurtjes van zijn. Bandenprofiel heb ik nog zat dus het zal een andere oorzaak hebben. Daar heb ik geen verstand van ;). Neem aan dat ik hier wel gewoon mee kan blijven rijden nog?
 

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.594
193
60
Het is de vraag of dat verstandig is, ik zou het in elk geval laten checken bij een garage of bandenboer.
 
 • Leuk
Reactions: Menno

AndyVR

Detailing guru
11 jul 2020
948
118
Ellikom (Oudsbergen)
Kan zijn dat je bandenprofiel gelijk aan nieuw is maar als je banden bv. 10 jaar oud zijn en slecht onderhouden/opgeborgen zijn dan tast dit het rubber aan waardoor deze kan falen... Ik hoef er geen tekening bij te maken? Ik zou toch eens gaan horen bij een bandenmonteur zoals de heren hiervoor al zeiden.

EDIT: wings was me voor
 
 • Leuk
Reactions: Menno en wings-hifi

wings-hifi

Detailing guru
11 sep 2012
216
120
48
Meppel
Je kan idd even bij de bandenboer langs en even vragen of hun een Ultra High Frequentie cleaner (hoe heet nou zo'n ding!?) hebben hier zitten kunstoog kegeltjes in en na een half uurtje zijn je velgen brand schoon en gepolijst en waarschijnlijk de krassen minder zichtbaar.
 
 • Leuk
Reactions: Menno

Cordoba

Detailing guru
6 jul 2012
3.594
193
60
Er is meer dan één velg beschadigd? Als het om 1 of 2 beschadigde velgen gaat, kun je ook via schadeautos.nl kijken, of er een sloopauto is met dezelfde velgen waarvan er 1 of 2 beschadigd zijn (bij een onbeschadigde set, kun je ze alleen per 4 kopen), dan kun je wel eens goedkoop uit zijn.
 
 • Leuk
Reactions: Menno